Sjuksköterskelön

Allmänt




SVAR: Tack tack! :)

Det du säger stämmer faktiskt, det är många ute i vården som tycker att de inte får bra betalt. Det finns många sjuksköterskor som får ganska lågt lön fastän att de har en högskoleutbildning och stort ansvar för patienterna. Men sen så finns det sjuksköterskor som också tjänar riktigt bra. Det finns t.o.m undersköterskor som tjänar bättre än en sjuksköterska vilket jag tycker det är dåligt.

På senaste tiden har sjuksköterskor verkligen krigat om att få en bättre lön och det har blivit en liten förhöjning men ändå inte så mycket som alla vill ha. Jag vet inte riktigt vad ingångs lönen är men jag tror att de närmaste åren, när många sjuksköterskor går i pension, så kommer det vara brist på sjuksköterskor. Och därför tror jag att de kommer höja lönen för att locka fler att söka till sjuksköterskeyrket.

I norge är det däremot tvärtom, där tjänar de otroligt bra. Vad jag har hört och läst så tjänar de dubbelt så mycket som en sjuksköterska här i Sverige, alltså lika mycket som en läkare här i Sverige. Men jag hoppas att regeringen och de tänker lite mer på hur mycket ansvar vi sjuksköterskor har. Det är inte rätt att en undersköterska ska tjäna mer än en sjuksköterska som har en 3års högeskoleutbildning (+ specialistutbildning). Men vi får se hur mycket jag kommer tjäna när jag börjar jobba :D.

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Julia:

skriven

haha du vill nt veta hehe skoja, hässleby

3 Sanna:

skriven

Jag tar studenten den 4 Juni! :D Snart! :D

5 Julia:

skriven

Sv: Jag går i ett lag som heter sörfors och vi spelade mot ett lag som hette Mariehem, tyvärr så förlorade vi med 4-0. Är allt bra med dig idag?

7 Anonym:

skriven

¤¤

inte vågat :O hahah

jag känner dem, bor i samma område ;) hehe

9 emelie:

skriven

jag såg först " soraya m " en as hemsk film, rekomenderar varmt, sedan såg jag " så olika " och " det ända rationella " :)

11 Emelie - fotoblogg:

skriven

Det är ganska knäppt att människor som räddar liv (nåja, nästan) tjänar så dåligt! Sjuksköterskor & folk inom sjukvården borde tjäna bra med tanke på vilken insats de gör!

2 Matilda

skriven

Fin blogg =)

Hoppas utbildningen går bra =)



Jag är en de nomenerade i veckans blogg hos minriddagbok.blogg.se

skulle bli så glad om du röstade på mig, vickytutbildning.blogg.se

http://minriddagbok.blogg.se/2010/may/finalisterna-i-veckans-blogg.html#comment

4 Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

skriven

När jag började som sköterska för 5 år sen var ingångslönen 16500 kronor. Skandal.



Numera får man ändå runt 18000-19000 med ökning till 21000 efter ett år.... det är bra det! :)

6 william

skriven

Tack:D^^



SV, typ imorn eller på tisdan;D

bror på hur snabb lärarn är;D

8 Anonym

skriven

SV; Jag har idag bara lyssnat på åskan och regnet :)

Vad har du gjort idag då? ;)

10 eriana

skriven

gillar bilden du har gjort

12 Malin

skriven

Lönerna är pissiga, man ska inte nöja sig med 21000 som sjuksköterska. Hade turen och kom upp i 25000 efter ½ år som syrra. Jobbade då statligt på behandlingshem. Inom landstinget får man tyvärr räkna med något lägre löner.