Bloggar igen efter sommaren!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Det har gått 5 dagar sedan jag slutade blogga och sedan dess har det ösat in en massa mail från er läsare som vill att jag ska fortsätta blogga. Sen så är det fortfarande många av er som är inne och tittar in på bloggen. Så nu har jag bestämt mig att fortsätta blogga efter sommarlovet. Det jag inte vet är om jag ska fortsätta blogga på den här bloggen, då jag har mycket nyttig information på denna blogg, eller om jag ska helt enkelt starta en ny blogg. Men det får jag väl fundera på under sommaren ;).

Jag har sommarlov nu framtill någon gång i september så jag kommer alltså inte börja blogga förrän slutet av augusti månaden. För den här sommaren ska jag verkligen jobba mycket och bara chilla. Blir att jobba på ett äldreboende och kanske extra på McDonalds, får helt enkelt se hur mycket jag orkar jobba. Behöver ledighet också ;). Men men, nu blev det typ som ett vanlig inlägg. Nu när bloggen kommer vara inaktiv i några månader så kan ni under dessa månader svara på dessa frågor:Tack alla!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Måste bara tacka för alla kommentarer, mail och meddelanden på facebook. Det känns verkligen jobbigt att inte kunna logga in på morgonen för att skriva ett inlägg som ni så gärna vill läsa. Men nu är det redan gjort, jag kommer inte tillbaka nästa vecka eller något sånt för att blogga.

Men däremot, så kanske gör jag comeback efter sommaren och då gör jag en ny blogg vilket också blir förstås bättre än den här. Så om jag börjar blogga igen då kommer jag skriva ett inlägg här och på facebook. Så det är bara att följa bloggen med bloglovin om ni vill veta om jag fortsätter efter sommaren eller inte. Men som sagt, det är inget som är säkert. Glöm inte, jag finns på Facebook ;) Det är bara att söka på Ferhat Robin Baysal ;D

Tack för mig, vi ses! :)


Nu slutar jag blogga!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!


PAIN! PAIN!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Smärta, neurogen, nociceptiv, serotonin, kalium, refererad smärta, perifer, central, morfin, fentanyl bla bla bla, det är vad jag läser om just nu. Jag ljuger inte om jag säger att det är intressant. Men däremot så ljuger jag om jag säger att det är ROLIGT att läsa för det är det verkligen inte. Det är nog för att jag vill ha sommarlov och orkar inte plugga till ännu en tenta. Ni tänker nu säkert ''Men skärp dig Ferhat, det är bara en vecka kvar'' men det känns som evighet.
Jag har hört att många ska skippa göra den här tentan och göra det istället någon gång under augusti månaden. Jag hade det också i åtanken men tänkte att det är onödigt, bäst att få det gjort nu så man inte behöver plugga under sommaren. ''Vad smart du är Ferhat''

Hittat en rolig bild på google

Jag tror det är den mittersta spelaren som säger det. Isåfall, varför spelar du om du har ont? xD

Jag fick en fråga av en anonym person som frågade om jag ska resa till Turkiet i år och svaret är nej, det ska jag inte. Jag ska vara kvar i Sverige och jobba arslet ur mig haha nää men jag vill stanna nog här i Sverige. Istället kanske jag åker lite runt i Sverige, har bestämt att åka till Göteborg under juli månaden och sedan kanske Örebro och några andra ställen, får väl se hur mycket tid jag har på tanken att jag ska jobba 4 dagar i veckan ;).

Aja, dags att återgå till smärtplugget!


Boring!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
En sak jag har märkt är att jag sover skönt och bra mitt på dagen än på natten, det har faktiskt varit så senaste tiden och jag förstår inte varför. Sen så är jag ganska trött på morgonen också fastän att jag kanske lägger mig runt kl.00. Jag vet inte om det beror på min näsa, allt polyperna har växt till och att jag inte andas igen så bra från näsan och får istället andas från munnen :/. Jag tror att jag måste söka en läkare och se vad jag kan göra.

I alla fall, i morse var jag i skolan med Louise och arbetade med redovisningen vi ska ha på torsdag. Vi gjorde klart det mesta men imorgon ska vi träffas igen för att göra powerpoint och lite annat. Vår redovisning ska bli lite speciell ni vet :). Sen finns det inte så mycket att göra imorgon än att bara fortsätta plugga på smärtan och läkemedel.

Efter det gick jag till Teknik magasinet och köpte ett skydd displayskydd för min iPhone och sedan gick jag till Hemköp och köpte sallad och så till tonfisksalladen jag ska fixa senare. Men men, nu är jag ganska tråkig igen :/. Vi hörs!Sjuksköterskelön

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
SVAR: Tack tack! :)

Det du säger stämmer faktiskt, det är många ute i vården som tycker att de inte får bra betalt. Det finns många sjuksköterskor som får ganska lågt lön fastän att de har en högskoleutbildning och stort ansvar för patienterna. Men sen så finns det sjuksköterskor som också tjänar riktigt bra. Det finns t.o.m undersköterskor som tjänar bättre än en sjuksköterska vilket jag tycker det är dåligt.

På senaste tiden har sjuksköterskor verkligen krigat om att få en bättre lön och det har blivit en liten förhöjning men ändå inte så mycket som alla vill ha. Jag vet inte riktigt vad ingångs lönen är men jag tror att de närmaste åren, när många sjuksköterskor går i pension, så kommer det vara brist på sjuksköterskor. Och därför tror jag att de kommer höja lönen för att locka fler att söka till sjuksköterskeyrket.

I norge är det däremot tvärtom, där tjänar de otroligt bra. Vad jag har hört och läst så tjänar de dubbelt så mycket som en sjuksköterska här i Sverige, alltså lika mycket som en läkare här i Sverige. Men jag hoppas att regeringen och de tänker lite mer på hur mycket ansvar vi sjuksköterskor har. Det är inte rätt att en undersköterska ska tjäna mer än en sjuksköterska som har en 3års högeskoleutbildning (+ specialistutbildning). Men vi får se hur mycket jag kommer tjäna när jag börjar jobba :D.Söndag!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Vad dålig jag känner mig, har lite ont i halsen och näsan är lite täppt. Hoppas att jag inte blir sjuk nu för det har jag verkligen inte tid med för jag har pluggat att göra. För när jag blir sjuk har jag svårt att koncentrera mig men men, det är bara att äta rätt och hålla sig varm ;).

Idag är det söndag och det blir ingen vanlig söndag för mig utan jag ska till skolan och träffa Louise för att göra klart ett arbete och sen ska vi fixa inför redovisningen. När jag är klar med det går jag hem och fortsätter att plugga på smärtan. Det är rätt intressant men som sagt, man har ju inte värsta lusten till att plugga, det enda jag vill är sommarlov. Men nu är det bara 11dagar kvar, inte så långt ;).

Nu ska jag fortsätta äta och sedan fara till skolan. Förrensten, vädret suger idag. Det regnar just nu men det är bra för då kan man koncentrera sig på plugget än om det var fint väder och man tänker att man bara vill ut :P. Men vi hörs senare ;)GRATTS INTER!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Japp, INTER vann champions league finalen med 2-0. Det var en ganska bra match, Bayern gjorde bra ifrån sig men de lyckades aldrig göra mål. Tråkigt det. Nu ska jag plugga en liten stund och sedan sova. Imorgon ska jag försöka svara på dagens fråga. Aja, vi hörs! Här får ni lite bilder :D


Militos första mål


Fansen och spelarna firade såklart målet ;)


Samtidigt som jag såg på matchen så pluggade jag lite ;)


INTER VANN FINALET MED 2-0

Champions League Final

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Efter maten gick jag och la mig för jag jättetrött och det beror nog på att jag la mig så sent igår. Men jag tänkte ta en kort powernap men som vanligt somnade jag i ca 40min. När jag vaknade kände jag hur svettig jag hade blivit under dessa minuter jag låg och sov. Så det var bara att vakna, duscha och byta om. Nu sitter jag här och försöker komma igång med plugget vilket går bra :).

Om ca 1 timme börjar en speciell och spännande match, en match som många har vänta på. Kan ni gissa vad det är för match? Jo, det är Champions League Final matchen mellan Bayern München och Inter. Det lär bli en grym matchkväll faktiskt. Den lag som vinner finalen är nog Inter för de har bättre spelare och har bättre spel än vad Bayern har men man vet aldrig, Bayern kan vinna. Vi får helt enkelt se.

Vilket lag tror du vinner finalen ikväll? :)
Kommentera


Shit, jag måste ju ner till Hemköp eller ICA också för att handa lite gott inför matchen. För det blir ju tråkigt annars och bara titta på matchen och inte äta något gått hehe. Men men, jag tror inte jag kommer blogga förrän matchen är över. Om matchen inte går i förläggning så slutar den runt kl.23 så jag bloggar då. Annars får vi höras imorgon ;).


SEGER!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Vad skönt, vi vann med 3-2 mot Stockvik eller vad de hette nu igen haha. De första 15minuterna i matchen var vi jättedåliga och gjorde inte så bra ifrån oss. Spelarna varken snackade eller samarbetade. Detta ledde till att Stockvik gjorde mål efter några minuter. Efter att vi släppte in målet, det var då alla vaknade till och började spela bra, snackade mycket och sånt så det var skönt och se. Vi hade en del frilägen men vi missade. Sen skulle vi ha fått en straff men domaren sög att vi aldrig fick det. Han var verkligen på andra lagets sida. Men till slut lyckades vi reducera till 1-1 och några minuter innan paus lyckades vi vända till 2-1.

I andra halvlek hade vi hela matchen och vi spelade jävligt bra. Vi lyckades ännu en gång göra mål, 3-1 till oss. Men efter det såg man hur alla var trötta och orkade typ inte springa mer haha. Så sista sekunden fick Stockvik straff och de gjorde mål, 3-2. Sen blåste domaren och vi fick 3p ;).


Ferdi

Idag blev bara en spelare riktig skadad. Han skadade knät som han hade tidigare problem med. Så det fanns inte mycket att göra förutom att ge kylpåse och lite annat. Jag sa till honom att åka till sjukhuset men vi får se om han gör det för det verkade som att det var en allvarlig skada.

Men men, nu ska jag äta och sedan börja plugga. Har inte pluggat något alls idag, men nu när ajg är ändå glad och pigg så blir det plugg hela kvällen framtill Champions league finalen ;). Aja, vi hörs lite senare för då ska jag svara på dagens fråga :).


Ciaoo!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Blev tyvärr ingen Ferhat Kändis för att jag hittade inga bra bilder på kändisar så ni får vänta ett tag till. Förhoppningsvis fixar jag det till veckan men annars blir det som sagt efter tentan jag har den 3:e ;).

Just nu gör jag inget särskilt men ska snart packa väskan eller menar sjukvårdsväskan och invänta Erik och de. Ska ju fara iväg på matchen mot....ja, jag vet ännu inte vilken lag vi ska möta...haha så rolig jag är...not. Men men, blir inte så lång inlägg för jag måste sätta igång nu. Vi hörs när jag är hemma!

Vad tråkig denna inlägg blev :/.


Senaste matchen


God morgon!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Igår var jag ganska pigg och glad att jag inte sov förrän kl.03. När jag väl skulle lägga mig såg jag att det var ganska ljust ute så det var bara att dra ner persienner för att det inte ska vara för ljust.

Idag är det lördag och jag har mycket att göra eller inte mycket men har en del att göra. Nu, efter inlägget, ska jag äta frukost, diska och sedan försöka hinna städa så mycket jag kan. Vid kl.13 tiden ska jag iväg med Erik och hans familj på laget match. Vi ska möta...jag vet faktiskt inte, har inte så bra koll på det haha...men den matchen börjar kl.14. Den här gången ska vi fan ta tre poäng och ingenting annat ;). Efter matchen ska jag plugga hela dan och det kanske blir utgång, if someone calls me ;) (Suger på engelska haha).

Vet ni vad? Ifall jag hinner så ska jag försöka göra Ferhat kändis del 6 redan innan jag går på matchen. Jag tycker att jag har skrivit rätt tråkiga inlägg den här veckan så dags att få er ett gott skratt. Men som sagt, jag fixar om jag bara hinner annars får jag ta det under veckan. Men men, nu måste jag äta frukost så vi hörs innan jag far till matchen ;)

Den här gången bjuder jag på en två år gammal bild och sen en bild jag tog igår ;)
Palliativ Vård

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Jag kom precis hem efter att ha varit i skolan och gjort klart sammanfattningen och lite andra grejer. Jag trodde att det skulle ta typ 1-2 timmar men det tog lite längre tid. Men jag är i alla fall klar med sammanfattningen och det är jag verkligen glad över. Så nu är det bara råplugga hela veckan och sedan sista veckan är det bara att sitta med några från klassen och plugga ;).


La en fin bild på framsidan ;)

Idag har det varit en underbar och skön dag. Det har varit sol hela dagen och när jag var på väg till skolan var solen fortfarande uppe och ljust var det ute. Det är fortfarande ljust, riktig sommarkänsla. Jag saknar gamla tider, när jag bodde i Fittja och var ute till kl.01 på somrarna med kompisar, kusiner och de. Hoppas det blir en sån sommar i år igen. I alla fall, tog lite bilder på väg till skolan så här har ni de. Förresten, anledning till att jag har lagt till min bloggadress är för att folk tar ibland bilder från min blogg utan att fråga, så därför lägger jag till bloggadressen ;).
Tur att man har en polisstation en bit härifrån ;)

Nu ska jag inte göra någonting utan bara chilla, spela TV-spel och sedan titta på TV. Det kanske blir utgång men några vänner är inte säkra än. De kan ringa när som helst så det gäller att vara förberedd hehe. Men annars blir det som sagt en lugn kväll. Tror inte jag kommer orka blogga mer inlägg ikväll så vi hörs imorgon bitti ;).


Köttbullar!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
När jag kom hem svarade jag på dagens fråga, tog fram köttbullarna och tänkte ta en powernap på 10min. Men vet ni hur lång min powernap blev? Jo, 40min. Jag skulle ha säkert sovit längre om inte farbror N hade ringt. Så nu sitter jag här och äter makaroner med köttbullar. Är inte så hungrig egentligen men tvingar i mig maten för jag ska iväg till skolan och ifall jag blir hungrig så finns det ju ingenstans att ta vägen.


Hahaha se på mina köttbullar

Ja, jag ska alltså till skolan och fortsätta skriva min sammanfattning. Är i princip klar men måste lägga till lite viktigare grejer jag läste i efterhand och samt fick höra några grejer från andra. Så det gäller ju att få med allt det viktiga ;).

Jag vet inte riktigt hur lång tid jag kommer vara i skolan men säkert i en timme eller något sånt. Jag har faktiskt lite andra grejer att göra också så måste fixa det också efter sammanfattningen. Så vi hörs väl någon gång på kvällen, ciaoo!!


Mittuniversitetet

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!SVAR: Först och främst, välkommen hit och hoppas du stannar kvar ;).

1. Jag har pluggat på MittUniversitetet i snart 1,5 år och har aldrig fått nåt problem med skolan eller något sånt. Lektorerna på skolan är otroliga bra och vet vad de håller på med. Jag är dessutom nöjd med skolans ledning också, för de tar saker och ting på allvar. Blir du mobbad eller något sånt så finns de på plats och hjälper dig.
Studenterna är otrolig trevliga, i alla fall de jag har träffat under dessa år jag har varit här. I början trodde jag att 90% av studenterna skulle vara svenskar men så är det faktiskt inte. Det är ungefär 70% svenskar och resten invandrare. Som sagt, alla är lika trevliga ;).

2. Jag bor mitt i stan så min hyra ligger på ca 3700kr. Men sen finns det några studentlägenheter vid skolan och där ligger hyran på ca 3300kr. Sen finns det en ställe till, lite längre bort från stan och där ligger hyran på 2700kr tror jag. Det finns fler studentlägenheter i andra områden men jag vet inte vad hyran ligger där. Kolla på www.mitthem.se

3. Ska jag vara ärlig så tycker jag inte att det är så jobbigt med studielån (CSN) för jag vet att jag kommer kunna betala allt tillbaka redan efter 1 år, om det går så som jag planerar. Tro nu inte att jag ska råna en bank eller så nej nej haha. Men jag har planerat hur jag ska tjäna och spara ihop pengar för att sedan betala studielånet så jag kan bli av med den ;).
Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0