Mys mys

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God kväll! Var ett tag sedan jag skrev ett ''riktigt'' inlägg och nu är det dags. Blir ett långt inlägg och många bilder, det gillar ni va?

Igår började dagen med att jag och F gjorde kycklingsallad, som vi skulle äta ute. Sen hade jag lite ärenden att göra så framtill kl.17 gjorde jag det jag behövde göra och lika så F. Så runt den tiden drog vi mot Hågelbyparken och åt vår sallad och bara tog det chill. Picknicken avslutades med vattenpipa. Jag röker förstås inte så tog bara munbloss medan F njöt verkligen av det haha. Så det var en trevlig och mysig dag med andra ord. PS Lyckades bränna mig på fingret och filten av vattenpipa kolet... och näst intill skogsbrand D.S


Idag spenderades dagen mesta dels med två gamla klasskompisar från gymnasiet, Sara (Paki) och Sabrina (Bella). Vi var på Heron och åt mat, glass och snackade mycket om vad som hade hänt de senaste 5 månaderna, då vi träffades sist på Pakis bröllop. Så det fanns mycket att prata om. Efter det stack jag iväg för att träffa mina kusiner och slutligen pappa.Tydligen har båda skaffat sig en Iphone 4 efter att jag har gjort det haha! Jag är ju alltid ett steg före alla andra, räcker ju bara om ni kollar på mobilens klocka så har ni beviset ;)


Dagens fråga

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Jag vet att jag har lovat om att försöka svara på dagens frågor så fort som möjligt men eftersom att jag aldrig är hemma, här nere i Sthlm, så hinner jag inte. Men nu tänkte jag svara på några frågor innan jag åker iväg för att träffa två gamla klasskamrater från gymnasiet. 
Svar: Jaså, kul att göra uppsatsen i t5. Det skulle jag velat också att vi gjorde. Nää vi är fortfarande osäkra på vad vi ska skriva om. Japp, nationella sluttentamen har vi i termin 6.
Svar: Då jobbar man som en vanlig sjuksköterska. Ja, man kan nog jobba på alla avdelningar men det beror förstås på chefen om hon/han vill ha SSK vikarier fastän att de har precis avslutat termin 5.
Svar: Har fått dina frågor på mailet men har som sagt inte hunnit svara på det än. Jag svara i alla fall på dessa frågor och någon gång ikväl svara jag på ditt mail.

När det är dags att söka boende är när du vetat om du har kommit in i programmet eller inte. För det blir ju onödigt om du söker lägenhet nu när du inte fått besked om du har kommit in. Läser du helttid är det lätt att skaffa boende, MittHem, är bra att ge boenden till nya studenter. Men du ska vara beredd på att deras service är hur usla som helst. De höjer hyran varje år utan att ge hjläp när man behöver dert.

Sundsvall är en liten och rolig stad. Mycket lugn också. Jag stortrivdes där de första två åren men sen har jag börjat sakna Stockholm mer och mer. Men nu är dt inte så långt kvar, efter sommaren är det min sista termin och efter jul flyttar jag tillbaka till Stockholm

Jobb vet jag inte eftersom jag själv inte har sökt eller så. Men jag har kompisar som jobbar. Kan nog vara lite svår då det är en liten stad.

Japp, den senaste terminen åker jag rätt ofta till Stockholm men det är ju som sagt för att jag har tröttnat på staden och att det inte händer något roligt längre. Tar jag sista minuten tåg så blir det ca 450 tur och retur. Annars kan jag komma upp till 600-700kr tur och retur.


SKHLM

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Eller det är inte riktigt morgon men jag vaknade inte för så länge sen. Det är sjukt vad jag sover här nere i Stockholm jämfört i Sundsvall.

Igår var jag ju på LifeGene, i Fridhemsplan, och deltog frivillig i deras projektarbete. Det är ett projektarbete om att få bättre kunskap om hur våra gener, vår omgivning och vårt sätt att leva påverkar vår hälsa. Alla kan förstås delta, bara att gå in på deras hemsida www.LifeGene.se och bli medlem. I alla fall, så där borta tog de ju olika mått och blodprov för att på så sätt följa utvecklingen. Jag kommer inom 5 år bli kallad igen för att göra liknande tester igen.
Mina värden såg normalt vilket kändes skönt, framför allt hörseltestet som var perfekt fastän att många i min omgivning klagar på att jag hör dåligt. Jag väntar just nu bara på min blodsvar, är lite nervös inför det. Vet bara inte varför. Jag hoppas i alla fall att värden kommer in på deras hemsida innan helgen.


Idag står det ''Skärholmen Centrum'' och ''plugga'' på almanackan. Det sista nämnda lär aldrig hända. Har försökt plugga sedan jag kom hit men har aldrig lyckats. Har varken motivation eller ork när jag är här. Vill istället bara njuta av min tid här nere men snart är det sommar och då blir jag kvar här nere i Stockholm hela sommaren och jobba. Men vi får ändå hålla tummarna om att jag börjar plugga lite ändå. Aja, ska nu göra mig i ordning och sedan åka till SKHLM.

Vet att jag inte har svarat på dagens frågor än, men ska försöka göra det ikväll. Så vi hörs då :)


Red Riding Hood

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Var igår på bio med F och hennes kompis. Jag ville se på Scream 4 men båda vågade inte se det så istället fick det bli Red Riding Hood. Det är en thriller och fantasy film. I början var jag ''skeptisk'' men när jag väl satt där så kunde jag inte få bort blickarna från filmen. Den var jättespännande och är verkligen en film jag rekommenderar er att se. Kändes som om att det fattades något från filmen så därför får den bara 3 F av 5.


Måste nog åka till Siba under veckan också för att lämna in min bärbar datorn, som jag tappade igår. Som tur har försäkringen inte gått ut än, den går ut i augusti. Men först måste jag iväg till Lifegene för att delta i en hälsoundersökning. Vill samtidigt veta mina blodvärden och sånt, så det ska jag göra kl.16 i Fridhemsplan. Därefter blir det nog plugg. Mer än så har jag inte planerat dagen, lär ju hända mer saker men det får man ta då.
Skype

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
I det här värmen har jag suttit hemma hela dagen. Började med att jag vaknade sent och sedan har jag suttit vid Skype och plugget med Fille och Fredde. Jag kanske ska börja plugga så här med Fille och de när jag är nere i Stockholm alla gånger haha. Skype funkar ju jävligt bra! Så vi avslutade precis med arbetet och nästa vecka blir det redovisning. Här får ni en bild på mig och Fille skypa


Nu tänker jag gå ut och chilla en stund, man klarar ju inte av och vara inne för det är så varmt. Senare ikväll blir det nog bio men det är inget som är säkert, vad det blir för film får vi väl se då. Jag vill i alla fall se Scream 4! Vi hörs ikväll, ha en trevlig dag alla!


Bryter tystnaden!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Nu är jag verkligen trött på folk som snackar skit, eller det har jag alltid varit! Har de verkligen inget annat för sig än att gå runt och prata skit/kommentera om hur jag lever? Vad har det med de att göra? Jag bor själv i en annan stad (Sundsvall), pluggar, festar m.m. Varför ska folk gå runt och kommentera om vart enda grej jag gör? Jag lever mitt eget liv så som jag känner mig trygg i och trivs bäst. Jag lever för mig själv och inte för andra, varför ska jag leva efter hur andra tycker jag ska leva? Då är det ju ingen idé att leva! Jag har kommit till världen för att sätta upp egna mål och kämpa för att nå de!

Festar jag, då är jag en dålig kille. Dricker jag inte alkohol, är jag tönt. Pratar jag tydlig svenska och inte ''Fittjaspråket'' då är jag en svennebanan och en massa sånt. Förstår inte folk egentligen. Jag festar för det är kul. Jag dricker inte alkohol för att jag inte vill och vet hur dålig det där. Jag pratar svenska för vi lever i en svensk samhälle. Kan folk bara sluta bry sig om hur jag är, acceptera mig som jag är helt enkelt! Blir inget bättre om ni går och snackar skit bakom rygg, ska jag ta det som att folk är avundsjuka på mitt liv eller vadå? Jag mår bra så här, punkt slut!Stockholm

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God dag! Sitter här hemma hos familjen i Stockholm, kom hit igår. Jag sa i veckan till familjen och de att jag kommer hem på fredag men jag visste redan då att jag åker på onsdag. Ville helt enkelt överraska alla. Men tillslut berättade jag för mamma och de att jag kommer hem på onsdag medan till en viss människa på torsdag. Så när jag kom igår åkte jag förbi F's jobb och chockad blev hon, så det var lyckad!

Så hela kvällen spenderades med bara nära och kära, var en snabbis hos farbror och de också och tittade på matchen mellan Real och Barca. Kul att Real vann, mitt favoritlag! Så jag somnade inte förrän runt 04 tiden och vaknade strax efter 13. Det är sjukt hur jag sover här i Stockholm, lägger mig sent och vaknar sent på dagen. Men det har sin orsak :P.

Idag har jag inte planerat att göra något, får väl vänta och se vad dagen har att bjuda på. Solen sken i morse men nu har molnen täckt det så det ser inte ut att vara så varmt fastän att det står på datorn att det ska vara +19. Aja, nu ska jag göra mig lite i ordning, kan inte sitta här med pyjamas hela dagen :).

Stockholm imorgon

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Tja, var ett tag sedan jag bloggade men har faktiskt fullt upp med plugget just nu. Imorgon, torsdag, åker jag ner till Stockholm så vi hörs nog då! Ciao :)


Dagens ideal

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Hur ser dagens ideal ut i vår samhället? Ni alla vet nog det redan. Man ska vara så smal att man ska kunna se nyckelbenet, höftbenen, revben och ja, alla skelettben tydligen. Så smal ska man vara för att kunna bli acceptera av alla andra. Det sjuka är att detta inte bara har med tjejer att göra utan killar också.
Tjejer ska idag vara smala, ha stora bröst, läppar och liten näsa. Killar ska vara vältränade, med muskler, inte vara hårig och ha helt enkelt en snygg och len kropp. All media och reklam påverkar vår ideal. Det är just de alla följer, varför det?

Jag förstår mig inte på människor som försöker bli någon annan. Vi alla människor är annorlunda och jag tycker att alla ska vara nöjda mig sig själva som de är. Jag vill inte förändra mig bara för att andra tycker det, jag vill bli omtyckt/älskad som jag är både utsidan och insidan. Jag vill bli älskad för hur jag INUTI, det är det som varar längst. Jag kom inte till världen bara för att kriga om att se ut som alla andra hollywood stjärnor och modeller. Vad vinner jag på det? Vad vinner ni på det?

Förstår att tjejer och killar tänker nu ''Ja, men då hittar jag inte nån som kan älska mig''. De som följer utseendet är ingen man ska satsa på, enligt mig själv. Jag tycker att personligheten är det viktigaste. Det är det ni kommer ha med er hela livet ut medan ert utseende kommer förändras med tiden vare sig ni vill eller inte! Alla är vacker som de är, men många kan inte se det pga att de påverkas av alla dessa idealer som finns i vår samhälle. Bara alla var nöjda med sig själv, fan vad världen skulle se bra ut!

Vad tycker ni egentligen om det här? Ska man inte bli accepterad så som man är? Tycker ni verkligen att dagens samhälle ska se ut så här?
Vill gärna höra era åsikter, så kommentera!Pretty pretty please, don't you ever ever feel.
Like you're less than fuckin' perfect.
Pretty pretty please, if you ever ever feel, like you're nothing.
You're perfect to me!Sol

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Frågan är om jag har någon gång haft så här tråkigt som jag har haft idag? Iofs inte på dagen när jag träffade Malin och Diana. Skulle egentligen ha tränat idag men jag hade inte orken idag och skippade därför det idag. Men istället drog jag ner till torget med Malin, som också bjöd mig på glass. Vi satt sedan och bara prata om allt möjligt. Sjukt varmt det var ute, det var +14. Nån timma efter gick vi till Dianas jobb och mötte upp henne, hon gick runt i stan och köpte lite kläder till utgången idag.

Efter att ha varit med Malin och Diana har jag varit hemma och inte gjort så mycket. Båda drog ut och de ville att jag skulle följa med men jag valde att vara hemma. Så jag har försökt plugga, vilket jag inte lyckats men har istället diskat.


Malin, Diana & jag

Imorgon är det Söndag, tråkigaste dagen i veckan men inte när jag är i Stockholm! Då ska jag laga Chicken enchilada alá FF för Malin och Diana. De tyckte att det var så gott sist. Senare på kvällen kommer Fille tillbaka till Sundsvall efter att ha varit hemma i Luleå, grattis till sommarjobbet! Kvällen kommer nog avslutas framför Big brother som vanligt ;). På måndag är det ny vecka och nya tag som gäller!


Sundsvall VS Assyriska

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Nu har jag lagt undan all plugg och det räcker för idag, har pluggat rätt mycket och känner mig helt slut i huvudet just nu. Skulle ha tränat idag men blev aldrig nå träning eftersom jag var tvungen att sitta vid plugget med Maria. Jag gick till Maria rätt tidigt och pluggade och runt kl.18 ringde Gurra och ville att jag och Maria ska följa med till matchen mellan Sundsvall och Assyriska. När vi ändå var okoncentrerade och pluggade så många timmar innan bestämde vi oss att gå. Speciellt Maria då hon är assyr och ville verkligen INTE missa matchen.

Det var en bra match och slutade med att Assyriska vann med 2-1. Haris Laitinen, som jag känner sedan jag var tränare för Hammarby, gjorde en friskparkmål precis innan avslut. Grymt jobbat! Bjuder på lite bilder från matchen:

MittHem vägglöss

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Var ute nyss med Fredrik, Maria, Sophia, Pling, Ronja och åt lunch på BitLine. Men måste bara säga att det är sjukt fint väder idag, varmt och skönt. På Bit Line satt vi i minst 2 timmar och vi hade kul ihop. Länge sen man träffa några av de, i alla fall Ronja och Sophia. Vi åt och pratade lite om det som hade hänt med Freddes lägenhet, han har nämligen fått vägglöss och hyresvärde gör inget åt det typ. Så imorse kom han med i TV4, här får ni en klipp på det:Efter två timmar drog alla iväg och jag valde att komma hem. Så sitter här just nu och gör inte så mycket, ska snart sitta och plugga en stund. Sedan på kvällen ska jag till skolan för att plugga ihop med några klasskamrater där. Så blir plugg hela dagen med andra ord, ingen party än! Men kanske imorgon.. Dags att röra sig bort från datorn, ciao!
Alla hade converse skor förutom Fredde och Maria, som hade det hemma! :P


Stressig dag!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Vilken stressig dag det har varit idag! Efter förmiddagens föreläsning stack jag genast hem, lagade lunch och åt det. Sedan gick jag en stund till Fille innan han åkte iväg till Luleå. Väl efter det stack jag hem till Beti med Maria och pluggade i nästan två timmar. När jag var klar där fick jag gå fort till skolan för att ha samtal med handledare inför C-uppsatsen, kom en kvart försent och väl där satt jag minst i en timme och bablade om uppsatsen.

När jag var klar med det mötte jag upp Malin, vi gick till mig där jag tog mina träningskläder och mötte upp Diana i stan. Tillsammans gick vi och tränade, jag tränade triceps och lite annat. Gav upp rätt tidigt för jag var hel slut i kroppen, så gick hem, åt och sov i nån timma innan M och D kom hit och vi drog till McDonalds för att äta paj. Sedan kom vi hem till mig och tittade på Big brother. Så nu sitter jag här hemma ensam och gör inte så mycket, tänkt plugga en stund senare innan jag lägger mig. Tur att man är ledig imorgon men lär bli en lång dag imorgon också då jag ska plugga hela dagen..

Aja, nu orkar jag inte skriva. Känner mig bara mer stressad haha. Bjuder istället lite bilder från veckan i Stockholm

Torsdag 14 april!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Var länge sen man bloggade så här tidigt. Har ni sovit bra inatt? Själv har jag inte, förstår inte varför. Vaknade några gånger under natten så har inte fått riktigt det sömnen jag behöver. Men just nu sitter här med frukost som består av några knäckebröd och juice. Känner mig inte så hungrig men ändå äter jag, för gör jag inte det lär jag vara hungrig hela dagen. Så bäst att få i sig något än inte.

Idag blir det en lång dag med mycket att göra. Ska snart iväg till skolan för att gå på sista föreläsningen om kvantitativ metod, efter det blir det plugg med Fille. Sedan åker Fille hem till Luleå och då tänkte jag gå iväg och träna med Malin och Diana. Därefter ska jag iväg till en klasskompis för att plugga och slutligen plugga hemma själv innan Big Brother börjar. Känner att det kommer bli en stressig dag men vi får se hur det går, bara att hålla tummarna för mig nu!

Aja, dags att fixa sig iordning och fara mot skolan. Ha en bra dag alla!

Btw, solen skiner och all snö är nästan borta! :)


Kvantitativ

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Idag hade vi den andra föreläsningen av kvantitativ metod, tycker jag fattar med av kvantitativ än kvalitativ föreläsning. Vet inte om det har med läraren att göra, men kvantitativ läraren är faktiskt bra och duktig. Så vi hade föreläsningen framtill kl.12 och sedan satt jag och pluggade med Maria och de ett tag.


Fick dollar av Filip, bara för Illuminati symbolen. Har ju pratat så mycket om Illuminati med honom :P

Efter plugget stack jag hem, åt kyckling och sedan sov i nästan en timme. Vaknade med att Fille står och skriker om att jag ska vakna och byta om för att vi ska träna. Han har nyckel hem till mig, så han kommer ju bara in vilket han oftast gör när jag sover. Så det var bara att byta om och sticka iväg för att träna. Vi tränade biceps och rygg, kändes bra.

Just nu stitter jag här och tittar på Greys anatomy, sen blir det Big Brother och tillsist sängen. För imorgon är det sista kvantitativ föreläsning och efter det blir det plugg och träning. Aja, vill inte missa Greys nu så vi hörs nog imorgon. Ha en fortsatt trevligt kväll!Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0