Årsresumé 2014

Allmänt
God kväll! Började skriva detta inlägg redan igår kväll när jag var på jobbet och jobbade natt. Tyvärr kom jag inte så långt så jag fick vänta till nu för att skriva klart det..

Vi är nu inne på det nya året, 2015, som har börjat rätt bra jämfört med förra året. Har fortfarande inte riktigt fattat att vi är inne på år 2015. På måndag, 12 januari, så är det exakt 3 år sedan jag tog sjuksköterskeexamen och det är just det... tiden har gått så fort. Usch, vill inte ens tänka på det haha!
 
När jag ändå har det lugnt på jobbet just nu så tänkte jag passa på att göra årsresume, trots att ni har följt med hela året. Men det är kanske en bra sammanfattning för de nya som har hittat hit :)
 
Januari
Vi hade kommt in i det nya året och jag fick en riktig bra start. Det var denna månad då jag gjorde "debut" som gymnasielärare på Torekällgymnasiet i Södertälje. Det var efter att jag var där och föreläste min inspirationsföreläsning "Min väg mot drömyrket" som en f.d lärare och rektor fick syn på mig och fråga om jag ville ha en vikaretjänst. Klart tackade jag ja och fick börja redan andra veckan i januari månaden. Jag hade då under de veckorna föreläsning för åk 1 och 2 på gymnasiet samt träffade några elever på åk 3 på deras praktikplatser och hade samtal. Det var riktigt kul! Vill fortsätta med det men har inte haft riktigt tid, får se om det blir något detta år.

Januari månaden var också en månad då jag tog ett riktigt beslut nämligen att lämna Södertälje akuten och flytta till Tromsö, Norge, för att börja jobba på akutmottagninge där borta. Planen var att jag skulle bli där i 3 månader.

 
 
Februari
Flyttade upp till Norge 1 februari tillsammans med en av mina närmsta vän, Arieth. Det var en lååång resa upp dit, tog sammanlagt 23 timmar då vi åkte först med tåg 19 timmar och sedan buss 4 timmar. Anledningen till vi valde den resvägen var pga att vi hade en massa resväskor med bara mat i.

Saknade efter familjen och vänner i Stockholm blev bara mer och mer efter att min vän lämnade Norge redan andra veckan i februari av privata skäl. Men jag fortsatte jobba och kämpade på.
Hade det ganska jobbigt med språket i början men det tog sin tid och med tiden blev det lättare att både förstå och prata norska. Även rutinerna började ta plats och allt flöt bara på.
 
 
Mars
I början av mars flög jag ner till Stockholm och var här i 2 veckor pga några ärenden som ni aldrig fick veta vad det var förrän sommaren. Jag var nämligen nere i Stockholm för certutbildningen inför ambulansen. Det var två roliga och mycket lärorika veckor med bara en massa föreläsningar och praktiska övningar.

Våren började hitta sig till Stockholm och det var så skönt att vara hemma. Två veckor senare flög jag tillbaka till Tromsö, Norge, och där möttes jag av snöstorm. Kan ju tala om att jag fick världens ångest och kände bara att jag vill åka hem. Så dagen efter var jag tvungen att gå in till chefen och ändra på min anställning, istället för att jag jobba till slutet av april så blev jag kvar till första veckan i april. Därefter började körtutbildningen och sedan inskolning på ambulansen.
 
 
 
April
Denna månad var nog det bästa månaden i mitt liv, i alla fall under 2014. Det var månaden då jag klarade ambulans körutbildningen och fick även jobbet på ambulansen. Inskolningen började veckan efter att jag kom hem från Tromsö.
 
Ambulansen har varit ett drömyrke för mig sedan jag var 7 år och att sitta nu i en ambulansbil och veta att jag jobbar med det var en otrolig grym känsla. Jag hade nått ett mål jag har haft hela livet och det var värt all slit!
$
 
Maj
Inskolningen på ambulansen var klar och jag började jobba självständig med en kollega. Det var en läskig känsla att veta att vi endast är två sjuksköterskor och ingen läkare som är med oss. På akuten fanns det ju alltid en läkare typ nån meter bort men nu var de ett samtal bort. Men det gick ju bra när man kom in i rutinerna och allt det.
 
Efter att inte ha varit på mammas by, där mormor och morfar bor, i 5 år passade jag på att göra det nu när jag hade tid. Så jag flög dit i en vecka och umgick med mina nära och kära. Det var en trevlig tid men även där gick tiden fort. Kändes som att man var där i bara en natt.
 
Juni
Sommaren var äntligen här! Jobbet rullade på som vanligt och jag älskade bara det ännu mer för varje dag som gick.
 
Började leta efter en lägenhet. Hade ett mål att köpa en bostadsrätt innan min 25 års dag, den 22 augusti, trots att jag egentligen inte hade så bråttom med det.
 


Juli
Hände inget särskilt, jobbade på som vanligt och leta efter lägenhet.
 
 
Augusti
Även denna månad var en riktig bra månad detta år. Det var då jag hittade en lägenhet på Liljeholmskajen som jag köpte. Nyproduktion som blir klar 2016 så om ett år flyttar jag in i lägenheten. Perfekt tid tycker jag för då hinner jag jobba och tjäna ihop lite mer pengar.
 
Jag kom in på specialistsjuksköterskeutbildningen inriktad anestesi men valde att tacka nej då lägenheten kom emellan. Så jag valde att vänta med det och börja plugga kanske hösten 2016 eftersom jag då har fått lägenheten.
 
Blev 25 år, hade lite blandade känslor eftersom man insåg då hur fort tiden går. Men samtidigt hade livet bara börjat och det var mycket som väntade att hända framöver. Vi ska nu inte glömma att ålder är bara en siffra ;)
 
 
September
Månaden då vi fick en ny regering och även SD som kom in i riksdagen med 13%. Jag var inte den enda som var chockad utan 83% (ca 8,3 miljoner) av Sveriges befolkning var lika chockade. Det var inget alls rolig resultat, vi förstod vad som väntade oss!
 
Jobbet rullade på som vanligt, inget nytt!
 
Oktober
Jobbade på och inget särskilt hände denna månad.
 
 
November
Jobbade på och inget särskilt hände denna månad.
 
December
Dagarna gick och jag förstod inte att detta år är snart slut. Det var inget särskilt med jobbet denna månad.
 
Kontrakten för lägenheten skrevs på och nu var det på allvar att jag ska snart flytta. Jag insåg att år 2015 kommer vara det året då det kommer mesta dels handla om jobb och lägenhet. Så lägenhetsköpet firades genom en weekende i London!
 
Kom med i tidningen "Hem & Hyra" som favoritgranne, det var riktigt roligt! :)
 
 
Hur har ditt år varit?? Har det nya året börjar bra för er??
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!