Grundskola betyg, SSK utbildningen,

Dagens fråga

http://publishme.se/1438/entries/article/new/

SVAR: Jo, jag själv kommer ihåg att jag har svarat på det flera gånger innan. Finns någonstans bland kategorin ''Dagens fråga'' men jag svarar ändå på dina frågor :).

Jag gick ut med 140 poäng vilket är ganska lågt, jag vet. Finns en massa anledningar till varför jag hade så lågt men samtidigt fick jag ändå rätt högt jämfört med de andra i klassen. Kommer ihåg att det var en klasskamrat som fick 30poäng.
Det som många undrar är hur jag kunde komma in på gymnasiet med så lågt betyg. Men jag visste ju vad jag ville bli sedan jag var liten, att jobba inom vården. Så då behövde jag läsa omvårdnad och där behövde man ha minst 150poäng. Jag stod som reserv och var nervös hela sommaren, men fick veta tillslut att jag hade kommit in. Så när jag väl började gymnasiet, gav jag allt för att få så bra betyg som möjligt för att sedan kunna gå vidare vilket jag lyckades med. Jag står ju här, har bara ett år kvar av utbildningen.

För att jobba inom barnavdelning som sjuksköterska så måste du först läsa till sjuksköterska i tre år, sedan vidareutbildar du dig till barnmorska eller något annat i ett år. Sjuksköterska är ingen utbildning som är lätt egentligen, det är så mycket man ska ju kunna så som sjukdomar och sånt. Men har man intresse och brinner för det så kommer allt gå utan problem. Utbildningen blir mer roligt än jobbigt och svårt.

Hehe, mitt svar blev också lång. Men jag rekommenderar dig att tänka igenom ordentligt eller gå till en studievägledare och prata ihop. Förstår att du har svårt och välja, därför är det viktigt att du tar egen initiativ och tittar runt på olika utbildningar och på så sätt kanske du kommer fram vad du exakt vill bli :). Tack tack! :D

Du har framtiden i dina händer!


(Jag med i DN, 2007)

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog:

skriven

Barnsjuksköterska, specialiserad vidareutbildning på 1 år med magisteruppsats som avslutning. Tre års grundskolestudier på det.

Barnmorska får du inte jobba inom barnmedicin, bara på BB, förlossning och gyn samt Neonatal (i vissa fall) ;)

3 SSK på barnmed:

skriven

På barnmedicin behöver man ingen vubb. Jag jobbar på barnmedicin, har gjort det i 6 år utan att ha barnvubben.

2 :)

skriven

Tack för svaret! :D