Skyltmagasinet.se

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
I det här fina vädret är människor ute men för min del är jag inne och SOVER eller har sovit! Ja, det är faktiskt sant. Sen jag kom hem så har jag bara legat i sängen och sovit i timmar. Jag har varit helt enkelt sjukt trött pga att jag sov för lite inatt.

Idag var jag på en annan sektion så då var det dags för första av andra inskolningsdagen. Det gick som vanligt bra och man lärde sig mycket nytt. Så det var kul men det var inte lika mycket jobb som på andra sektionen jag brukar vara. Som ni kanske vet så har jag ju opererat näsan tre gånger men det har inte blivit bättre. Så idag frågade jag en ÖNH-läkare om han kunde titta till min näsa och de gjorde han. Slutade med att han skrev ut ett recept på nässpray. Lyxigt va?! :)

När jag kom hem såg jag att jag hade fått paket från Skyltmagasinet.se. Det innehöll två namnskyltar, ena är i vit färg och den andra i grön färg. Nu har man äntligen en riktig namnskylt där det står ''Undersköterska'' på. Kommer använda dessa skyltar bara den här sommaren för nästa gång när jag jobbar då jobbar jag ju som sjuksköterska och då är det en annan skylt jag ska ha. En skylt kostar 70kr men köper du två stycken så kostar det 100kr + frakt o.s.v så blir ungefär 124kr. Billigt och bra! :)Gokart

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God dag, vilket väder och vilken dag det har varit på jobbet. Om ni nu tycker att det är otroligt varmt och jobbigt så föreställ er att det var så på jobbet. Det var mycket att göra och många patienter att ta hand om, men som tur gick det bra. Tiden rann som rinnande vatten.
Har egentligen 3 inskolningsdagar kvar så idag var det tänkt att jag skulle ha inskolning men tyvärr fick det skjutas upp eftersom de behövde personal på den sektionen jag jobbar alltid på. Så blev ingen inskolning, undra bara när jag får de dagarna.

Igår var jag, lillebrorsan, F och F's lillesyster i Hammarbysjöstad och körde gokart. Vi åkte 7min x 3 för 250kr och det var jättekul. Som vanligt var jag bäst på banan, men det visste jag redan att jag skulle vara det (a). Efter det drog vi vidare till McDonalds för att äta och slutligen blev det hemgång, där man tog det bara lugnt. La mig ganska sent att jag försov mig imorse, inte bra! Men det gick bra :)

Hur är det att jobba på akuten?

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Den frågan har jag fått av många, både här på bloggen och av vänner. Många undrar också hur man orkar jobba på akuten då det borde vara stressigt och jobbiga patienter som klagar på när de ska få hjälp. Men det är inte stressigt alla dagar som folk tror, vissa dagar kan vara otroligt lugnt och sen finns dagar då man bara längtar till att få sova.
Sen finns det såklart patienter som är alltid missnöjda och aggressiva, men sånt ser man ju överallt. Värst har varit på McDonalds, då jag blev t.o.m hotad. Så såna människor träffar man överallt och jag förstår deras reaktion.

Men att jobba på akuten är det bästa för min del. Jag jobbade förra sommaren på ett äldreboende, jag kan berätta att det var nog mer jobb och tufft där än vad det är på akuten. Så jag trivs och älskar jobbet. Jag kommer söka garanterat dit när jag är klar med sjuksköterskeutbildningen i januari 2012.

Hur ser en vanlig dag på jobbet för en undersköterska? Jo, det börjar med att man städar. Då kollar man att sug och syrgasen funkar i varje rum, att det är ordning och reda på disken, titta om något fattas i stickvagnen, sprita blodtrycksmancheter, se till att det inte fattas något från skåpet i varje rum. Det är typ det. Sedan är det bara att vänta på första patienten. När en patient kommer så är det oftast s.k flödessköterska som tar anamnes på patienten. Därefter går jag, som undersköterska, in till patienten och tar lite parametrar som blodtryck, puls, satuarion, EKG och temp. När jag är klar med det skriver jag det in i datorn så läkaren kan se det. Så fortsätter det med varje patient som kommer in.

När läkaren har varit inne hos patienten kommer läkaren sedan till oss för att berätta om det ska bli nå röntgen eller blodprovtagningar. Då gör vi det läkaren vill ha. Sen är det bara att vänta på svaret som kan ta lite tid beroende på hur det ser ut i akuten. Det är ungefär så det ser ut på kvällspasset också. Så, där fick ni kortfattat om hur det funkar på akuten!
Bilderna är tagna från Google!


Jobb!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God kväll eller kanske god midnatt! Hur har dagen varit för er? För min del har det varit jobb framtill kl.21.30 vilket gick bra. Det var lugnt i början av passet men blev efter ett tag mycket men allting rullade på. Fick höra en kommentar av en personal på avdelningen som jag verkligen blev glad över och det var att hon tyckte att jag jobbar jättebra, lär mig fort samt att hon tyckte att det var kul och lätt att jobba med mig. Så det fick mitt leende bli en aning större :).

Många har frågat om vad jag får göra på akuten som undersköterska och hur en arbetsdag kan se ut på ett ungefär. Tänkte skriva allting och berätta lite kort nu men kände precis att jag inte har orken. Så jag tänkte om vi tar det imorgon istället, är ändå ledig och kan då i lugn och ro skriva det. Men jag kan berätta nu vad jag gör men mer i detalj imorgon. Det jag har hittills fått göra är ta blodtryck, puls, temp, blodprovtagningar, ta emot patienter, assistera läkaren och lite annat. Men som sagt, vi får ta allting imon. Tänkte lägga mig nu, jättetrött. God natt!


Vardhandboken.se

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
SVAR: Hej Lollo! Jag vet inga bra hemsidor men däremot så kommenterade SSK om en hemsida, den verkar vara jättebra, Vardhandboken.se är adressen :)
SVAR: Jag vet inte om jag ska riktigt tro på att du är chef på Sundsvalls sjukhus när du verkar inte ens ha koll på min blogg och inte ens veta vad du talar om. Men om du nu är chefen, har du ens bevis på att jag har berättat vart jag jobbar och att jag har skrivit om patienter? Nej, det enda jag har skrivit är att jag jobbar på akuten men inte vart. Finns väl inte en enda akutavdelning? Nä precis! Sen läser många arbetskollegor min blogg också, de har inte ens läst något om att jag har skrivit om patient eller berättat i detalj vart jag jobbar.

Men du kan jättegärna kontakta MittUniversitetet, jag har redan pratat med de angående med bloggen och de har kollat igenom och tycker att jag hållt mig bra, de har fortfarande koll på det. Likaså har jag pratat med akuten och de har koll på det med. Så konstigt att de inte har lagt märke till något som du verkar ha gjort. Men men, lycka till med ''anmälningen''.


Nu ska jag iväg och jobba kvällpass (kl.13-21.30), vi hörs ikväll alla :)


Fullt upp!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Sen i torsdags, då jag skrev senaste inlägget, har jag bara jobbat. Har jobbat hittills dag, 7-15, men imorgon blir det lite sovmorgon då jag ska jobba kväll, 13-21.30. I torsdags var det min första dag utan inskolning och det gick faktiskt bra, eller det har iofs gått bra alla dagar. Varit lite stressigt då och då men det händer såklart på akuten. Men igår och idag har det varit otroligt lugnt.

Annars har jag gjort mycket annat efter jobbet som varit på 4H, spelat golf, bio, grillat och en massa annat. Idag var det tänkt att åka gokart men det visade sig att det var stängd, så får nog gå någongång i veckan. Ska bli kul!

Nu har jag äntligen hittat nån, Niklas, som ska hjälpa mig med designen. Så efter det ska jag bli bättre på att blogga, jag lovar! Vet att jag några frågor kvar i kommentarsfältet från några anonyma men det tänkte jag svara på imorgon innan jag far till jobbet. Men men, här får ni som vanligt lite bilder...tråkiga bilder :P

Imorgon tänkte jag skriva ett inlägg som bara handlar om jobbet, då ska jag skriva mer om vad jag gör och sånt som undersköterska på akuten. Ser att många undrar det, så se här imon ;)Vila i frid Osman Kizil!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!


Regnbåge

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Berättade för ett tag sedan för er om att jag har planer om att ändra designen på bloggen och så. Jag håller ännu på att fixa en design men har märkt att det var ett tag sedan jag kodade designer och sånt. Så skulle jättegärna behöva hjälp, om nån där ute vill hjälpa till.. kontakta mig på Ferhat-b89@hotmail.com

Tidigare idag när jag satt vid datorn och åt jordgubbar så tittade jag ut från fönstret och kan ni gissa vad jag såg? Jo regnbåge, det är ju inte så ofta man ser det. Regnbågen var inte så långt bort, man kunde se regnbågens ände. Coolt var det iaf!
Idag köpte jag jordgubbar men de var jättestora, har aldrig sett så stora jordgubbar tidigare. Här får ni iaf två bilder på det. På andra bilden kan ni se skillnaden på jordgubben och mobilen, de är ju nästan lika stora hahaRullar!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God dag! Var ett tag sedan jag bloggade men har haft så fullt upp. Dels att jag har jobbat och sedan varit ledig i en dag att jag har gjort andra grejer att jag inte har suttit så mycket vid datorn.

Dagarna på akuten rullar på som vanligt. Nu på torsdag, fredag och lördag kommer jag jobba själv och jag är lite nervös men det kommer gå bra. Men nästa vecka ska jag jobba bara tre dagar och då har jag inskolning, det är mina sista inskolningsdagar. De dagarna kommer jag få inskolning på en annan del av akuten. Sedan börjar allt på allvar!

På jobbet har jag träffat trevliga människor, bland annat en kille som tog sjuksköterskeexamen och han har läst i samma skola som mig. Sedan har en annan vän börjat jobba på akuten också, en kille jag blev vän med när jag gjorde högskoleprovet. Så som sagt, det är trevliga människor som jobbar där vilket gör att man trivs så bra. Men som vanligt har jag ingen bild att visa er och har därför inget att skriva nu heller. SKa äta och så får vi se vad jag har att hitta på :)


Ledig imorgon!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Idag var jag och jobbade kl.7-15 vilket gick jättebra. Nu känner jag verkligen att jag har kommit in i rutinerna och lärt mig hur deras system, Take Care, fungerar. Det jag fick göra idag var att ta blodprover, EKG, vara med larmteamet och sedan beställa blodprover och sånt. Allt rullade på och lika så med tiden, känns otroligt bra att jobba där. Nu är jag ledig framtill på måndag, det är både tråkigt och skönt. För jag vill jobba och lära mig mer men samtidigt känns det att jag måste ha en vilodag då jag har jobbat många dagar.

Ikväll blir det att det ta det lugnt och inte göra så mycket, beroende på om man får besök eller inte. Finns egentligen inte så mycket att göra nu. Funderar på att åka iväg för att äta någonstans då mamma har inte lagat något än. Men är samtidigt trött att jag inte orkar röra på mig. Hmm, aja, vi får nog höras senare eller imon. Förresten, svar på din fråga SSK!
SVAR: Vadå inte bra och man inte kan ta pulsen? Det kan man visst, det enda som man kollar på vid pulstagning är sekunderna. Och den digitalklockan jag använder har sekundvisare precis under de stora siffrorna på vad klockan är. Så det går att använda inom vården, bättre än analog iaf!


Skottlossningar!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Jag är verkligen rädd för dagens samhälle, det händer för mycket! De senaste tiden har det skett för MÅNGA skottlossningar, just mot personen från Fittja. Det som känns tungt och skrämmande är att dessa tre senaste skottlossningar i Fittja, är personen jag känner. Jag har ingen bra relation till de men jag vet liksom vem de är och de vet vem jag är.
Jag vet inte riktigt varför det är så men det tyder på att det är alltid efter ett bråk eller något sånt så sker det här. Att få tag i vapen är tydligen inte svårt idag. För några veckor sedan sköt ju en 16åring en 18åring, att en 16 ÅRING kan få tag i vapen är ju helt sjukt!

Det är inte bara i Fittja det sker skottlossningar, utan det händer över hela Sverige dagligen. Men det jag menar är att det är sjukt att man kan få tag i vapen hur lätt som helst, oavsett hur gammal man är. Man hoppas förstås att det ska bli bättre, men frågan är HUR? Det här börjar bli för vanligt. Jag kan inte ens förstå hur man kan skjuta ner en annan, eller ens BRÅKA fysisk med någon. Jag har aldrig i mitt liv slagit någon och kommer aldrig göra det heller!

Anledningen till att jag skrev det här inlägget är för att jag precis fick veta att en kille från Fittja hade blivit skjuten för några timmar sedan och hans liv gick inte att rädda. Vila i frid O!Vårdklocka

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God dag! Kom hem för nån timma sedan från jobbet och har haft det underbart där. Fick dessutom lite glada besked och det gör mig verkligen lycklig :). Idag jobbade jag på Öron-näsa-hals akuten, annars brukar jag vara på neurologakuten. Det gick hyfsat bra. Brukar inte vara så mycket jobb just där men idag var det mycket, kanske bara för att jag jobba. Men kul var det. Imorgon jobbar jag dag och på söndag är jag ledig :).

Tidigare idag fick jag veta att man kunde få en gratis vårdklocka, där det står ''Karolinska'' på. Men det fanns inga kvar så jag fick aldrig något men då kom jag på att jag hade min i väskan, den jag fick från www.vardvaskan.se. Så när jag hämta det och kom till avdelningen var det många som fråga vart jag hade fått tag i den. Min är ju som sagt digital vilket är cool, enligt alla som såg det. Ni som inte har sett än, här får ni bild.
Förresten Jennie pennorna du pratar om, de fick jag från www.vardvaskan.se också, finns att köpa där. Riktigt billigt!
Tänkte gå och lägga mig en stund, bara vila för jag känner mig jättetrött. Men innan det så vill jag lägga upp ytterliggare en bild som en läsare skickade till mig. Bilden förklarar allt! ;)


Min blogg!!! :)


Undersköterska på akuten

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!SVAR: Jag jobbar på akuten som undersköterska denna sommare. Förhoppningsvis kommer jag jobba kvar där när jag är klar som sjuksköterska nästa termin :).SVAR: Som undersköterska får man göra mycket. Just nu går jag på inskolning där jag går runt med en handledare och ser hur han/hon jobbar men oftast får jag göra jobbet istället för henne/honom men då är hon med och tittar om jag gör rätt. På mina senaste inskolningsdagar har jag fått göra nästan allting själv, som en vanlig personal, då de har sett att jag kan redan mycket och finns inte så mycket att lära mig typ.

Det man får göra som undersköterska på akuten är ta vitalparametrar (blodtryck, puls, saturation, temperatur), assistera läkaren vid en LP (lumbalpunktion), ta blod prov, ta EKG, bädda sängarna, sätta kateter och sånt. PVK har jag fått sätta fastän att det är sjuksköterskeuppgift, men jag får göra det eftersom många på jobbet vet att jag kan det då jag är klar som sjuksköterska nästa termin. Sen får man också hämta fika till patienterna. Det är typ vad en undersköterska får göra :). Juste, ta emot patienten också. Då tar du anamnes och sånt! :)


S-HLR

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Då var dessa tre dagars utbildning avklarad! Det var som sagt jobbet som skickade oss alla nya på utbildningen för att vi ska ha kunskap om viktiga saker så som ifall det sker nå katastrof, vad ska vi göra då? Och mycket sånt. Sen hade vi en föreläsning om sårvård igår vilket jag lärde mig mycket av.

Idag hade vi kort föreläsning om sanering och sedan fick vi se saneringsrummet också, som hittills inte har använts av akutmottagningen än. Efter det hade vi S-HLR utbildning från kl.9 till kl.14. Vi fick lära oss om defibrilering också, vilket jag kunde lite innan. Nu känner jag mig mer säker och vet att jag skulle våga ingripa ifall nån faller ihop och behöver HLR. När vi var klara med utbildningen fick vi en mun-mot-mun mask gratis. Den lär ju finnas i jackan för man vet aldrig vad som kan hända.

Ni har tjata på bilder, så här får ni en massa bilder:

Jag gick och fixade mitt badgekort också, så nu har jag äntligen ett eget kort! Detta kommer jag använda bara under sommaren men när jag väl är klar med sjuksköterskeutbildningen och börjar jobba på akuten får jag ett helt nytt kort med behörighet till medicinrummet och allt sånt.
Imorgon är jag ledig och det känns tråkigt, vill nämligen jobba! Gick idag till schemaläggaren och berätta att jag vill jättegärna har fler tider fastän att jag jobbar 5-6 dagar i vecka. Jag trivs på jobbet och vill bara jobba. Hellre jobb än att vara hemma och inte göra så mycket. Men men, nu ska jag chilla. Vi hörs på fredag eller imorgon kanske


ÄLSKAR!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Då var det måndag igen och det är min andra vecka på jobbet. Idag, imon och på onsdag har jag utbildning. På dagens utbildning blev det mycket snack om organisationen, strukturen, källsortering, brandsäkerhet och slutligen om det akuta rummet, där man bland annat tar emot trauma patienter. Tyvärr han vi inte gå igenom så mycket i akutrummet då de fick precis larm, så då var vi alla tvungna att gå ut.
Imorgon blir det föreläsning om apparater så som EKG och andra viktiga apparater att kunna. Sen nå föreläsning om sår också, om jag inte minns fel. Slutligen på onsdag blir det HLR, vilket jag har de senaste dagarna pluggat till. Tydligen finns det en utbildning eller rättare sagt övning på jobbet om HLR, så det tänkte jag sitta ner och göra imorgon under lunchen :).

Annars har allting rullat på, jag ÄLSKAR jobbet! Det är just det här jag har kämpat för, att få jobba på akuten. Men jag är inte klar än, målet är att jobba som sjuksköterska. Förhoppningvis står jag där som sjuksköterska om ca 6-7 månader :). Men men, nu blir det lite mer plugg på HLR och mat!!

Har inga bilder, ska försöka ta lite när jag har tid ;)

MasAllahFerhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0