Tyvärr, hinner inte så mycket pga praktiken

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Förlåt, men jag kan bara säga att jag inte kommer kunna skriva något i blogget under denna veckan. Varför inte är pga praktiken, för jag slutar sent och när jag är hemma är jag trött så orkar inte skriva. Men den här veckan är det sista veckan på praktiken, så nästa vecka är det skola igen och då hoppas jag att jag orkar skriva så som förr :).

Men ja kan lova er att jag inte kommer lägga ner blogget, så kanske jag kan ha tid under denna vecka och skriva något.

Men så ni vet ;)

// Ferhat.B


Stan idag

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Tjaba tjena hallo alla hahah

Igår, fredag, hade jag praktik som vanligt, det gick jätte bra. Jag gjorde faktiskt ingenting igår så jag satt bara nästan och läste tidning samt kolla på ''Våra bästa år'' :). Shit, filmen blir bara bättre och bättre.

Idag var jag i stan med Cemil, Stefanie (cemil's tjej), Kristin (kompis till Stefanie) och sen min lille kusin Fethi. Vi gick först till McDonalds eftersom att C, S och K var hungriga så de gick och åt medans jag drack en cola med Fethi. Därefter gick vi till Zarah för att träffa Steffis syrra och hon var jätte trevlig jag lovar :).
Vi gick runt i ca 2 timmar och sedan var jag tvungen att gå iväg för Fethi hade träning så jag åkte dit.

Det var typ det jag gjrode idag. Orkar faktiskt inte skriva mycket för jag är så himla trött. Så ska dra och jag skriver istället imorgon.

// Ferhat.B


Åt chinesisk mat

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Halloj allaaaaaaaaaa

Nu har jag äntligen tid för att skriva till er. Hann nämligen aldrig när jag kom hem från praktiken. Kom hem runt 16.30, åt mat sedan vilade jag en stund och därefter åkte jag in till stan för jag hade möte med några tränare. Så det gick ju bra, och vi satt i en Chinesisk restaurang och så bjöd tränarna mig på mat. Jag valde Vårrulle vilket jag tycket var jätte gott, de hade jätte goda mat lovar er.
Jag rekomenderar till er, Restaurangen heter HO's och ligger i Hornstull. Gatan heter Hornsgatan 151 :).
På praktiken fick jag idag städa och moppa, haha och det gick bra. Eftersom att min morfar kom igår la jag mig sent igår och vaknade tidigt idag. Så på praktiken så somnade jag på soffan för jag var så himla trött, haha skämdes så mycket. Men handledaren blev inte sur för hon förstod mig :P, de hoppas jag att hon gjorde haha.

Imorgon har jag tänkt gå på bio, får se ens om jag pallar haha. Vet inte ens vilken film men vi får se. Har iaf tänkt åka med min kusin, samt kanske med Cemil och Steffie (hans flickvän).
Men nu orkar jag inget, måste sova tidigt för jag ska vakna 06.00 imorgon.

Ses imorgon :D

// Ferhat.B


Jobbiga dagar

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Alltså jag kan bara säga att jag hinner aldrig att skriva på blogget för jag jobbar nästan bara kvällar vilket gör att jag är trött när jag kommer hem och är trött på morgonen me så hinner inte. Nu har det gått tre dagar och jag inte har skrivit något.

Tal om prakiken så går det galant, jag är nämligen nöjd ;). Vad jag hittills har fått göra är diska, dammsuga, städa, servera mat, laga mat o.s.v haha, och det var ju roligt.
Igår var jag tvungen och gå kl.12 eftersom att jag och min projektgrupp gick till polisen, i Tumba, för att intervjua. Det är nämligen så att vi har en stort projekt i skolan och vi valde att skriva om droger och alkohol. Så polisen vi intervjuade handlade det bara om droger. Vi fick veta mycket, samt saker vi aldrig visste något om.
Så det har iaf inte hänt så mycket på praktiken och jag trivs så jätte mycket.

Idag så fick jag äntligen tid hos en läkare på Huddinge Sjukhus angående min näsa. Opererade den för 6år sen p.g.a att den var sne samt att jag inte kunde andas från näsan. Så den är ju fortfarande lite sne samt att jag nu inte kan andas från högra sidan. Så fick tid den 14.40 för undersökning så vi får se hur det går.

Men nu har jag skrivit lite för mkt, så får väl skriva imorgon efter praktiken. Det blir väl vid kvällen då. Idag kommer min morfar från Turkiet idag, äntligen :).

Men vi ses nu, ha det bra

// Ferhat.B


Träning

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Idag var det ju som sagt träning och som vissa av er vet så är jag assistent tränare för lag 4 Hammarby IF. Så vi hade träning idag i Eriksdalskolan, och jag gillar verkligen den skolan. Men iaf, träningen gick jätte bra. Jag fick idag ta över fysträningen vilket gick jätte bra haha, men jag var inte så hård mot de iaf :).
Träningen började 13.00 och slutade 14.30, efter det stack jag, Fethi samt en i laget till McDonald's i Skärholmen för att äta. Efter att vi åt och var på väg till tunnelbanan såg vi en man som slog på Sparbankens fönsterdörr och så sparka han också. Jag vet faktiskt inte varför han gjorde det, men banken var iaf stängd. Han såg iaf ut som att ha psykiska problem, för när en gammal kvinna frågade honom vad han håller på med så skrek han ''Det är mitt bank, MITT BANK''. Då blev ju gamlingen rädd och gick därifrån samt att personer som stod vid mannen gick därifrån också. Men kan lova er att han måste ha psykiska problem.

Att åka från träningen till skärholmen och sedan hem tog sammanlagt ca 1timme och 30min, shiiit :P. Men nu sitter jag här hemma med Fethi och spelar Fifa08 på XBOX360. Är faktiskt trött också.

Imorgon börjar praktiken igen, börjar 13.00 och slutar 20.00 och hoppas det går bra imorgon samt att tiden går snabbt. Pallar faktiskt inte vara där till 20.00 :P

Men iaf, nu tänker jag sticka iväg så vi ses imorgon efter praktiken, herrå

// Ferhat.B


God morgon

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Jag lovade er att skriva igår kväll, men blev inget igen :(, förlåt. Alltså, jag var så trött så jag bara pallade inte skriva i blogget men iaf. Igår hände det som sagt inget mycket på jobbet samt att jag fick sluta en timme tidigare. Därefter kom jag hem, spelade lite XBOX 360 och sedan gick jag hem till min kusin. Fethi's lillesyrra, Sudem, har fått nämligen svinkoppor, men vet ni vad? Jag har aldrig i mitt liv hört talas om svinkoppor.

Men iaf, en kortfakta om det:

Svinkoppor, som även kallas för Impetigo är en hudinfektion och det beror på bakterier. Infektionen ger utslag i form av ytliga sår eller blåsor.
Svinkoppor orsakas av streptokocker eller stafylokocker. Infektionen finns oftast utan att ge några andra symtom än utslag, men kommer ibland i samband med en förkylning.
Svinkoppor är inte farligt, men smittar vid hudkontakt. Därför är det särskilt vanligt bland barn som smittar varandra när de leker. Barn bör hållas hemma från skola och dagis tills kopporna har torkat ut och sårskorporna fallit av. Kopporna smittar så länge det finns sår som inte läks.

Sedan så finns det två sorters svinkoppor, den ena är Impetigo av streptokocker och den andra är Impetigo av stafylokocker. Min kusin, Sudem, har nämligen Impetigo av streptokocker. Och såret sitter vid näsvingarna vilket är normalt, men det kan också sitta kring munnen.

Så där var det lite fakta, nu har ni lärt er lite om det hehe :).

Ett tips till er, om det är så att ni undrar om ett sjukdom som ni aldrig har hört talas om, gå då in på http://www.vardguiden.se/ för där kan du få en bra förklaring av vilken sort sjukdom du vill. Så Checka in där :D.

NU ska jag nämligen gå upp och äta, sedan ska jag dra till träningen. Detta är nämligen första träningen i år 2008 :)

Ciaooo, förresten, jag skriver sen. Blir väl vid 17.00 eller senare, men vi ses sen då. ciao

Så här ser Sudem ut, ni har sett den tidigare:


// Ferhat.B


Praktiserade idag

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Jo, jag jobbade faktiskt idag, lördag. Jag fick börja 8 och sluta 15 och sen så är jag ledigt endast imorgon. Det menas då att jag har jobbat i 6 dagar, men första dagen var jag där bara en timme då jag fick schema sen lite information o.s.v.
Idag hände det inte så mycket på jobbet, blev lite promenad sedan lagade de mat. Men idag fick jag gå hem 15.00, annars skulle ja sluta 16.00

Men shit, en kompis väntar. Måste dra, vi ses sen. Lovar att jag skriver mer vad som hände, men ses.

// Ferhat.B


Hinner inte skriva

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Halloj

Har inte skrivit på några dagar, det är just för att jag praktiserar nu och jobbar många kvällar så har nästan aldrig tid för att skriva. Men igår kom jag hem tidigt så jag hade egentligen tid, men då satte jag igång och möblerade om mitt data rum samt städade. Fick nämligen en ny data bord, en hörn data bord, och sen ska jag få en soffa till rummet och vi har beställt det så vi får det om ca 2 veckor. Så p.g.a det så hann jag aldrig skriva något för jag tog bort datan och allt.

Så nu har jag nästan städat klart, men ska jobba imorgon (lördag) från 08.00 till 16.00 och sen är jag ledigt endast på söndag den här veckan, shit. Så när jag väl har kommit från jobbet ska jag städa rummet klart och allt, ska göra den fräsch ;).

Men nä, ja orkar inte vara inne nu, är faktiskt trött och ska vakna tidigt imorgon så vi ses imorgon vid 17.00 tiden. ha det bra

// Ferhat.B


Praktiken -.-

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Halloj

Nu har praktiken börjat igen, shit också. Jag var igår där och fick schema samt lite information. Jag jobbar nästan bara kvällar vilket jag inte är nöjd över men då tyckte elevansvarige att jag skulle göra ett eget schema och så ska vi sitta och diskutera det imorgon vad hon tycker. Jag pallar inte jobba kväll, och då jobbar jag från alltså kl.13.00 till kl.20.00 d.v.s 7 timmar. Vilket jag inte pallar, hon sa också att jag ska jobba varje helg men jag sa direkt nej. Så imorgon får vi se vad hon säger.
Jag börjar imorgon 15.00 och slutar 20.00 så vi får se som sagt.

Nu är jag trött och orkar ingenting, så vi ses imorgon efter praktiken.

// Ferhat.B


God kväll

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Idag hann jag aldrig skriva i blogget, för jag var med min kusin hela dan. De var hemma 13.00 så jag gick dit och träffa de. Sedan gick vi till vivo för att panta, shit hatar och panta haha. Vi hade skit mycket så sammanlagt fick jag 86,50kr och det var ju jätte bra :). Så jag köpte en julmust (gillar det så mycket), multivitamin och lite godis :). Köpte såklart inte för alla pengarna, utan det blev sammanlagt 30 typ.

Men men, imorgon börjar praktiken men som tur ska jag dit för att ta bara lite information och sånt, så det kommer ta ca 15min :). Efter det får vi se vad jag gör så det skriver jag mer imorgon istället. Så vi ses. Ciaooooooooo

Här är Fethi's lillesyrra, hon blev så glad när hon såg mig idag:

Visst e hon söt? :)

// Ferhat.B


Halloj

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Nu sitter jag här och väntar bara på att kusinen ska komma, de har landat för 1 timme och 15minuter sen. De har fortfarande inte kommit hem, men de borde göra det snart :).
Idag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, kommer väl vara hos mina kusiner hela dan idag. Jag kommer iaf inte vara ute, för det är så jäkla kallt. Jag vill inte ha längre snö, nu vill jag ha sol :P.

Imorgon ska jag till praktiken, jag börjar 15.00 och då är det bara att vi ska gå igenom schemat och kolla runt i boenden, sen går jag hem. Allt kommer ta ca 20 minuter, så på tisdag börjar praktiken. Vill inte praktisera :(, inte på gruppboende iaf. Hade det varit ambulans skulle jag viljat haha :D.

Men nu ska jag dra och kolla lite på TV innan kusinerna ringer och kommer så vi ses senare. Hare bra alla :D

// Ferhat.B


Bilder på Mirhan

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Som jag tidigare berättade så fick min farbror en pojken som egentligen skulle vara en flicka, för läkaren var 100% på det. Men iaf, jag hann aldrig lägga upp några bilder så här får ni två bilder på han. Han heter Mirhan, han är så jävla söt :).Imorgon blir han 1 månad gammal <33

(klicka på bilderna för större bild)
Hoppas ingen lägger öga på han haha..

// Ferhat.B

Ferhat Baysal är en sjuksköterskestudent och har en blogg, Ferhat.blogg.se


He is back tomorrow

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Alltså jag är så trött idag, vill bara sova men orkar inte ens göra det haha. Idag gick jag till MediaMarkt för att lämna min XBOX 360 handkontroll där knappen ''X'' är lite trög, men den funkar iaf. Så jag åkte in dit för att byta mot en hel ny, så istället gav mig personalen en bra tips, han gav mig nummret till XBOX support. Jag skulle ringa dit och berätta att min handkontroll är sönder då jag skulle få en ny samt få behålla den jag redan har. Så jag ringde och de berättade att de kommer att skicka en hel ny kontroll men det kan ta några veckor, högst 6 veckor.....shit O.o. Så jag blev lite glad haha, så kommer ha 2 handkontroll snart.
Så när jag väl hade kommit hem och satte mig ner framför datan så ringde en granne mig där hon behöver hjälp med datan. Hon hade nämligen fått lite problem, så jag gick dit och fixade snabbt och problemet var att deras internet inte funkade, men de har på något sätt bara inaktiviterat internet. Så det var bara att aktivera det.

Så nu sitter jag här och är som sagt trött, vill bara sova men orkar inte ens göra det haha.

Imorgon kommer min kusin, Fethi, tillbaka efter att ha varit i Danmark 9 dagar. De har saknat mig jätte mycket och det har jag faktiskt också gjort :D Så imorgon är de hemma äntligen. Just nu väntar jag bara på att de ska logga in så vi snackar för sista dagen innan de är här i Sverige :). De är hemma runt 13.00 tiden och Fethi sa att han skulle ringa när han är tillbaka men som sagt, nu ska jag gå till min farmor och träffa henne. För hon åkte till sjukhuset pga hennes knä, vet faktiskt inte vad som är problemet. Så jag ska dit och se hur hon mår, så vi ses imorgon alla :).

Förresten, jag har praktik nu på tisdag, vill inte praktisera med handikappade. När jag ser de tycker jag så synd om de, men iaf jag måste.

men nu ses vi ciaooooooooo

// Ferhat.B


God morgon

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon alla, asså va kallllllllllllllllllllllllllt det är. Jag har fryser och så har jag blivit förkyld också :(.

Imorgon kommer äntligen min kusin tillbaka, han landar imon 11.30 så han kommer vara hemma runt 12.30-13.00 så jag kommer gå dit för att träffa han och familjen ;).

Idag ska jag till MediaMarkt, men orkar egentligen inte. Jag ska dit för att lämna min XBOX360 handkontroll för ena knappen inte funkar -.-

Alltså nä, nu måste jag käka och sedan åka till MediaMarkt, så vi ses senare.

// Ferhat.B


Parfymen

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Oj, jag glömde helt och hållet att skriva igår, men ska försöka skriva idag istället hehe.
Som ni vet så åkte jag in till stan igår igen för att lämna in den där kräm och byta mot parfymen. Som tur så gick det, så jag tog parfymen och kom hem.
Sedan gick jag till farmor och satt en stund med henne och fixade därefter lite papper med min farbror. Så det var typ bara det som hände, för annars var jag hemma hela dan, för jag har blivit lite förkyld :(

Så idag får vi se vad jag gör när jag är så sjuk.

Juste, igår snackade jag med min kusin som åkte till Danmark. Han säger att han saknar Sverige, vilket han inte gjorde de första dagarna haha, han sa då att han ville på o.s.v men nu när man frågar säger han nej. Så jag snackade med han och hans morsa och alla saknar oss, och jag saknar de me. Så de är hemma iaf om 2 dagar kan man säga, för de är här i Sverige 11.30 :).

Men nu pallar jag inte skriva mer, får skriva ikväll istället så ni får ha det bra

Ciaoo...

// Ferhat.BFerhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0