Grekland, bokat & klart!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God midnatt kära läsare! Hur är det med er? Jag hoppas att ni mår lika bra som mig trots sommarvädret här i Sverige. Det har varit skit väder hittills. Vi som har saknat till sommaren så får vi det här istället, regn... Det har regnat speciellt de dagarna jag varit ledig. Så imon är jag ledig och vi får se om det är fint väder :)

Vad har hänt i mitt liv på senaste tiden då? Jo, jag jobbar fortfarande på akutmottagningen och tycker att jag har lärt mig otroligt mycket. Har hört från många nya kollegor att de har läst min blogg vilket är kul att höra. Har även fått förlägning på avtalet, så jag är kvar på akutmottagningen efter sommaren. Är så jävla glad över det, trivs så bra där! :)

Allt jag längtar till nu är just nu semestern. Jag bokade precis resan till Kreta i Grekland. Har aldrig varit där så ska bli min första gång att vara där. Vi ska bo på en femstjärning hotell med privat pool, lyx lyx. Men hur ofta får man leva lyxigt? Ja, så nu ska vi för en gångs skull passa på leva lite lyxigt :). Här bjuder jag på några bilder på hotellet
 
 
 
 
Det var det, ska som sagt bli bättre på att blogga. Har liksom inte bloggat nu på en vecka men ska försöka blogga så gott jag kan :).
 


See you soon

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Oj vad de har ändrat mycket på blogg.se, hittar typ nästan ingenting hehe. Men men, tänkte bara berätta att det blir ett inlägg senare ikväll. Förstår att ni är besvikna att jag inte bloggar lika mycket som förr men pga jobbet och vädret så orkar man ju inte vara hemma och blogga. Därför blir det typ några inlägg per vecka. Ska försöka bli bättre på att blogga jag lovar, men måste hitta nån som kan hjälpa mig att byta design också :)


Akuten

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Blev aldrig något inlägg igår kväll pga mitt internet inte funkade, det visade sig senare på morgonen att modemet var avstängd. Lillebrorsan hade tydligen tänkt starta om den men glömde öppna den, men nu är den på :).

Hur är det med er? Själv mår jag fruktansvärt bra, bokstavligen. Har jobbat under veckan och sedan varit ledig hela helgen. Det rulla bra på jobbet och jag fick i onsdags veta att jag får stanna kvar på akuten efter sommaren vilket känns skönt. Nu behöver jag inte oroa mig längre eller leta efter nytt jobb, blir som sagt kvar ett tag till där borta :). Efter sommaren ska jag då börja inskola mig på nya kliniker, det står emellan medicin och kirurg. Får se vad jag väljer, har iaf hela sommaren på mig att tänka.


Man gör ju allt för att barnen ska tycka att det är kul på akuten :)

Vädret här i Sverige har väl varit lite uppe och ner, vilket är deprimerande. Ena dagen kan det vara sol och jättevarmt sen kan det plötsligt vara skit dålig väder dagen efter. Men jag hoppas att det blir fint väder under sommaren annars får jag längta till semestern och hoppas på att jag får bättre väder där borta :).


Igår var det regn!

Så har jag haft det under veckan iaf, nu blri det som vanligt att jobba. Det är kul att jobba, speciellt när man har längtat till att bli sjuksköterska och börja jobba :). Idag är jag ledig och ska ta det lugnt, hoppas ni får en trevlig dag idag. Vi hörs! :)


See you tonight!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Är så jävla kass på att blogga nu för tiden, men det behöver inte betyda att jag har glömt bort er. Nej nej, verkligen inte! Har som sagt bara aldrig tid eller ork framför datorn. Men iaf, tänkte blogga senare ikväll så vi ses då :)


Work work work :)

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God kväll, då var jag tillbaka! Har sedan semestern jobbat förfullt, mesta dels kvällar. Så jag har i stort sett bott på jobbet men sovit bara hemma ;). Men det rullar på bra med jobbet och jag trivs bra. Lär mig bara nya saker varje dag, det är sjukt vad man lär sig när man jobbar. Man träffar på så olika människor med olika bakgrund, sjukdomar m.m på akuten och som är lärorikt. Jag är glad att jag valde akuten som mitt första jobb.

Jag ska jobba hela sommaren och det ser jag verkligen framemot, kommer nog bli en intressant sommar. Slutet av sommaren så lämnar jag Sverige i ca 1-2 då jag har semester i 2 veckor. Längtar lite till semestern men innan min semester är här måste jag ju bestämma mig vart jag ska resa :).

Imorgon blir det morgonpass på akuten, vilket jag är glad för. På helger föredrar jag morgon än kvällar faktiskt. Så idag jobbade jag kväll och det var otroligt luuuuugnt, vi hade typ bara 3 patienter från kl.13 tills jag sluta. Nu snackar jag om patienter på neurologen, sen var det förstås patienter på kirurgen, ortopeden, medicin men inte så mycket som det brukar vara. Det har med andra ord varit lugnt på hela akuten :).

Innan jag avslutar inlägget tänkte jag bjuda på några bilder, men har tyvärri nte tagit bilder på ett tag så därför bjuder jag på några gamla bilder och så hörs vi :)Ses ikväll

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Vet att ni har saknat mina inlägg och jag har saknat er, har bara haft mycket att göra och jobbat mycket som vanligt :). Men nu ska jag åka iväg och jobba kvällspass men ikväll någongång efter jobbet ska jag blogga, så därför får vi höras lite senare ikväll :)


Svar på era frågor!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Dåså, dags att svara på några frågor. Förlåt att det tog lite tid innan ni fick svar på era frågor, men förr eller senare får man ju alltid svar ;)SVAR: Hejsan! Kul att min blogg och jag inspirerar er där ute att plugga till sjuksköterska, det är exakt vad jag vill med min blogg.

Jag rekommenderar stort att plugga i MittUniversitetet då det är bra lärare och en bra pluggstad. Lärarna är jätte hjälpsamma och trevliga, eller vissa. Stämningen i skolan är bra och allt det. Så det är en bra universitetet tycker jag i alla fall och rekommenderar dig/er att söka dit :)SVAR: Ja, du kan blir sjuksköterska via omvårdnadsprogrammet men då måste du plugga på universitetet i 3 år och se till att du är minst godkänd i de ämnen som krävs för att komma in på sjuksköterskeprogrammet.SVAR: Du kan söka till läkare innan sjuksköterskeutbildningen också. Men vill du bli läkare efter att du har läst sjuksköterskeprogrammet kommer du behöva läsa några ämnen till som krävs för att komma in i läkarlinjen. Du får ändå läsa 5-6 år på läkarlinjen, så det blir alltså inte mindre år att plugga när man är sjuksköterska :).SVAR: Det är inte riktigt vanligt att man får gallbesvär i unga åldern men det kan hända. Det är oftast samma orsaker man har då som vuxna. Övervikt och att äta mycket fet mat ger hög risk till att få gallbesvär.


SVAR: Nej, det var inte jag för då var jag i Tallinn :)


SVAR: Det var nog min farbror eftersom min pappa är ordningsvakt och mina andra farbröder är väktare.


Slut på semestern!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Då var min semester över, tråkigt men samtidigt kul att få vara tillbaka på jobbet. Min första dag efter semester blir att sitta som flödessköterska på ÖNH akuten, så med andra ord börjar jag 9 och det känns bra.

Avslutade min semester med att se Big Brother final, har följt hela Big Brother i år. Missat kanske några avsnitt men inte söndagsutröstningarna. Jag hejade på Hanna Johansson, ensamstående tvåbarnsmamman och undersköterska, som också vann, så är jätteglad för hennes skull. Hon var den värdiga vinnaren och jag hoppas verkligen att hon gör nu mycket för pengarna för sina barn. Grattis Hanna J! :)Jag har haft en underbar en veckas semester och ser redan framemot de två semester veckorna under augusti. Då åker vi utomlands, vart det blir är det inte bestämd än. Men det som är klart är att det blir såklart sol och bad!!! :)

Har fått in en massa frågor som jag tycker att det är dags att svara. Så jag hoppas och ska försöka svara på alla frågor imorgon via "Dagens frågor"-inlägg. Så vi ses helt enkelt imorgon då, om inte så blir det säkert på kvällen....lovar ;).


Btw, har äntligen hängt upp mina två examensbevis och bevis om legitimation :)

God natt! :)


Kolmården och Tallinn

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Haft semester, eller har det fortfarande, och just därför inte uppdaterat bloggen på ett tag. Hittills har jag gjort mycket under mina semester vecka. Har bl.a åkt till Kolmården för första gången i mitt liv. Åkte dit i söndags och kom hem i måndags. Det var jättekul på Kolmården och så bodde vi ju där också så vi var på djurparken två dagar. Man hann se alla djur nästan två gånger, kul var det. Skulle kunna göra om det!


Lyckades ta bild utan att ha nån med på bilden :)


Sedan var jag hemma i måndags och tisdag. På onsdags drog jag vidare till Tallinn med F och besökt som Estland. Vi hade tur med vädret så det var varmt och skönt. Men när vi kom hem till Sverige så var det bara regn och kallt, tråkig Sverige är! Men iaf, vi hade det trevligt i Tallinn och shoppade lite. Kan säga att det INTE är så billigt som folk säger att det är i Tallinn, det är i stort sett samma pris som här hemma i Sverige.


Påväg till Sverige

Har fler bilder på mobilen men det gick inte att ladda upp bilderna så bjuder på de kanske imon. Men annars har jag det bra, hoppas ni också har det. Har fortfarande semester men på måndag börjar jag igen. Ska bli kul att vara tillbaka på jobbet och hjälpa människor.

Nu ska jag städa mitt rum och sedan får vi se vad som händer ikväll. Så vi hörs väl snart igen, ciao :)


Bloggar ikväll!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Tja tja, bloggar senare ikväll/natt... Har mycket att berätta, vi hörs då :)Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0