Barcelona och Ibiza!

Allmänt
Idag, onsdag, lämnar jag Sverige tillsammans med Filip och flyger till SPANIEN där vi kommer vara i en hel vecka. Vi skulle egentligen vara där till på måndag men istället bokade vi en extra resa, till ön Ibiza, där Tiësto ska spela. Så alltså på måndag flyger till ön och blir kvar där till på onsdag och åker därifrån hem till Sverige! Det kommer bli en rolig och skön resa, hoppas jag i alla fall. Kan säga att detta blir min första resa utomlands med vän. Har annars bara åkt till Turkiet med familjen eller så.

Kommer inte uppdatera något på bloggen under veckan men kommer däremot uppdatera facebook med bilder och sånt. Så om ni inte kan se bilderna på facebook får ni nog vänta till nästa vecka när jag är tillbaka :).

Barcelona


Barcelona beach


Barcelona


Ibiza


Ibiza beach


Slutligen, TIËSTO!!!


Vi ses på Facebook, ni inte som kan ses där så ses vi nästa vecka :)
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Eid mubarak!

Allmänt
Glad Eid, Bayram eller vad ni nu kallar det. Hoppas ni får en underbar dag med nära och kära. Hittills har jag haft det bra, vaknade kl.6 imorse och gick till Moské och bad. Känns skönt inombord efter bönen, känner alltid så när jag har varit på moskén. Men men, önskar er ännu en gång en trevlig Eid! :)


Tänkte svara på en fråga innan jag avslutar inlägget. Imorgon åker jag till Spanien men tänkte skriva mer om det ikväll, då får ni lite mer infomartion om hur veckan framöver kommer att se ut :).
Svar: Hej Alma! Det klart att man är orolig över stickskador när man hör mycket om det. Men om man egentligen tänker efter så sker det inte så ofta. Det finns alltid en risk att man sticker sig själv när man håller i ett nål men det viktigaste är att bli av med nålen så fort du har använt det. 

Folk skyller alltid på att det är stressigt men jag tycker att när man ska väl sätta nål eller ta blodprov så tycker jag att man just de sekunderna/minuterna tar det lugnt och koncentrerar sig på det man gör och glömmer det utanför för stunden, speciellt vid situationern när patienten har blodsmitta eller något liknande. Det är viktigt också att ha sticklådan nära sig så man snabbt blir av med nålen efter en blodprov eller något sånt. Så om du vid varje provtagning och sånt tar det lugnt, inte stressad och är koncentrerad så bör du inte sticka dig. Jag kan berätta att under de tiderna jag har stuckit i patienter har jag inte ens varit i närheten av att sticka mig själv och det är just för att jag gör så som jag rekommenderar dig/er att göra.

Så som sagt, viktigast att inte tänka på det som händer utanför utan koncentrera dig på det du gör för sekunden och ta det lugnt. Stress är aldrig bra! Sen andra viktiga är att ha sticklådan vid dig så du kan lägga ner nålen där så fort du är klar. Jag önskar dig all lycka i framtiden nu, tiden kommer gå fort ska du se! :)


På många sjukhus finns det ofta nålskydd som skyddar dig från att sticka sig själv!

Hoppas du är nöjd med svaret, vi hörs ikväll alla! :)
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Sundsvall åskan!

Allmänt
Vilket väder det var igår! Har aldrig varit med om en sån åskväder, aldrig i mitt liv. Det började med att jag satt vid datorn, som ligger vid fönstret, och det lät som om att något explodera och nån skrev utanför. Jag förstod inte vad det var då jag inte såg någonting men så började det plötsligt ösregna och då började åskan. Fifan vad det lät och höll på ett tag. Jag filmade åskan, har lagt upp den på facebook men kanske lägger jag upp det här också om jag orkar ladda upp det på youtube.
Såg på St.nu (Sundsvalls tidning) att det ca över 6000 hushåll som blev utan el, stackars de!

Däremot tycker jag så synd om de som gifte sig igår. Det var ett par som hade bröllopfest i en lokal precis här utanför. Elen gick ju bort i lokalen så de var ju utan el ett tag, så det var ju tråkigt. Jag hoppas i alla fall att det inte sker något sånt när jag gifter mig, jag ska ha en mysig, romantisk och trevlig bröllopsfest :).

Här får ni lite bilder från åskan igår här i Sundsvall, tagen från St.nu

Bild tagen av Roger Ankarberg


Bild tagen av Andreas Öberg

och så två bilder jag tog på bröllopsparet från fönstret :P
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!