God natt!

Allmänt
Visste att det skulle bli så här som det är nu. Trist! Inget man kan göra åt.

Jag kom precis hem från ICA där jag handlade lite grejer till frukosten. Har fortfarande inte storhandlat men förhoppningsvis ska jag till Coop med Fille imon och storhandla för det ska han också göra. Bara inte plugget eller nåt förstör planen.

Ska sitta framför datorn ett tag innan jag sätter igång med plugget igen. Ska plugga i en timma eller något sånt och sedan sova tidigt idag. Ska verkligen försöka sova innan 23.30 men vi får se om jag lyckas. Har försökt några gånger men har aldrig lyckats :P. Men idag ska jag klara det, är tvungen och göra det.

Detta blir alltså mitt sista inlägg för ikväll. Om jag inte kan sova så tidigt som jag vill så kommer jag troligtvis sitta vid datorn och blogga haha. Men jag säger ändå god natt nu. Vi hörs imorgon ;)
Läs 8 kommentarer eller kommentera du också!

Kebab City Sundsvall

Allmänt
God kväll. Det blev kebab med ris + extra sallad till middagen. Orkade alltså inte laga mat idag så fick gå till Kebab city, som bara ligger några minuter från mig. Jag tycker att de har Sundsvalls bästa kebab, jävligt gott. Anledningen till att det är så gott är kanske för att det är turkar som äger den och jobbar där ;). Så när jag går dit brukar de prata turkiska med mig och som ni vet förstår jag men kan inte prata så mycket. Då brukar jag svara på svenska haha.
Juste, för nån dag sedan var jag där och åt med Fille. Då stod chefen bakom disken och började prata med mig på turkiska. Han pratade om något att skriva och jag förstod inte. Tillslut fattade jag, han pratade nämligen om min blogg som han har hittat genom google. Hur, det vet jag inte riktigt :P. Så det var kul :).

Just nu sitter jag här vid datorn för att fortsätta plugga. Ska försöka läsa så mycket som möjligt för senare ska jag upp till Fille där vi ska sitta och diskutera om alla sjukdomar så vi lär oss extra mycket ;). Ska försöka sova tidigt också eftersom det blir en lång dag imorgon.

Aja, vi hörs senare. Måste sätta igång med plugget :D
Läs 11 kommentarer eller kommentera du också!

DN & Metro

Dagens fråga


Vad finns det för språkskillnader mellan en morgonstidning (t.ex DN (dagens nyheter) ) och en prenumerad gratis tidning(t.ex metro)? Jag är så tacksam om du svarar på denna frågan.


SVAR: Hej! Intressant fråga :). Jag läser inte så ofta tidningar nu för tiden så det är svårt att säga. Jag har läst DN några i alla fall och lika så med Metro. De skillnader jag har sett är att metro är mer riktade mot ''yngre'' och använder sig av vardagliga ord, ord som alla förstår i princip.
Medan DN använder lite ''finare'' gammal svenska ord. Jag vet att det inte är så många ungdomar som läser ju DN.

När jag skulle göra högskoleprovet fick jag ett tips om att läsa DN i några dagar och slå upp de orden man inte förstår. Jag förstår inte riktigt varför man skulle göra det men det kanske beror ju på just att på högskoleprovet använder de gamla svenska ord som DN oftast använder sig av. Men som sagt, det jag själv har lagt märke till är just ord de använder.

Läs 6 kommentarer eller kommentera du också!