SEMESTER

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Varit borta nu ett tag från bloggen pga att jag har jobbat hela veckan och gjort lite andra grejer. Nu är jag hemma och har SEMESTER, i en vecka. Under den här veckan har jag planerat en massa grejer att göras.
Först ska jag till Eskilstuna idag, på söndag ska jag åka till Kolmården och vara där två dagar. Sedan på Onsdag ska jag åka till Tallinn och vara där tre dagar. När jag är tillbaka så har jag bara två dagar kvar av min semester, vad som händer där får vi ta det då.

Men ville bara säga att jag kommer försöka blogga så gott jag kan nu under veckan, annars hittar ni mig på instagram (FerhatRobin) där jag kommer lägga upp en massa bilder :).

Nu har jag inte mer tid, ska åka till Eskilstuna vi hörs ikväll :)


Who is F?

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Har haft så mycket att göra de här senaste dagarna. Har jobbat kvällar, haft inskolningar, jobbat heldagar och allt, jag har helt enkelt haft mycket att göra de senaste dagarna och inte haft tid för datorn eller något annat. Men jag lever! :) Btw, alla som undrar vem F är så kan jag säga att jag inte vill dela så mycket av mitt privata liv här på bloggen. Men det är INTE Filip som många tror, hur skulle jag kunna umgås med honom när han är i Sundsvall och jag här? Så nej, F är en tjej och hon börjar inte ens på F utan jag valde det bokstaven just för att vägleda er fel! 

Annars har livet rullat på för min del, jobbar och tjänar in pengar. Tycker om mitt jobb, det är så lärorikt och intressant. Som jag skrev för några dagar sedan så är det sjukt hur mycket man lär sig där. Jag jobbade på akutmottagningen i somras och sedan nu från februari och varje dag som går så lär jag mig alltid något nytt. Men det är mycket kvar att lära sig vilket jag tycker är kul!! 
Sen har jag börjat träna och kört på så gott jag har haft tid och kunnat. Även det känns skönt att ha kommit igång med.

Men nu tänkte jag faktiskt inte skriva så mycket mer eftersom jag ska äta och sedan åka iväg och jobba kväll. Men det var trevligt att skriva ett inlägg som många av er har väntat på :).
Btw vann 2kg Toblerone igår på Heron City ;)
FerhatRobin @ Instagram


Onsdag

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Var rätt mycket att göra under helgen på jobbet, konstig nog. Har aldrig varit med om så mycket under nå helg men det är bra, desto mer jobb vi har och desto mer lär vi oss. Men det är tråkigt att man ska behöva vara sjuk, skulle hellre vilja ha denna värld sjukdomsfri men kommer nog aldrig bli så.

Igår var jag ledig och det var skönt. Jag vaknade tidigt för att träna, tränade i ca 2 timmar, sedan drog jag och F vidare till en jättefin och mysig café och åt paj.. vet, lite onyttigt men ni ska bara veta hur duktig jag har varit på att inte äta onyttigt och så ;). Men sen blev det hemgång för solen försvann och det började bli kallt, typisk väder! 

Se vad jag såg på trafikljuset vid Hallunda igår..

Längtar så mycket till fredag nästa vecka för då har jag semester i 10dagar och ska då åka iväg. Blev varken Paris eller Italien utan tänkte spara det till augusti när jag har semester i två veckor. Men iaf, nästa vecka på min semester vecka ska jag först åka till Kolmården som jag aldrig har varit där. Blir övernattning och sedan se på alla djur de har där. När vi sedan kommer hem så åker vi dagen efter på kryssning till Tallinn, ska bli hur nice som helst. Längtar verkligen!!! 

Idag blir det kvällspass och lika så imorgon, så det är bara att köra på och jobba hårt. Jag önskar er en trevlig dag och hoppas ni får dåligt väder, för jag vill inte jobba när det är sol ute hehe ;).

Btw, fått en massa frågor nu så tänkte svara på de idag eller imorgon via ett inlägg.


Jobb hela helgen

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Vilka dagar det har varit på jobbet de senaste dagarna. I fredags kväll var det sjukt mycket fastän att fredagar brukar vara helt okej med patienter. Men den dagen slog alla dagar den här veckan, inte nog med det så hade jag en inskolningselev som jag skulle lära ut. Som tur gick det bra med inskolningen eftersom hon tyckte att hon lärde sig mycket och lika så lärde jag mig av henne saker och ting. Hon har nämligen jobbet som syrra i 3 år på en avdelningen. Duktig är hon iaf!

Igår jobbade jag dag och hade då en annan inskolningselev. Där gick det bra men att det var jättelugnt. Strax innan lunchen blev jag tillfrågad om jag ville jobba heldag och jag tackade ja förstås. Men tror ni inte då att det rullar en massa patienter efter lunch? Jo, det rulla bara in och blev mycket. I samband med detta fick vi ett larm, så jag var då borta ett tag och då är det ju bara en undersköterska kvar (såklart hjälper andra personal till om vi behöver hjälp). När jag kom tillbaka såg jag att det hade kommit några patienter till. Så då var det bara att jobba hårt sista timmen och få det under kontroll innan nattpersonalen kommer, vilket jag och min kollega lyckades :). Så idag jobbar jag kväll igen och undrar om det blir lugnt då det var mycket på fredag och lördag eller om det blir lika mycket, återstår att se :)

Följ mig på Instagram, heter FerhatRobin

Då var det dags att röra på sig till jobbet när det är så fint väder ute, det är alltid så. När jag jobbar så är det fint väder men när jag är ledig är det skit väder, varför? Ja, det undrar jag också! Men vi hörs :)


Chicken Wrap

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Har inte haft så mycket att skriva de här senaste två dagarna och därav blev det inga inlägg. Men samtidigt är det själva designen som gör mig lite opepp på att blogga, jag vill ha min nya design uppe och börja blogga bättre än tidigare. Men det verkar ta lite tid med den nya designen, finns liksom lite grejer att göra innan den är klar helt och hållet.

Igår jobbade jag dag och då var jag på ÖNH, vilket är ovanligt. För just 7 passet ska det vara en undersköterska men så var det inte igår, jag fick jobba 7 och undersköterskan fick börja 10. Så det var med andra ord lite ombytta roller :). Det var lugnt på förmiddag men blev som vanligt mer och kaos på eftermiddag, dessutom var vi en läkare mindre strax efter 14. Som tur gick det bra ändå.
Senare på kvällen körde jag pappa till Arlanda med hans nya bil, jävlar vilken skön bil. Bra kraft i bilen, skön att sitta och snygg färg, nämligen vit. Önskar att det var MIN bil! :)

Idag var jag ledig och gjorde inget mer än tränade. Jag tränade rygg och biceps som gick väl helt okej. Ryggövningarna gick inte så bra men däremot biceps gick jättebra. Men imorgon, innan jobbet, ska jag träna bröst och triceps samt axlar om jag hinner. Ska försöka och inte träna så hårt då jag jobbar kväll imorgon ;).

Btw, innan jag avslutar inlägget måste jag bara rekommendera er att testa McDonalds nya Chicken Wrap Chili, fett gott och lite stark är det men gooooottt!


Låååång dag

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Tjaaaa bloggen! Förstår att ni har saknat mig men nu är jag här igen. Har de senaste dagarna jobbat och det har varit mycket. Sedan efter jobbet, varje dag, har jag varit iväg och tränat, sedan gjort en massa annat. Så har liksom inte haft lust eller tid för att sitta vid datorn. Men nu hade jag lie tid för att blogga innan jag går och lägger :).

Idag jobbade jag på ÖNH som flödessköterska. Detta är min kanske 4 gång som flödessköterska på just ÖNH. Det gick hur bra som helst idag och det var lugnt på förmiddag. Men efter lunch blev det rätt mycket och rörigt. Så duktiga som vi är på ÖNH lyckades vi stabilisera ÖNH på nån timma. Vi fick dessutom ÖNH larm idag, vilket är ganska ovanligt... iaf de dagarna jag jobbar så har jag inte varit med om nå ÖNH larm. 

Imorgon jobbar jag dag på ÖNH sedan på kvällen ska jag köra pappa till Arlanda med hans nya bil, Mercedes. Jävlar vad jag längtar till att få köra den, sjukt snygg bil.. Jag kanske bjuder en bild på bilen nån dag, vi får se :).

Men nej, nu kan jag inte sitta här mer. Måste lägga mig för jag ska upp tidigt, vi får höras imon kväll eller dagen efter :D. Ciao!


Taxinge Slott

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Igår åkte jag, F och hennes vänner till Taxinge Slott som ligger strax utanför Södertälje. Vi åkte dit för att just fika och vad mysigt och fint stället var. Vi ska nog inte ens prata om deras café, de hade alla sorts bakelser. Från tårtor till cupcakes och gott var det! Samtidigt hade de nå utställning med gamla bilar från England. Rekommenderar er att besöka stället när ni har vägarna förbi :).


Ni hittar fler bilder på min Instagram (FerhatRobin)

Idag har jag inte gjort så mycket förutom att jag har varit och tränat. Träffade på en gammal vän som också var där och tränade, så vi tränade ihop och det kändes bra. För jag tycker det går bättre när någon annan är med och tränar, annars är man ganska lat och orkar inte träna så hårt. Det är skönt att jag har kommit igång med träningen, efter att haft uppehåll i typ flera månader.

Imorgon är det måndag och ny vecka. Jobbar ganska varierande ny i veckan, börjar imon 13, 10 på tisdag, 7 på onsdag och ledig på torsdag. Hellre så varierande som den här veckan än flera kvällspass i rad. Men det lär bli lika lärorik vecka som det har varit sedan jag började jobba. Kan inte säga att jag har gått hem en dag utan att lära mig något nytt från jobbet.


Helgen är här!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God midnatt eller vad säger man egentligen? Ja, men skit samma. Hej på er kära goda och bästa läsare, hoppas allting är bra med er. Jag mår utmärkt och är glad över att det är ÄNTLIGEN helg för min del. Den här veckan har det gått bra på jobbet förutom att det har varit extra mycket idag och igår på just de kliniker jag har varit, otur på högnivå kanske.. Men nu är jag ledig och ska verkligen njuta av helgen :).


Följ mig på Instagram, heter FerhatRobin :)

Om 3 veckor har jag semester i en vecka och jag har ännu inte bokat en resa ännu. Jag och F tänkte oss att åka till Paris men nu tror vi att det blir ändrade planer, så nu tittar vi runt och försöker hitta en bra ställe att åka till. Kanske Gotland? Hmm, nej men jag vill utomlands för att sola och bada :). Ni kanske har några tips vart man kan åka så här tidigt på sommaren? Ska åka även i slutet av augusti i två veckor, men det tar vi då :).

Ikväll var det planerat att jag skulle ut och festa men efter jobbet kände jag inte för det och valde att stanna hemma och ta det lugnt. Ska jag vara ärligt så tycker jag inte det är så kul att vara ute, bara vissa gånger... Men idag kände jag att det var nog bäst att vara hemma och jag ångra inte mitt val :).


Jobb, glass, träning..

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Idag var det inte så lugnt på ÖNH akuten när jag jobbade som flödessköterska. Det rullade bara in patienter och det blev aldrig lugnt tills kl.16 när vi började stänga. Men det var kul att sitta som flödessköterska på ÖNH, det är min andra gång. Imorgon blir det neurolog och då inte som flödessköterska. Kan berätta att jag åt min första glass för i år, blev min favorit glass .... twister!


Efter jobbet drog jag till gymmet och tränade 1,5h. Blev gym och lite löpning. Jag tränade bröst och triceps idag och är nöjd över att det gick så bra. Innan träningen var jag inte så pep på att träna men när man väl var där, så ville man typ inte sluta träna. Men jag tränade hårt, så jag lär få träningsvärk imorgon. Tur att man börjar kväll så man kan sova mycket och vila kroppen :)


Så jävla less på BotkyrkaByggen som har tagit bort alla kanaler förutom SVT 1, 2 och TV4. Nu är jag tvungen att köpa box vilket jag också gjorde precis. Beställde hem en inspelningsbar box med Extra large paket, d.v.s med alla kanaler som finns typ. Ska bli skönt när jag får det hem under veckan eller om jag nu kommer få det början av nästa vecka. Jag hoppas iaf att jag får det nu innan helgen :).

Ni har väl inte glömt att följa mig på Instagram (FerhatRobin), jag lägger upp många bilder där som jag inte kommer lägga upp här. Så missa inte det! :)


Instagram @ FerhatRobin

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!


Sparadiset

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Igår efter jobbet drog jag till Arlanda för att träffa Fille och hans tjej som var på besök här i Stockholm. Det var faktiskt kul att träffa de efter 4 månader, man saknade Sundsvall lite. Vi fika, snacka skit och hade med andra ord roligt där borta.


Idag var jag ledig vilket jag tyckte var bra, då passade jag och F dra iväg till Sparadiset i Östermalm. Var hur mysigt som helst där, man hade hela bubbelpoolen för sig själva och blev bjudna på frukt och juice. Man blev så trött i kroppen efter att ha varit i bubbelpoolen och bara slappnat av. Rekommenderar er stort att besöka där. Vi valde relaxen med Hawaii tema men på Södermalm har de två andra Relax avdelningar med andra tema. Så där tänker jag besöka en annan dag :)
Imorgon jobbar och börjar kl.9, då ska jag jobba som flödessköterska på ÖNH akuten. Ganska skönt att sitta i flödet på ÖNH efter en sån här ledig dag. Sen är jag inte så ofta på ÖNH vilket jag tycker är tråkigt, för jag vill liksom variera. Men under sommaren kommer jag nog jobba lika mycket på ÖNHakuten som på Neurologakuten.

Nu ikväll blir det att lega vid TV och inte göra så mycket. Väntar bara på att BB ska börja snart :)Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0