TÄVLING, vinn studentpaket!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Äntligen var det dags att starta tävlingen här på bloggen som är i samarbete med Vårdväskan.se
Eftersom att många av er läsare inte har blogg så har jag därför valt att göra denna tävling ganska enkelt för att så många som möjlig ska få chansen att delta.

Tävlingen går ut på att du ska bara kommentera på den här inlägget om att du vill vara med i tävlingen och om ni vill kan ni ju också skriva om ni är student, undersköterska, sjuksköterska, läkare m.m så jag vet på ett ungefär vilka som läser min blogg :). Så som sagt, det enda du behöver göra är typ "Jag är med! Jag är sjuksköterskestudent termin 3 på MittUniversitetet". 

Nu över till vad PRISET är. Det är alltså Vårdväskan.se som står för priset och även de som skickar priset till vinnaren. Jag kommer välja ut en vinnare som sedan kontaktar vårdväskan för att få priset hemskickat.

Det kan man vinna i denna tävling ser ni här nedan på bilden (ni väljer själv färgen på klockan):
Du kan alltså vinna en klocka, sprutpennor (bläckpenna och överstryckspenna), postitlapp (plåster design), gem, USB minne, vårdVÄSKAN och även pillerhörlurar. Allt detta är värd 548 kr.

Btw, jag kommer göra så att era kommenterar inte publiceras förrän jag har accepterat, detta pga att det finns risk för en massa reklamspam i kommentarsfältet. Så därför godkänner jag endast de som deltar i tävlingen och inte de som gör reklam för sin blogg eller annat :).

Den här tävlingen kommer hålla på till 19 oktober. Så LYCKA TILL!! :)


REA på SVT

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Kul att besöksstatistiken bara ökar för varje dag som går, speciellt de dagarna jag skriver ett inlägg. Måste bli duktigare på att blogga och skriva oftare inlägg än typ var tredje dag. Men det är i alla fall kul att folk hittar min blogg :)

Idag har jag som vanligt och hade även en inskolning med mig. Det är alltid kul att lära någon annan det jag kan och det gick jättebra. Vi hade en massa intressanta larm och bra team. Jag älskar mitt jobb helt enkelt!! På måndag är det då dags för inskolning för MIN del på medicinakuten. Ska vara där i 2 veckor och jag ser verkligen framemot det.
Hela helgen kommer spenderas framför mina gamla böcke. Känner att det är kanske bra att läsa nu inför inskolningen så man inte är helt lost när man står där :).

En bok jag rekommenderar er att skaffa om ni ska jobba inom akutmottagningen :)

Imorgon så kommer jag förhoppningsvis igång med tävlingen. Men eftersom att jag jobbar kväll imorgon, till 23, så beror det på hur jag mår och om jag är pigg. I VÄRSTA fall så startas tävlingen på lördag morgon, jag lovar!! Så vi hörs imon eller lördag, allt beror ju på hur jag mår imorgon :)

Btw, innan jag loggar ut tänkte jag svara bara på en kommentar jag fick häromdan:


SVAR: Ja, Micke från REA-programmet är min farbrors son så med andra ord är han min kusin :).
Micke och hans kollega :)


Thanks!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Idag är det måndag igen vilket innebär en ny vecka och nya möjligheter samt nya patienter. Skulle jobba dag idag men eftersom en kollega hade en viktig ärende att göra idag så böt jag med honom, därför ska jag jobba kväll. Känns som att det kommer bli kaos idag då det har varit hyfsat lugnt i helgen. Som jag har sagt tidigare, är det lugnt på helgerna så blir det mer på vardagarna.

Nästa vecka på måndag är det dags för inskolning på medicinakuten. Har inte pluggat något inför det så måste kanske komma igång med det snart. Ska då läsa inskolningsmappen men även medicinska sjukdomar som är vanliga på akuten. Nice!!!!

 
Fick precis en paket i brevlådan och i det innehöll en massa tillbehör till min iPad/iPhone. Hur nice som helst, WeCanMakeIt.Eu. Kommer nog använda de flitigt, speciellt camera connection kit (5+1) där man kan koppla in sin mobil eller minneskort och överföra på så sätt bilder.


På fredag sätter jag igång tävlingen, mer info om tävlingen får ni då men missa som sagt inte tävlingen för man vinner bra grejer kan jag säga :). Dags att röra sig mot jobbet, ciao!


Lördag kväll

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Hoppas allt är bra med er. Såg att inlägget jag skrev igår kväll blev aldrig publicerad så nu ser jag till att den blir det nu när jag är på jobbet :)

Tja tja bloggen! Nä, driver bara. Idag är det lördag och jag har jobbat kväll. Början av passet var det inga patienter alls på neurologakuten så jag fick hjälpa medicinakuten som hade en del patienter. Men senare på kvällen blev det mycket hos oss och vi fick även en massa larm, då blev det lite stressigt. Det gick i alla fall bra, jobbar man hårt som mig så går allting bra :)

Ang. tävlingen så håller jag fortfarande på och tänker hur tävlingen ska vara. Men förhoppningsvis så sätts tävlingen igång innan nästa helg. Så det gäller att ni checkar in här i bloggen nu under veckan för när som helst börjar det :)

Nej, nu måste jag sova. Ska upp tidigt imorgon, börjar 7 och sen får vi se vad dagen har att bjuda på. Träna måste jag nog också göra. Men vi hörs imon kväll! :)


Expert = REA

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Idag var det lite lugnare på jobbet jämfört med igår men fler larm var det istället. Kommer ihåg i början hur osäker jag kände mig när jag stod på mitt första neurolarm. Idag känner jag mig tryggare och vet vad som ska göras innan läkaren ens säger något. Så det känns bra! :)
 
Imorgon jobbar jag dag och därefter blindhet träning. På fredag är jag ledig och då blir det förhoppningsvis REA på Expert, ska ställa mig i kön redan 9 ;). Det jag är efter är en systemkamera, hittar jag inte det får jag nöja mig med en kompakt kamera :).
 
Men men, nu håller jag på att somna här vid ipaden så god natt! :)


Patienter

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Vilken start på veckan det har varit på jobbet, sjukt många patienter. Förut var det nästan bara måndagar som det rullade in mest patienter men nu senaste tiden sker det även på tisdagar. Så jag jobbade kväll de båda dagarna och hade rätt mycket, men som vanligt gick det ändå bra :). Nu har jag några dagpass och en kväll den här veckan :). Älskar mitt jobb!

Angående tävlingen så ska jag snart köra igång det men behöver bara tänka ut hur tävlingen ska gå till. Det kommer inte nog inte vara så svår tävling så alla har chansen och vinna priset. Har även bestämt fram priset tillsammans med vårdväskan. Ikväll berättar jag lite mer om tävlingen och berättar även vad det är man vinner :).

Oj, nu rinner klockan bara iväg. Dags att röra sig mot jobbet snart men vi hörs senare på kvällen.
 
 
FerhatRobin @ Instagram


Snö???

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Regnar eller snöar det just nu ute? Jag tror att det snöar om jag ska vara ärlig. Det ser ut som snöflingor som faller ner. Vi är i bara september månad och det är väl inte dags redan nu?? Usch, längtar verkligen inte till vintern!!

Idag jobbar jag kväll men skulle hellre velat ha jobbat dag, men tyvärr gick det inte. Så blir ändå en kvällspass på neurologakuten. Jag tycker det går jättebra på jobbet, jag lär mig mycket och har underbara kollegor. Snart ska jag gå vidare inom akuten, om två veckor börjar min inskolning på medicinakuten. Kommer nog vara jätteintressant, lärorikt och roligt att vara där. Mitt nästa mål är att inskolas på kirurgakuten och ortopedakuten innan nästa sommar. Samtidigt vill jag inte gå snabbt genom klinikerna, men vi får väl se kommande vår hur jag känner mig :).
 

Snart kommer tävlingen igång, nu har jag och min kära vän haft en dialog om vad priset ska vara och sånt. Som jag berätta tidigare är det VårdVäskan.se, som står för priset och jag har sedan flera månader tillbaka samarbetat med vårdväskan. Men jag återkommer när tävlingen väl körs igång :)

Slutligen bjuder jag på en bild som är tagen år 2001 tror jag, då gick jag faktiskt i femman. Haha kort var man då, men idag är man längre än vad man var förut ;)
Gulliga vi är, jag är som tur lika gullig och söt idag! :)
Tävling på bloggen snart

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Nu var det slut på ledigheten, imorgon bär det av mot jobbet. Jag jobbar kväll och det lär bli mycket jobb som de andra tisdagarna. Känns som att tisdagar börjar bli som måndagar, med andra ord mycket patienter. Men gör inget, det är därför vi finns! ;)

Det var länge sen jag hade en tävling på bloggen, om jag inte minns fel så var det ungefär 2 år sedan. Men nu är det snart dags. För er som vet så samarbetar jag med Vårdväskan.se, en hemsida där de säljer roliga saker att använda på jobbet så som pennficka, vård klockor, blodtrycksmanchett m.m för bra och billiga priser! Inte nog med det finns det många färger att välja emellan. Så tillsammans med vårdväskan.se ska jag ha en tävling här på bloggen. Än så länge vet jag inte hur tävlingen ska vara samt vad priset ska vara. Jag berättar mer om tävlingen när det är väl dags, men vill bara informera er om det. Nu har ni något att längta efter ;)

Annars har jag varit på jobbet och tränat, personalgymmet. Jag löpte på löpbandet i 20 minuter, cyklade i 15 minuter och sedan tränade jag lite mage. Är ganska nöjd över dagens träning. Om jag orkar ska jag försöka träna på morgonen innan kvällspasset. We will see!


Nöjd patient!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Vad bra det gick på träningen idag, jag tränade bröst, armar och lite mage. Känns bra att ha kommit igång med träningen, nu gäller det bara att kämpa. Har gjort en träningsschema som jag kommer följa några månader framöver. Mitt mål är att bli så fit som möjligt framtill nästa sommar :).


FerhatRobin @ Instagram

Ikväll blir det nog att bara ligga i sängen och se på något film, finns massa filmer att välja mellan. Imorgon är det dags för träning igen, ska då träna bena. Sist jag träna bena så hade jag träningsvärk i 3 dagar, kunde varken gå upp för trappor eller sitta haha. Men imorgon kommer det nog bli värre!!! Får kanske stretcha mer ;)

Innan jag avslutar inlägget och fortsätter kvällen med filmkväll så vill jag svara på en kommentar jag fick, här på bloggen, av en patient jag tog hand om för ett tag sedan :).


SVAR: Hejsan! Kul att du hitta min blogg och minns vad jag heter :). Det är så kul att höra att du kände dig trygg när jag jobbade på ÖNH-akuten den dagen. Jag håller koll alltid på mina patienter så de känner sig trygga och litar på mig, vilket du verkar ha gjort. Jag hoppas att det är bra med näsan och även dig. Tack för kommentaren, den gjorde min dag! :)


Träning

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God dag mina kära läsare!! Hur är det med er? Själv mår jag bra! Har jobbat för fullt under den här veckan att jag inte haft tid varken med datorn eller med någon annan. Nu är jag äntligen ledig i 3 DAGAR, ska passa på att träna hårt, vila och bara njuta av ledigheten :).

Tänkte inte blogga så mycket just nu utan tänkte göra det ikväll. Ska just nu ner till sjukhuset och träna, vi har ju nämligen gratis gym på jobbet så jag tränar där oftast. Men vi hörs ikväll :)


Akuten

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God kväll! Sitter här och dricker te samt äte solrosfrön...mm gott!! Gud vad livet är härligt :)

Har jobbat hela helgen och det har varit otroligt lugnt vilket jag tyckte att det var skönt efter att mina första tre arbetsdagar efter semestern var kaos. Men idag var det såklart inte lika lugn utan det var tvärtom, det var mycket patienter på neurologakuten än vad det var på medicinakuten. Jag är glad över att jag jobbade dag, för jag fick höra att det blev värre till kvällen. Stackars kvällspersonalen.

Imorgon är jag ledig och då ska jag bara njuta av dagen. Ska bl.a iväg och träna men också åka till min gamla skola, Tullinge Gymnasium, för att träffa mina gamla lärare. Har faktiskt sakna de, så jag hoppas de är i skolan imorgon när jag åker dit :).

Nu ska jag bara sitta och inte göra så mycket vid datorn... kanke se "Akuten" på SVTPLAY. En program där man följer arbetet på akuten på Kings College Hospital i London. Har hört att den ska vara bra, så vi får se om den är det :) Vi hörs!

 Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0