Barcelona och Ibiza!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Idag, onsdag, lämnar jag Sverige tillsammans med Filip och flyger till SPANIEN där vi kommer vara i en hel vecka. Vi skulle egentligen vara där till på måndag men istället bokade vi en extra resa, till ön Ibiza, där Tiësto ska spela. Så alltså på måndag flyger till ön och blir kvar där till på onsdag och åker därifrån hem till Sverige! Det kommer bli en rolig och skön resa, hoppas jag i alla fall. Kan säga att detta blir min första resa utomlands med vän. Har annars bara åkt till Turkiet med familjen eller så.

Kommer inte uppdatera något på bloggen under veckan men kommer däremot uppdatera facebook med bilder och sånt. Så om ni inte kan se bilderna på facebook får ni nog vänta till nästa vecka när jag är tillbaka :).

Barcelona


Barcelona beach


Barcelona


Ibiza


Ibiza beach


Slutligen, TIËSTO!!!


Vi ses på Facebook, ni inte som kan ses där så ses vi nästa vecka :)


Eid mubarak!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Glad Eid, Bayram eller vad ni nu kallar det. Hoppas ni får en underbar dag med nära och kära. Hittills har jag haft det bra, vaknade kl.6 imorse och gick till Moské och bad. Känns skönt inombord efter bönen, känner alltid så när jag har varit på moskén. Men men, önskar er ännu en gång en trevlig Eid! :)


Tänkte svara på en fråga innan jag avslutar inlägget. Imorgon åker jag till Spanien men tänkte skriva mer om det ikväll, då får ni lite mer infomartion om hur veckan framöver kommer att se ut :).
Svar: Hej Alma! Det klart att man är orolig över stickskador när man hör mycket om det. Men om man egentligen tänker efter så sker det inte så ofta. Det finns alltid en risk att man sticker sig själv när man håller i ett nål men det viktigaste är att bli av med nålen så fort du har använt det. 

Folk skyller alltid på att det är stressigt men jag tycker att när man ska väl sätta nål eller ta blodprov så tycker jag att man just de sekunderna/minuterna tar det lugnt och koncentrerar sig på det man gör och glömmer det utanför för stunden, speciellt vid situationern när patienten har blodsmitta eller något liknande. Det är viktigt också att ha sticklådan nära sig så man snabbt blir av med nålen efter en blodprov eller något sånt. Så om du vid varje provtagning och sånt tar det lugnt, inte stressad och är koncentrerad så bör du inte sticka dig. Jag kan berätta att under de tiderna jag har stuckit i patienter har jag inte ens varit i närheten av att sticka mig själv och det är just för att jag gör så som jag rekommenderar dig/er att göra.

Så som sagt, viktigast att inte tänka på det som händer utanför utan koncentrera dig på det du gör för sekunden och ta det lugnt. Stress är aldrig bra! Sen andra viktiga är att ha sticklådan vid dig så du kan lägga ner nålen där så fort du är klar. Jag önskar dig all lycka i framtiden nu, tiden kommer gå fort ska du se! :)


På många sjukhus finns det ofta nålskydd som skyddar dig från att sticka sig själv!

Hoppas du är nöjd med svaret, vi hörs ikväll alla! :)


Sundsvall åskan!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Vilket väder det var igår! Har aldrig varit med om en sån åskväder, aldrig i mitt liv. Det började med att jag satt vid datorn, som ligger vid fönstret, och det lät som om att något explodera och nån skrev utanför. Jag förstod inte vad det var då jag inte såg någonting men så började det plötsligt ösregna och då började åskan. Fifan vad det lät och höll på ett tag. Jag filmade åskan, har lagt upp den på facebook men kanske lägger jag upp det här också om jag orkar ladda upp det på youtube.
Såg på St.nu (Sundsvalls tidning) att det ca över 6000 hushåll som blev utan el, stackars de!

Däremot tycker jag så synd om de som gifte sig igår. Det var ett par som hade bröllopfest i en lokal precis här utanför. Elen gick ju bort i lokalen så de var ju utan el ett tag, så det var ju tråkigt. Jag hoppas i alla fall att det inte sker något sånt när jag gifter mig, jag ska ha en mysig, romantisk och trevlig bröllopsfest :).

Här får ni lite bilder från åskan igår här i Sundsvall, tagen från St.nu

Bild tagen av Roger Ankarberg


Bild tagen av Andreas Öberg

och så två bilder jag tog på bröllopsparet från fönstret :P


Tenta gjort!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God kväll! Idag gjorde jag äntligen tentan jag har gått och väntat på att göra. Det gick jättebra och kändes bra också. Så nu är det bara att vänta i ca tre veckor innan man får besked om man klara eller inte. Lite jobbigt fastän att man kände på sig att det gick bra. Man är liksom ändå nervös, för man vet ju aldrig.
Kan berätta nåt jag alltid gör under tentor. Jag börjar ju först svara på frågor jag kan svara på och sedan går igenom hela tentan igen. Därefter lägger jag ifrån mig tentan och tänker på annat och ritar lite kladd på ett papper, bara för att tänka på helt annat. Jag kan hålla på så i ca 20min och sedan börjar jag gå igenom tenta igen vilket får mig komma på fler saker att skriva. Så idag gjorde jag så på tentan och tänkte dela med mig lite bilder jag rita under tentan, det är inte allt jag har gjort haha


Försökte rita av mig på körkortsbildenSlutligen gjorde jag en labyrint, hittar ni ut genom det? :)


På tisdag åker jag och Filip ner till Stockholm för att stanna över där en natt innan vi åker vidare till BARCELONNNAAAAAA och blir borta en hel vecka. Fan vad nice det kommer vara där, längtar!! Det blir min första utlandsresa med en kompis, så ser verkligen framemot det.

Så under helgen blir det städning, packning, tvätt och shopping till resa. Sedan kommer det bli lite plugg också, C-uppsats förstås! Men men, tänkte börja städa nu lite så vi hörs väl snart igen :)


Examen snart!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Tjaaa! I know I know, har haft mycket att göra. Skolan har precis börjat och jag pluggar för fullt just nu. Måste köra hårt innan resan till Barcelona nästa vecka med FillePille!!

Jag hade en otrolig bra födelsedag i förgår. Började med att jag blev uppringd av F kl.00.00 och hon sjöng för mig, hur underbar och söt kan man vara? Sedan på morgonen kom Fille in i lägenheten, då han har min extra hemnyckel, med blombukett, parfym, tårta och dricka. Blomman var tydligen från F och parfymen, tårtan och dricka från Fille. Så vi åt och pratade. De två gjorde min dag, sen ska jag inte glömma alla andra som har grattat mig på sms, facebook, mail och bloggen! TACK ALLA! Sedan fortsatte dagen med att jag satt framför plugget och pluggade, det har jag gjorde nu varje dag..
Nu har sista terminen, termin 6, satt igång också och det känns bra för snart är det dags för EXAMEN!! Just nu arbetar vi med att skriva C-uppsatt, jag och ville kommer börja lite smått innan Barcelona resan men efter resan kommer allvaret, då kommer vi köra på riktigt och koncentrera oss på uppsatsen framtill praktiken. Det här kommer gå GALANTBjuder på en EGO bild också innan jag fortsätter plugga :)


──────────────────────────────────
──████─████─████──█──█─████─█████─
──█────█────█───█─█──█─█──█───█───
──███──███──████──████─████───█───
──█────█────█──█──█──█─█──█───█───
──█────████─█───█─█──█─█──█───█───
──────────────────────────────────


Min dag idag, 22år!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Idag är det ingen speciell dag, nej precis, för idag är det nämligen ungefär exakt 22 år sedan jag föddes. Jag kom då till världen och visste inte vad jag skulle möta för människor och hur mitt liv skulle se ut. Nu efter 22 år har jag fortfarande inte nått mitt mål än men det är inte långt kvar, bara EN termin kvar. Sen har jag nått första delen av målet, nästa del bli förstås ambulanssjuksköterska som jag velat bli sedan jag var liten. Annars är jag nöjd med mitt liv. Älskar mina nära och kära och är glad att de finns i mitt liv, utan de skulle jag nog inte ha varit här.

Det är tråkigt att jag inte har några nära och kära här uppe i Sundsvall för att fira min födelsedag. Men blir nog lite firande nästa vecka när jag åker till Stockholm, dagen innan jag åker till Barcelona med Fille. Så får väl se vad dagen kommer att bjuda idag, blir först lite plugg på morgonen iaf. Men men, det är i alla fall idag jag fyller år! Grattis till mig själv hehe

Är ca 4-5 år gammal på bilderna....

och nu som 22åring....


Stoppa mobbningen!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Till alla barn och ungdomar där ute som återvänder till skolan. Om du ser någon som kämpar för att få vänner eller för att han/hon är blyg och inte vågar hälsa på någon eller inte klädd i de coolaste kläderna, ställ upp. Säg hej och le mot henne/honom i korridoren eller på skolgården. Du vet inte hur denna person har det utanför skolan. Att vara en schysst kompis kostar så lite och kan göra stor skillnad i någons liv!
Vänligen för vidare detta budskap på bloggen, twitter och facebook för att stoppa mobbningen!
- är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbningen.


Mat!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Har i snart en vecka ont i visdomstanden att jag inte orkat göra någonting, det har verkligen tagit kål på mig! Sitter här fortfarande med värken, har säkert tagit i mig ca 10 ipren sedan i förrgår kväll. Mamma har tjatat om att jag ska till tandläkaren men jag vill inte, för gör jag det så kommer de säkert ta bort tanden vilke jag inte vill. Men imorse blev jag så less att jag gick upp och ringde, men då var det tyvärr stängd. Så då får vi väl vänta några dagar till och hoppas att det blir bättre :).

Igår lagade jag mat till familjen, kändes som om det var evigheter sen jag lagade mat. Det fick bli min kända maträtt, pasta a lá Ferhat men den här gången blev det med ris istället för pasta. Det var gott!


I helgen gjorde jag inget speciellt, var hemma mesta dels. Förutom i fredag då jag i Bredäng hos F's kompis. Vi satt på balkongen, spela kort och chillade bara tills de gick vidare och jag gick hemåt. Men det var skönt att få komma ut i alla fall, förutom att tanden gjorde så jäkla ont.


Har sagt det många gånger men säger det igen, nu när jag är i Stockholm kommer jag vara dålig på att uppdatera. Men nu på söndag åker jag tillbaka till Sundsvall, så då börjar jag blogga igen och blir en massa inlägg nu sista terminen. Åker dessutom till Spanien slutet av månaden, det är nog inget ni vill missa :)


Jobbet på akuten!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Igår var det min sista dag på jobbet, vilket kändes inte så kul. Har haft det otroligt bra på jobbet, stortrivdes med alla personal, eller inte alla kanske men de flesta. Som tur har jag fått erbjudade att jobba där som sjuksköterska och vem tackar inte nej? Jag kommer nu under studietiden vara timanställd och jobba när jag kan och vill. Men efter nyåren, när jag tar examen, har jag funderat på att vara ledig i en månad innan jag börjar jobba.

Jag har lärt mig otroligt mycket under dessa två månader, mycket om neurologin då jag var på neurologakuten samt öron, näs- och halsakuten. Jag gick fram och tillbaka mellan de två sektioner. Roligast var på neurologen tycker jag. Jag lär ju jobba kvar på dessa två ställen när jag är klar som sjuksköterska, för jag är bara inskolad där. Men kommer med tiden börja inskola mig på andra ställen också.
Hände att man var inne på FB en snabbis när man inte hade några patienter ;)

Nästa helg åker jag upp till Sundsvall för att påbörja sista terminen av utbildningen, det känns braaa! Hoppas bara att allt går bra som det har gjort under alla andra 5 terminer. Får kanske lägga ner all energi på sista terminen då vi har C-uppsats och praktik.

Sedan har jag inte så långt kvar tills jag och Fille åker till BARCELONAAAAA! Blir min första resa själv, eller med en kompis, utomlands. Så det ska bli riktigt nice, vi åker den 31augusti och det är mindre än 3 veckor kvar :). Kommer inte blogga någonting under den veckan men kommer däremot uppdatera mycket på facebook med bilder och allt. Så ni som är vänner lär ju inte missa resan ;)

P.S Har fått lite frågor på bloggen, tänkte att jag besvarar på de imon eller överimon genom ett inlägg. Vi ses då! D.S


Fjärilshuset

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Nämen tjenare alla! Var ju ett tag sedan, en vecka exakt! Tyvärr har jag som vanligt jobbat mycket och gjort mycket annat. Idag är man förstås ledig så det känns bra. Nu har jag bara två arbetsdagar kvar och sen har jag semester framtill 22 augusti, då skolan börjar.

Hur har det gått på jobbet för mig då? Jo, det har gått faktiskt jättebra och jag har lärt mig otroligt mycket. Jag har fått mycket berömmelse över hur jag arbetar, både från patienter och personal vilket känns bra. Så jag längtar att få komma tillbaka till akuten och jobba som sjuksköterska!

Se vad jag gjorde på jobbet de senaste dagarna, skrev namnet på olika stil
Mitt blodtryck, puls och saturation ser bra ut :)

Annars har jag spenderat dagarna med nära och kära. Var häromdan i Fjärilshuset och det var kul. Tyvärr såg man inte så många fjärilar. Fick betala typ 95kr för att se 3 fjärilar + en massa fiskar. Så det så mina dagar har sett ut eller rättare sagt veckan. Nu när jobbet är över kommer jag bli bättre på att blogga, för då är det bara bloggen jag har tid att spendera på lite :P. Här bjuder jag på en massa bilderNu ska jag äta, vi hörs väl snart igen. 22dagar kvar till BARCELONA, längtar!Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0