God natt!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Visste att det skulle bli så här som det är nu. Trist! Inget man kan göra åt.

Jag kom precis hem från ICA där jag handlade lite grejer till frukosten. Har fortfarande inte storhandlat men förhoppningsvis ska jag till Coop med Fille imon och storhandla för det ska han också göra. Bara inte plugget eller nåt förstör planen.

Ska sitta framför datorn ett tag innan jag sätter igång med plugget igen. Ska plugga i en timma eller något sånt och sedan sova tidigt idag. Ska verkligen försöka sova innan 23.30 men vi får se om jag lyckas. Har försökt några gånger men har aldrig lyckats :P. Men idag ska jag klara det, är tvungen och göra det.

Detta blir alltså mitt sista inlägg för ikväll. Om jag inte kan sova så tidigt som jag vill så kommer jag troligtvis sitta vid datorn och blogga haha. Men jag säger ändå god natt nu. Vi hörs imorgon ;)


Kebab City Sundsvall

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God kväll. Det blev kebab med ris + extra sallad till middagen. Orkade alltså inte laga mat idag så fick gå till Kebab city, som bara ligger några minuter från mig. Jag tycker att de har Sundsvalls bästa kebab, jävligt gott. Anledningen till att det är så gott är kanske för att det är turkar som äger den och jobbar där ;). Så när jag går dit brukar de prata turkiska med mig och som ni vet förstår jag men kan inte prata så mycket. Då brukar jag svara på svenska haha.
Juste, för nån dag sedan var jag där och åt med Fille. Då stod chefen bakom disken och började prata med mig på turkiska. Han pratade om något att skriva och jag förstod inte. Tillslut fattade jag, han pratade nämligen om min blogg som han har hittat genom google. Hur, det vet jag inte riktigt :P. Så det var kul :).

Just nu sitter jag här vid datorn för att fortsätta plugga. Ska försöka läsa så mycket som möjligt för senare ska jag upp till Fille där vi ska sitta och diskutera om alla sjukdomar så vi lär oss extra mycket ;). Ska försöka sova tidigt också eftersom det blir en lång dag imorgon.

Aja, vi hörs senare. Måste sätta igång med plugget :D


DN & Metro

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!


Vad finns det för språkskillnader mellan en morgonstidning (t.ex DN (dagens nyheter) ) och en prenumerad gratis tidning(t.ex metro)? Jag är så tacksam om du svarar på denna frågan.


SVAR: Hej! Intressant fråga :). Jag läser inte så ofta tidningar nu för tiden så det är svårt att säga. Jag har läst DN några i alla fall och lika så med Metro. De skillnader jag har sett är att metro är mer riktade mot ''yngre'' och använder sig av vardagliga ord, ord som alla förstår i princip.
Medan DN använder lite ''finare'' gammal svenska ord. Jag vet att det inte är så många ungdomar som läser ju DN.

När jag skulle göra högskoleprovet fick jag ett tips om att läsa DN i några dagar och slå upp de orden man inte förstår. Jag förstår inte riktigt varför man skulle göra det men det kanske beror ju på just att på högskoleprovet använder de gamla svenska ord som DN oftast använder sig av. Men som sagt, det jag själv har lagt märke till är just ord de använder.Rökning!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Läste precis om hjärt- och kärlsjukdomar och på nästan varje sjukdom så är RÖKNING en av orsaken att sjukdomen uppstår. Det är en av anledningarna jag inte vill röka. Jag har några vänner som röker och många inom släkten, jag har förklarat till de hur farligt det är men jag tror inte de förstår mig riktigt.
En person jag försöker få att sluta röka är MAMMA. Hon röker egentligen inte så mycket men det är ändå inte bra. Speciellt för min lillebrosa som andas in alla rök. Det är ju farligare för han än för min morsa som röker. Som tur har pappa slutat röka och han säger att han mår mycket bättre vilket jag är glad över.

Jag har i alla fall nu kommit på hur jag ska få mamma sluta. Ska typ ha en egen föreläsning hemma där hon får veta vad rökningen VERKLIGEN gör. Jag vet att det kommer vara svårt att få en, som har rökt i många år, att sluta röka plötsligt men det är ändå värt ett försök. Ni får nu hålla tummarna om att jag ska lyckas med det här ;).Red bull

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Gick ut och tog en promenad för att få lite friskluft. Jag passade på att gå till pressbyrån också för att köpa red bull samt kex chocklad för att liva upp sinnen nu när jag ska plugga. Så det blir väl plugg hela dan idag men under ''pauset'' från plugget ska jag städa. Borde egentligen göra det nu men orkar inte :P. Jaja, vi hörs om en stund, då svarar jag på dagens fråga :D.Söndag

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon!

Nu är helgen över och det är så trist. Tiden har gått fort den här helgen men det är kanske pga att jag hjälpte Fille med flytten och det. Annars har jag inte gjort så mycket den här helgen fastän att jag planerade att plugga.

Men idag ska jag städa lägenheten och sedan ska jag plugga här hemma. Fille och de skulle också plugga men jag vet inte vart ska men jag tänker ändå vara hemma och plugga för jag har inte ork att gå någonstans. Men som sagt, får först städa så jag kan plugga :P.

Skönt att det inte snöar idag men det är fortfarande mycket snö ute. De har plogat typ hela veckan och jag hoppas att de slutar göra det snart för ibland blir man ju väckt av de. Jaja, men inte så långt kvar till våren iaf haha :D.Ska äta frukost nu eller lunch får det bli :). VI hörs senare ;)


Skillnad!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Jag vill ha VÅR nu och inte VINTER. Har tröttnat på det...

Bilden är tagen för nån dag sedan....


Denna bild är tagen vår 09, tror det var mellan maj-april


Av dessa två, VAD VÄLJER NI? Jag väljer i alla fall den nedersta, vår!!!


IKEA

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Jag visade ju aldrig vad jag köpte igår på IKEA när jag var där med Filip. Ville egentligen ha mycket mer men jag försökte och inte köpa något alls men lyckades inte. Men det jag köpte var en skohylla och sedan doftljus (vanilj), tyckte att jag behövde det i lägenheten för att det ska lukta lite fräscht haha :). SÅ här får ni bild på skohylla ;)


Kommer inte riktigt ihåg vad den kosta, men jag vet att den kostade mindre än 100kr hahaSitter här och väntar på att Fille ska hämta nåt han bakar. Han vägrade berätta men skulle överaska mig :P. Jag har nu väntat på honom i nån timma och han har inte kommit än. Är trött så jag kommer börja snart somna. Kommer han inte innan halv går jag och lägger mig. Jag får då äta, det han bakar, imorgon istället. Men men, bara vänta och se nu ;).


Låt!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!

Grym bra låt. Lyssna!

David Guetta ft. Kid Cudi - MemoriesEKG

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!


Vad är ekg?

SVAR: EKG står för elektrokardiografi. Man använder EKG när man vill mäta hjärtats elektriska aktivitet. Det är för att se om det finns störningar i hjärtat. EKG kan tas i vila eller under arbete. Med hjälp av EKG kan man bland annat se om patienten har haft/har hjärtinfarkt, hjärtsvikt o.s.v.

Förlåt att det blev så kortfattat men jag har inte ork att titta igenom mina böcker just nu. Får väl fördjupa mig mer men jag hoppas att du ändå har fått en blick över vad EKG är och vad det används för :).Are you alright?

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Det gick äntligen och ladda upp de två bilderna jag ville visa er på inlägget nedanför. Bläddra ner så ser ni bilderna ;).

Sitter just hemma och gör inget särskilt. Jag la mig i halvtimme och det behövdes verkligen. Känner mig på lite bättre humör men är ändå less över andra grejer. Jaja, det kommer säkert bli bättre senare.

Det var länge sen jag pratade om min iPhone :P. I alla fall, jag hittade ett spel härom dan till iPhone och den är faktiskt jätterolig. Spelet heter ''Are you alright?'' och spelet går ut på att jag, som är sjuksköterska på spelet, ska ta hand om alla patienter så fort som möjligt. Då måste jag hinna röntga de, kolla på blodprov och en massa sånt. I början var det jättelätt men nu ligger jag på en nivå där det är jättesvårt. På denna nivå ska jag plötsligt hinna med att ''operera'' några patienter också haha. Skit kul. Så ni som har iPhone, jag rekomenderar er att testa spelet ;)
I början var det bara jag som arbetade, men sen ''köpte'' jag assistenter som hjälper till och då hinner jag vårda fler patienten och får dessutom mer poäng :).


Här sker operationen, man ska dra ut alla glasbit :P

Ska senare ikväll svara på ''dagens fråga'' som handlar om EKG. Så missa inte det om DU vill veta vad det är :D.


!!!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Så, äntligen funkar det att blogga. Är verkligen inte på humör just nu ska ni veta, sen att jag inte kunde logga in på bloggen gjorde det bara värre.

Jag hade tvättid kl.17 idag och då skulle jag få hjälp av en viss person. Klockan var över 17 och såg att personen verkar glömt eller något sånt att jag gick hem, tog kläderna och gick ner. Det visade sig att jag hade kommit försent och tiden hade någon annan fått. Så stod jag där med kläderna och fick gå upp hela vägen hem UTAN att tvätta de. Nu har jag typ inga kläder. Är SÅÅÅÅÅ jävla less nu, orkar inte fan inte.

Aja, annars har det gått bra hos Fille. Lägenheten är klar men jag har inte orkat gå upp dit bara. Ni får helt enkelt bild när jag är där imorgon eller något sånt. Har just nu bara två bilder att bjuda och det är på hans TV och hund. Ehm, det går ju fan inte ens ladda upp bilder. FUCK BLOGG.SE -.-
Max

Vi hörs om en timme istället, tror jag behöver vila!


Försöker

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Har försökt blogga och det har inte viljat funka. Vad irriterande. Nu har jag i alla fall lyckats logga in och testar blogga. Publiceras detta inlägg så bloggar jag ett inlägg till efter 10min. Så vi testar :P


...

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Är hemma igen. Snart är FIlle lägenhet klar och vi har precis varit här och ätit. Henrika var så snäll att hon gick ner och handla mat till oss alla hehe. Söt hon är :). Så nu är alla hos Fille och fixar som sagt det som är kvar att göra. Jag kom hem för att vila en stund, det är så trångt där för vi är sammanlagt 4 personer + en hund i en 20 kvadratmeter lägenhet haha. Nej, men jag måste iväg upp med Filles högtalare. Vi hörs senare :P

PoK!


SSK

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Svarar 4 kommentarer nu, resten svarar jag senare ikväll när jag har tid :D.

SVAR: Hej Katrina! :)
Det är svårt och säga. Men är du skoltrött kanske du borde ta ett halvår ledig men samtidigt så säger många att det inte är bra. Jag började själv efter ett halv år och passade på att jobba två månader för att få ihop lite pengar :). Men jag tycker att du borde läsa det så tidigt som möjligt så du får det gjort.
Nej, vi har inte ständig mycket plugg men vissa kurser är det otrolig mycket, speciellt termin 3 (som jag går i just nu) för där läser vi en kurs, medicins vetenskap, som är ganska tuff. Det blir ungefär 1 uppsats varje termin eller rättare sagt så är det rapport.SVAR: Tack tack. Nehe, varför hoppade du av? :PSVAR: Hej! Kul att du också börjat att plugga till sjuksköterska :). Oj, vad är det för tips eller råd du vill ha? Tips på böcker är det svårt och ge då jag inte vet vilken skola du går i samt vad för kurs ni läser. Dessutom brukar det vara så att olika högskolor/universitet  har olika kurslitteraturer. SÅ det är svårt och säga. Men vad läser ni för kurs just nu? :DSVAR: En kompis :)Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0