Sjuksköterskeprogrammet

AllmäntSVAR: Hejsan! Jag gick på omvårdnadsprogrammet i Tullinge gymnasium :)SVAR: Kirurgavdelning, kan inte säga mer än så pga tystnadsplikten :)


SVAR: Hejsan Elif! Det är svårt att säga hur svår eller lätt sjuksköterskeutbildningen är. Vissa gånger tycker jag att det är lätt och andra gånger, svårt. Det beror ju allt på hur man är som människa och hur lätt man som person har att lära sig. Det finns förstås vissa ämnen, som exempelvis medicinskt vetenskap (Sjukdomsläran), och den tyckte jag var ganska jobbigt att plugga till. Det var nämligen många sjukdomar man skulle lära sig under några veckor vilket inte alltid är lätt.
Ja, det är en tenta ungefär en gång i månaden beroende på vad det är för kurs. Vissa kurser har man bara examination eller hemtenta. Praktik sker i termin 2, termin 3, termin 4, termin 5 (VC och psyk) och termin 6.
Tack ska du ha, lycka till med allting och hoppas du hamnar i vården eftersom det behövs folk inom yrket! :)SVAR: Hejsan! Det är bra med mig, hoppas det är bra med dig. I Stockholm är det ganska höga snittpoäng och det har ökat mycket senaste tiden. Snittpoängen i småstäder är oftast lägre än de stora städerna. Jag tittade på VHS statistik och det visade att snittpoänget i Sundsvall låg på 15.80 och högskoleprovet på 0,5 det här året. På Umeå låg snittet lite högre, nämligen 16.30 och 0,6 i högskoleprovet. Så du ser, inte så står skillnad egentligen.

Kommer man inte in så får man vänta till våren, då brukar det var lägre betyg än hösten pga att det inte då är så många som söker. Men kommer du inte in någonstans så tycker jag att du ska under den lediga terminen plugga upp några betyg, om du kan så du får upp snittpoänget lite mer.

Men en sak, GE ALDRIG UPP!! Kämpa tills du har kommit till ditt mål. Det är inte alltid det går bra så därför ska man aldrig ge upp, förr eller senare så kommer du komma in. Lycka till med sökningen och skolan, se till att köra hårt nu sista året! :)
Ingen har kommenterat än bli den första!