Sjuksköterska Legitimation

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!


SVAR: Hejsan! Nej, det ser faktiskt inte ut som ett ID kort vilket jag också trodde i början att det skulle göra. Men när jag väl fick legitimationen så visade det sig att det är ett A4 papper där det står "Bevis om legitimation". Så det är alltså inte ett ID kort, så här ser det ut:Love it!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Det var just det här jag hoppades på att det inte skulle ske på min lediga dag, nämligen att det börjar SNÖA!!! Vad tror ni jag såg när jag vakna? Jo, snö förstås. Det är kanske dags att våren kommer, är trött på snön... Jag som tänkte göra lite grejer idag men har verkligen inte lust med det när det är kallt och snö ute. Får istället sitta hemma och fixa med lite papper.En sak jag måste göra idag är att åka iväg och SHOPPA. Har inte hunnit göra det än, så idag måste jag göra det. Sen ska jag bara ta det lugnt nu i helgen, är som sagt ledig och det känns bra. Nästa vecka jobbar jag i 6 dagar, ledig bara tisdag. Så ni kan förstå varför jag måste vila ut i helgen :).

Imorgon blir det exakt 2 månader sedan jag började jobba som sjuksköterska på akutmottagningen och jag kan bara säga att jag älskar mitt jobb och yrket. Har inte ångrat en sekund om att jag har valt fel yrke och arbetsplats. Kommer nog jobba i några år på akutmottagningen innan jag vidareutbildar mig till anestesisköterska (narkos) eller ambulanssjuksköterska.
Önskar er alla en trevlig dag!


Uppdrag

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Var på ÖNH, som är den lugnaste kliniken i hela akuten. Och idag bevisade vi det för alla personal att ÖNH verkligen är lugnt vissa dagar. Vi hade bara 5 patienter idag på hela dagen, så lite har vi inte haft på jäääätte länge. Det var ganska skönt att det var lugnt men samtidigt var det tråkigt för att jag var handledare till en student, så hon fick ju inte se så mycket patienter. Jag fick istället visa vad det finns för instrument, vad det kommer för patienter, visade akutrummet o.s.v. Så med andra ord var det en lugn och skön dag!

Efter jobbet stack jag direkt till Lidingö och sedan Ekerö. Fick nämligen en förfrågan tidigare i morse om att göra nå uppdrag där borta, var ganska akut. Så jag tog på mig uppdraget och utförde det på nån timma. Det är alltså mitt andra jobb jag pratar om nu, inte sjuksköterskayrket :). Lite extra pengar i månaden, det låter bra!

Ekeröfärjan

Imorgon är jag schemalagd kvällspass men berättade för bemanningen att jag kan gärna jobba heldag, men innan jag gick hem fick jag veta att ingen har sjukanmält sig än. Däremot skulle de ringa mig på morgonen om det är så att nån sjukanmäler sig. Så nu undrar jag om jag ska för säkerhetsskull lägga mig tidigt ifall de ringer mig eller om jag ska skita i att ta extra passet och sova istället? Hmm, får se vad jag väljer. Är ju ledig under helgen, så hinner ju annars vila ut då :)...

*Tänker*


Hallojjjj

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Ligger i sängen just nu och bloggar direkt från mobilen. Hur är det med er? Själv mår jag bra. Har haft så mycket att göra de senaste dagarna att jag inte haft orken att blogga. Jobbat kvällpass hela veckan i stort sett, efter jobbet är jag så trött att jag bara ligger i sängen och tittar på TV tills jag somnar. På jobbet har det inte hänt något särskilt, jag jobbar på som vanligt och dt rullar på.

Imorgon jobbar jag äntligen DAG och det känns bra att få sluta kl.15. Däremot, det som inte känns kul är att jag måste vakna tidigt på morgonen. Men det får man leva med. På fredag kör jag kvällspass, om jag nu inte får jobba heldag. Sen är jag ledig hela helgen, feeeetttt bra! :)

Dags att sova, god natt. Vi hörs imorgon, promise :)


Flödessköterska

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Igår gick det faktiskt jättebra på jobbet när jag jobbet som flödessköterska för första gången. Det var lite jobbigt och mycket i början men sen rullade allting på. Tyckte det var rätt skönt att jobba som flödessköterska. Skulle kunna göra om det men inte för mycket. Saknade ibland att bara jobba. För som flödessköterska ska du sitta vid disken och ta emot patienterna, ta anamnes helt enkelt. Sen finns flödesläkaren också som sitter bredvid flödessköterska som frågar lite andra frågo. Men igår fanns det ingen flödesläkare.

Ikväll blir det ytterliggare kvällspass men den här gången ska jag jobba och inte sitta som flödessköterska. Undrar vem jag jobbar med ikväll. Jag jobbar hela veckan, funderar på att jobba heldag igen på fredag sen är jag ledig hela helgen igen. Men nästa helg, när det är påsk, så jobbar jag. Firar ändå inte påsk så varför inte jobba :).

Nu ska jag åka iväg till Skärholmen Centrum och shoppa lite innan jag far till jobbet. Vi hörs ikväll, annars imorgon :).


Ärenden

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Vaknade tidigt för att ringa Skatteverket, Vårdförbundet och CSN. Hade lite ärenden med de så nu är det klart. Det enda som finns kvar att göra är att göra sig klar inför jobbet. Känner på mig att det kommer bli en bra dag idag på jobbet.

Önskar er alla en riktig trevlig dag! :)


Lön

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Då var lillebrorsan kallas, med familjen, över och likaså helgen som har varit en bra tid där jag har kunnat lugna ner kroppen och själen. Nu är det en ny vecka och flera tusen kronor rikare, d.v.s lönen har kommit. Ska shoppa loss den här månaden, det ska ni få se.. Btw, det jag köpte till lillebroshan idag var två byxor och en t-shirt. Sen så har jag köpt 4 biljetter till LaserDome där jag, lillebrorsan, storebror o F ska någon gång åka iväg och spela det inne i stan.


Ville köpa en speciell tårta, men hade inte pengar tyvärr. Fick lönen precis

Imorgon har jag 10-18.30 passet och det betyder att jag antingen är på ÖNH akuten eller så är jag på neurologakuten och sitter som flödessköterska. Blir det neurologen lär det bli intressant, för jag har tidigare berättat att jag inte känner mig redo för att sitta som flödessköterska. Tycker jag behöver lite mer erfarenhet, men vi får se imon. Annars finns det ju såklart kollegor som kan hjälpa mig om det är något jag inte fattar eller så.

Tänkte inte skriva mer, måste lägga mig men innan det ville jag bara dela med mig den här bilden. Nämligen en bild på min bil, tvättade den för typ 20min sen. Hade inget för mig så bestämde mig för att åka iväg till JET och tvätta bilen :)


Fräsch bil ser jag, hoppas ni ser också en fräsch bil :)

God natt!


God morgon!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Blev inga inlägg igår kväll då jag var inte på humör och hade en massa andra saker i tankar och det förstod ni hoppas jag. Men ibland blir det så, har liksom ett privatliv också ;). Men iaf, igår var jag och träffade Maria, Pling (Hok-Jan) i Heron City. Vi satt i Amazon, fikade och snackade om hur våra liv har förändrats de senaste månaderna. Känns sjukt vad tiden går fort, för bara 3 månader bodde jag i Sundsvall och pluggade. Men jag är samtidigt glad att jag är klar med utbildningen och nu bor i Stockholm!


Idag fyller min lillebror 13år så det ska firas ikväll. Tänkte åka iväg och köpa tårta och så, men presenterna får han vänta till imorgon då jag inte har fått lönen än utan får det imon. Vet inte riktigt än vad jag ska köpa åt han men får åka runt och se. Han önskar sig en mobil men det får han drömma om ett tag till, för det förtjänar han inte än tycker jag :). Men grattis lillebrorsan!

Är annars ganska less på lite grejer men det får jag leva med. Måste sitta och göra klart schemat nu så jag kan skriva in det på datorn imorgon när jag är på jobbet. Men men, vi hörs senare.


Schemat

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God dag! Här sitter jag i köket och vaknade faktiskt inte förrän för två timmar sedan. Sov många timmar i natt och det var såååå skönt. Känner mig otroligt utvilad och pigg, det är så det ska vara med mig. Har suttit här sedan jag vaknade och fixat med schemat som ska gälla under sommaren. Kan berätta att det inte är lätt, lite jobbigt att man ska planera det redan nu när man inte vet hur det kommer se ut om några månader. Men det går nog bra!

Schemat

Ska snart avsluta med schemat och sedan göra mig i ordning för att träffa Maria, Pling och Peter i stan. Ska bli kul att träffa de och bara ta det lugnt i det fina vädret. Nej nu måste jag faktiskt hinna byta om och sedan ta bussen dit. Vi hörs ikväll!


Heldag på jobbet

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Heldagen på jobbet gick utmärkt, som tur var det ju lugnt på de båda klinikerna jag var på. Dagen började med att jag var på ÖNH akuten och där var det inte så mycket förrän strax innan lunch när vi fick ÖNH larm. Då blev det lite mer jobb att göra. Tillslut valde vi att stänga ÖNH akuten tidigare då vi hade bara en läkare som hade en massa patienter att titta på.
Vid ca 14 gick jag över till Neurologakuten där jag skulle köra kvällspass. Där var det lite mer att göra men lugnade ner sig. Sen var det faktiskt lugnt på neuro, vi hade i stort sett bara 3 patienter sedan flödessköterska åkte hem (kl.18). Så det var ju bra, jag som jobbade hel dag. Jag var faktiskt rädd att det skulle bli mycket att jag skulle vara helt slut i kroppen, men så blev det ju inte. Nu är det HEEEELLLGGGG!!!!


Förbredder på morgonen innan vi öppnar ÖNH akuten kl.9.

Imorgon är det planerad att jag ska träffa två kompisar från plugget, asså från Sundsvall. Det är Maria och Pling, så blir nog nå fika någonstans i stan eller så. Finns mycket att prata när man har inte setts i snart 2 månader. Ska bli kul att träffa de! Mer än så har jag inte planerat, kanske bio på kvällen..hmmm...får se..

Måste snart skriva lite mer intressanta inlägg än hur det är att jobba på akuten. Som jag tog upp häromdan kanske jag ska skriva lite om olika prover som man tar, varför man gör det o.s.v. Blir då lite roligare att läsa samtidigt som man lär sig något :).


Varit handledare idag

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Var en lite annorlundare dag idag, jag fick nämligen agera eller jag fick VARA handledare för en sjuksköterska. Det var hur kul som helst och kul att ledningen valde mig som handledare, detta bevisar på att de tror på mig. Fick bra beröm när vi slutade om att min inskolningseleven hade lärt sig mycket, fastän att jag själv är ganska ny på neurologakuten. Så det var ju bra att hon lärde sig något från idag, fastän att det inte var så mycket jobb.

Imorgon är det dags för heldag på jobbet. Såg att jag börjar kl.7 på ÖNH akuten och sedan går jag över till neurologakuten och jobbar kväll där. Det kommer nog gå bra ska vi se. Bra att jag valde att ta heldag imorgon för sedan är jag ledig i två dagar och hinner vila ut. Det är viktigt med vila!

Tänkte faktiskt inte skriva så mycket mer, måste göra mig i ordning och sedan lägga mg. Ska upp tidigt, får se om det blir nå inlägg tidigt på morgonen. Annars bloggar jag under dagen när jag är på rast. God natt!Bra dag på jobbet idag

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Är otrolig nöjd över dagen på jobbet, tyckte det gick så bra idag fastän att min andra kollega + sin inskolning ibland försvann. Jag visste helt enkelt hur jag skulle göra, tänka och vad man ska göra näst. Tycker jag kommer in i jobbet mer och mer men fortfarande känns det som att det finns en del att lära sig. Men det kommer ju med tiden förstås.
Annars har det varit lugnt på jobbet och det har bara rullat på. När jag slutade fick vi precis ett larm så jag valde att vara med då det var ett tag sedan jag var med på en sån, ville helt enkelt se hur man som sjuksköterska jobbar då.


Jag och Datex, snygga vi är!

Försökte byta mitt pass imorgon till dagpass men tyvärr gick det inte, så imorgon jobbar jag kväll vilket kan egentligen vara skönt för då har jag sovmorgon. Men på fredag valde jag att gå heldag istället för bara morgon. Sen är jag ledig hela helgen, good!


God morgon!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Varför ska det alltid vara fint väder ute när jag ska jobba kväll? Det här är inte rättvis!! Det är +10 och solen skiner medan jag sitter här, äter frukost och gör mig i ordning inför kvällspasset. Kommer säkert bli fler såna dagar när det är fint väder och jag jobbar kväll. Har nämligen fått FÖÖÖR många kvällspass, så jag ska försöka ändra så många som möjligt till dagpass.
En dag jag verkligen längtar till är måndagen, nästa vecka, för det är då jag får min feta LÖN!! När jag säger feta lön då menar jag det verkligen, har aldrig fått så mycket i lön någonsin ;). Så det ser jag framemot. Btw, på tal om pengar så får jag även tillbaka pengar från skatteverket, skatteåterbäring. Därifrån ska jag få några tusen, bra för att boka en resa utomlands :). Har funderat på att resa till två olika länder i år, ena i slutet av maj och sen den andra i slutet av augusti. Nu när jag är klar med plugget och börjat jobba kommer jag faktiskt resa ganska mycket, något jag alltid har velat göra :).

Några länder jag vill besöka:

Venedig, Italien


Paris, FrankrikeFullt jobb!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Tja tja bloggeeeeen. Haha driver bara, tjenare på er alla. Ser att ni har saknat mig när ni har klickat in i min blogg trippel så många gånger än tidigare. Det är kul att se det och samtidigt era kommentarer om att ni vill att jag ska kommentera. Men anledningen till att jag inte har bloggat är för att jag har jobbat kväll de senaste dagarna och idag var jag ledig, så ville helt enkelt inte tänka på bloggen. MEN nu är jag TILLBAKA!

Har de senaste tre dagarna jobbat hårt som vanligt och det har väl hänt en hel del grejer. Skulle så gärna vela skriva mer än vad jag egentligen får skriva men pga sekretess kan jag inte. Ni skulle nog ha mer bild på hur det är att jobba på akuten. Men iaf, igår fick jag ingen bra start på dagen då jag började 10 och kom genast in och arbetade. Hann inte ens få rapport. Brukar jämt vara så på måndagar, det är bokstavligt kaos på måndagar. Då är det som att det kommer flera bussar med patienter som behöver vård. Det tar då förstås längre tid att träffa läkaren och det är då många patienter är missnöjda och klagar. Tyvärr kan inte jag, som sjuksköterska, få det gå fortare. Allt är ju på läkaren som måste bedömma patienten innan vi kan göra något, vilket är tråkigt!

Den här veckan jobbar jag onsdag kväll, torsdag kväll (kanske byta till dag) och fredag dag (kanske jobba heldag). Sen är jag ledig helaaa helgen, det har jag verkligen längtat till. Att vara ledig bara en dag känns inte så jävla bra, man hinner typ inte sova ut.


Lördagsmys på jobbet! :)

Nu ska jag lägga mig i sängen och se på TV. Vi hörs imon innan jag far till jobbet :)


Iphone VS Samsung S2

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Sedan flera år tillbaka har jag varit en riktig iPhone användare. Så fort en ny modell kom ut så hade jag den. Jag har haft iphone 2, iphone 3 och slutligen iphone 4. Men när iPhone 4S kom ut blev jag lite less på iphone och valde att köpa en ny mobil. Men jag var osäker på om jag skulle köpa iPhone 4S eller om jag skulle köpa Samsung Galaxy S2. Det blev då Samsung Galaxy S2 och jag är riktig nöjd med den mobilen.

Förut rekommenderade jag alla att köpa iPhone när jag hade den men nu tycker jag att iPhone är skit jämfört med Samsung S2. På Samsung är det mer funktion och mer avancerad än iPhone. På iPhone var det i stort sett bara appar det handlade om, men på samsung är det allt i mobilen! Skärmen som är större, bättre megapixel, bilder, funktioner, appar m.m. Så jag säger till er nu, nästa gång ni köper mobil så rekommenderar jag er att köpa Samsung Galaxy S2 (eller S3 när den kommer ut) istället för iPhone.
Jag har haft min Galaxy nu i två månader och jag är jättenöjd med det, lika så F som hade min iPhone 3 och sedan köpte S2. Hon tycker samma sak som mig!

Vilken mobil föredrar du, iPhone eller Samsung Galaxy S2?


Btw, jag använder ändå båda mobilerna. Har två simkort!

Dags att fara till jobbet, ha en trevlig kväll alla!Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0