Venprov & resultat från matte B provet

Allmänt

Oj oj, dagarna går så fort, snart ska jag på praktik :o, ska bli så roligt.

Idag hände det inte så mycket i skolan förutom att vi fick testa och ta venprov på en docka. Vi har tidigare testat att ta venprov på en docka, men vi ville repetera för att vi kanske får göra det under praktiken då är det bra om vi vet hur det går till. Men det var jätte kul, fick göra det 2 gånger medans andra gjorde det bara 1 gång mohaha :).
Min lärare Kjell har alltid tjatat om att man ska akta sig och sticka sig, men Ioanna verkade inte ha lyssnat, för det var så nämligen att hon stack sig själv i handen. Som tur var det bara en docka med en konstgjort blod i, för hade det varit en riktigt person och att patienten hade HIV fanns det risk att Ioanna blev smittad av personen, så det är alltid viktigt att akta sig för att sticka sig efter att man har stuckit en riktigt person, men det gick bra för henne iaf.
För mig hände inget sånt, allt gick bara så bra hehe.

Så här ser en venprov ut:
image24

Inte nog med det, så fick vi vår matte resultat som vi hade prov på i måndags. Jag fick på första Matte B IG, och denna gång kände jag på mig att det gick jätte bra, och det gjorde det också.
Jag och min kompis Marie var så nyfikna över vad vi fick, så vi gick till läraren och frågade. Han gav mig min prov och jag fick 21 av 31 som var sk*t bra, medans Marie 15 av 31. Det var så också att vi två var de enda i klassen som fick G, resten fick IG :o så det var skönt att jag klara mig eller hur? ;)

På fredag ska jag gå ut till stan och äntligen köpa byxor, för jag har ont om byxor så jag behöver och måste köpa nu. Så har tänkt gå till stan med min kusin Cemil för att köpa, jag har hittills sett några byxor som jag gilla på bild, och jag har tänkt köpa de, vad tycker ni? kommentera gärna.

Här är byxorna jag vill ha, den sista bilden är jag lite osäker på om jag ska köpa:


Så vad tycker ni? Kommentera gärna :).

Men nu har jag inget och skriva, så vi ses sen istället :), ha det så bra....ciaoooo

// Ferhatimage53(E-post: [email protected])

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Hanna:

skriven

Jag tycker att du ska köpa byxorna :), de är jätte fina.

2 jannice

skriven

Hej, kan man läsa matte b medan man går sjuksköterskeprogrammet eller måste man ha läst den kursen när man söker in?