Gynekologi, obstetrik

Allmänt
God kväll! Här kommer första inlägget, kommer ju från och med börja blogga igen. Som jag skrev på tidigare inlägg så blir det för tillfället bara ett inlägg per dag och då oftast på kvällen. Men kan hända att det kan bli fler inlägg per dag.

Idag har den nya kursen börjat och första föreläsningen var obstetrik som innefattar det kvinnliga könsorganens anatomi, graviditetens fysiologi och patologi, förlossningens normala och abnorma gång, barnsängens (puerperiets) och amningens (laktationens) normala och sjukliga förhållanden samt den obstetriska behandlingen och operationsläran. Mycket intressant, i alla fall för oss killar som får bättre blick på hur det egentligen fungerar i kvinnornas kropp. Men jag kan säga redan nu att jag är glad över att jag är en man, shit vad ni kvinnor/tjejer genomgår varje månad.
Imorgon har vi en sista föreläsning om det här, då kommer vi få se bilder på en förlossning och så. Efter det börjar vi gå in på nåt nytt, då blir det pediatrik vilket handlar om barn. Jag har hört att det är jätteintressant men mycket och lära sig. Vi kommer då lära oss om olika sjukdomar som drabbar barn och sånt.


Annars har jag inte gjort så mycket förutom att ha varit hos Fille och pluggat förfullt. Blir intensivplugg hela veckan, vi måste hinna sammanfatta allting innan vi for åt varsin håll och är borta tills tentan, den 14:e januari. Så därför är det bäst om vi blir klar innan vi for så man kan planera allting :).

Men men, finns just nu inte så mycket att skriva. Vi får helt enkelt höras imon, svarar då på dagens fråga. Missa inte det! ;)

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Nathalie @ Bloody Disgusting:

skriven

kan tänka mig att det är intressant! :) Vad önskar du dig i julklapp?

3 Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog:

skriven

Här har vi en barnspecialist ;)

2 Emelie

skriven

Hahaha, det är det inte konstigt att många tjejer får olidlig PMS! Alla killar kanske borde gå den där kursen så de förstår ;)