Skyltmagasinet.se

Allmänt
I det här fina vädret är människor ute men för min del är jag inne och SOVER eller har sovit! Ja, det är faktiskt sant. Sen jag kom hem så har jag bara legat i sängen och sovit i timmar. Jag har varit helt enkelt sjukt trött pga att jag sov för lite inatt.

Idag var jag på en annan sektion så då var det dags för första av andra inskolningsdagen. Det gick som vanligt bra och man lärde sig mycket nytt. Så det var kul men det var inte lika mycket jobb som på andra sektionen jag brukar vara. Som ni kanske vet så har jag ju opererat näsan tre gånger men det har inte blivit bättre. Så idag frågade jag en ÖNH-läkare om han kunde titta till min näsa och de gjorde han. Slutade med att han skrev ut ett recept på nässpray. Lyxigt va?! :)

När jag kom hem såg jag att jag hade fått paket från Skyltmagasinet.se. Det innehöll två namnskyltar, ena är i vit färg och den andra i grön färg. Nu har man äntligen en riktig namnskylt där det står ''Undersköterska'' på. Kommer använda dessa skyltar bara den här sommaren för nästa gång när jag jobbar då jobbar jag ju som sjuksköterska och då är det en annan skylt jag ska ha. En skylt kostar 70kr men köper du två stycken så kostar det 100kr + frakt o.s.v så blir ungefär 124kr. Billigt och bra! :)

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Gokart

Allmänt
God dag, vilket väder och vilken dag det har varit på jobbet. Om ni nu tycker att det är otroligt varmt och jobbigt så föreställ er att det var så på jobbet. Det var mycket att göra och många patienter att ta hand om, men som tur gick det bra. Tiden rann som rinnande vatten.
Har egentligen 3 inskolningsdagar kvar så idag var det tänkt att jag skulle ha inskolning men tyvärr fick det skjutas upp eftersom de behövde personal på den sektionen jag jobbar alltid på. Så blev ingen inskolning, undra bara när jag får de dagarna.

Igår var jag, lillebrorsan, F och F's lillesyster i Hammarbysjöstad och körde gokart. Vi åkte 7min x 3 för 250kr och det var jättekul. Som vanligt var jag bäst på banan, men det visste jag redan att jag skulle vara det (a). Efter det drog vi vidare till McDonalds för att äta och slutligen blev det hemgång, där man tog det bara lugnt. La mig ganska sent att jag försov mig imorse, inte bra! Men det gick bra :)Ingen har kommenterat än bli den första!

Hur är det att jobba på akuten?

Allmänt
Den frågan har jag fått av många, både här på bloggen och av vänner. Många undrar också hur man orkar jobba på akuten då det borde vara stressigt och jobbiga patienter som klagar på när de ska få hjälp. Men det är inte stressigt alla dagar som folk tror, vissa dagar kan vara otroligt lugnt och sen finns dagar då man bara längtar till att få sova.
Sen finns det såklart patienter som är alltid missnöjda och aggressiva, men sånt ser man ju överallt. Värst har varit på McDonalds, då jag blev t.o.m hotad. Så såna människor träffar man överallt och jag förstår deras reaktion.

Men att jobba på akuten är det bästa för min del. Jag jobbade förra sommaren på ett äldreboende, jag kan berätta att det var nog mer jobb och tufft där än vad det är på akuten. Så jag trivs och älskar jobbet. Jag kommer söka garanterat dit när jag är klar med sjuksköterskeutbildningen i januari 2012.

Hur ser en vanlig dag på jobbet för en undersköterska? Jo, det börjar med att man städar. Då kollar man att sug och syrgasen funkar i varje rum, att det är ordning och reda på disken, titta om något fattas i stickvagnen, sprita blodtrycksmancheter, se till att det inte fattas något från skåpet i varje rum. Det är typ det. Sedan är det bara att vänta på första patienten. När en patient kommer så är det oftast s.k flödessköterska som tar anamnes på patienten. Därefter går jag, som undersköterska, in till patienten och tar lite parametrar som blodtryck, puls, satuarion, EKG och temp. När jag är klar med det skriver jag det in i datorn så läkaren kan se det. Så fortsätter det med varje patient som kommer in.

När läkaren har varit inne hos patienten kommer läkaren sedan till oss för att berätta om det ska bli nå röntgen eller blodprovtagningar. Då gör vi det läkaren vill ha. Sen är det bara att vänta på svaret som kan ta lite tid beroende på hur det ser ut i akuten. Det är ungefär så det ser ut på kvällspasset också. Så, där fick ni kortfattat om hur det funkar på akuten!
Bilderna är tagna från Google!
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!