Hur är det att jobba på akuten?

Allmänt
Den frågan har jag fått av många, både här på bloggen och av vänner. Många undrar också hur man orkar jobba på akuten då det borde vara stressigt och jobbiga patienter som klagar på när de ska få hjälp. Men det är inte stressigt alla dagar som folk tror, vissa dagar kan vara otroligt lugnt och sen finns dagar då man bara längtar till att få sova.
Sen finns det såklart patienter som är alltid missnöjda och aggressiva, men sånt ser man ju överallt. Värst har varit på McDonalds, då jag blev t.o.m hotad. Så såna människor träffar man överallt och jag förstår deras reaktion.

Men att jobba på akuten är det bästa för min del. Jag jobbade förra sommaren på ett äldreboende, jag kan berätta att det var nog mer jobb och tufft där än vad det är på akuten. Så jag trivs och älskar jobbet. Jag kommer söka garanterat dit när jag är klar med sjuksköterskeutbildningen i januari 2012.

Hur ser en vanlig dag på jobbet för en undersköterska? Jo, det börjar med att man städar. Då kollar man att sug och syrgasen funkar i varje rum, att det är ordning och reda på disken, titta om något fattas i stickvagnen, sprita blodtrycksmancheter, se till att det inte fattas något från skåpet i varje rum. Det är typ det. Sedan är det bara att vänta på första patienten. När en patient kommer så är det oftast s.k flödessköterska som tar anamnes på patienten. Därefter går jag, som undersköterska, in till patienten och tar lite parametrar som blodtryck, puls, satuarion, EKG och temp. När jag är klar med det skriver jag det in i datorn så läkaren kan se det. Så fortsätter det med varje patient som kommer in.

När läkaren har varit inne hos patienten kommer läkaren sedan till oss för att berätta om det ska bli nå röntgen eller blodprovtagningar. Då gör vi det läkaren vill ha. Sen är det bara att vänta på svaret som kan ta lite tid beroende på hur det ser ut i akuten. Det är ungefär så det ser ut på kvällspasset också. Så, där fick ni kortfattat om hur det funkar på akuten!




Bilderna är tagna från Google!

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Emily:

skriven

Jag har precis börjat läsa din blogg och måste berömma dig - asintressant även för mig som också är färdig sjuksköterska i januari 2012. Du skriver med en entusiasm och du verkar se positivt på ditt framtida yrke! Det smittar av sig :) Kul inlägg om akuten.. kanske vore nåt.. Ha det bra & tack för en bra blogg :)