Är så tröööötttt....

Nu är jag hemma från praktiken.
Idag hände det så mycket. Först när vi började fick vi ta reserv ambulansen eftersom att vår ordinarie A903 akutambulans var upptagen av de som jobbade tidigare än oss. Så vi fick ta reserven och testa köra för att se om man kan köra snabbt med den, men tyvärr kunde man inte så vi fick byta till en annan reserv ambulans. Men tyvärr var den lika dåligt som den första så vi var nu tvugna och vänta till vår ordinarie ambulans. När bilen äntligen kom så gick vi ut och körde runt lite efter 20min fick vi ett larm om en man som hade fått kramper i hela kroppen på en pub så vi åkte dit och tog honom genast till akuten.
Sedan fick vi flera larm efter det. Det som var jobbigt idag var att vi hann aldrig äta, vi åt runt 20.00. Först hände det att min handledare och hans arbetskamrat gick in på en affär för att köpa mat, då fick vi ett larm som de inte hörde. När de kom såg de att vi hade fått larm så vi var tvugna att åka utan att käka. När vi väl hade tagit patienten och lämnade henne i sjukhuset gick vi tillbaka till stationen för att äta. Men vi hann fortfarande inte äta något för när vi skulle precis äta så kom ännu ett larm i VÄRMDÖ. Ganska lång väg från Södermalm, det tog 20min med blåljus och sirener att åka dit. Det var så att en kvinna hade plötsligt slutat andas men fick sedan andningen tillbaka. Vi gjorde EKG för att se om det var något med hjärtat och det var som tur inte.
Vi visste exakt inte vad det kunde vara men vi lämnade iaf patienten på SÖS och åkte till stationen. Nu kunde vi äntligen äta vår mat och efter det fick vi aldrig larm så vi satt framför TV:n i 1 timme innan vi sluta så det var skönt haha...

Men nu pallar jag inte skriva mer, har inte skrivit något i min loggbok heller, tänker göra det imorgon. Så vi ses imorgon istället, ha det bra.....ciaoooo

// Ferhat
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

God förmiddag

God förmiddag alla *gäsp*

Vaknade nyss och är lite trött fortfarande haha. Jag vakna först 08.40 för att fixat frukost till min lillebror (8år) och när han åt så gick han till skolan. Jag la mig igen när han gick och sov till nu, kl.12.30 men är fortfarande lite trött.

Idag börjar jag som igår, kl.14.30 och kommer vara där fram till kl.21.30.

Men nu tänker jag ta på mig kläderna o.s.v för jag ska nämligen gå snart så ses senare ikväll ;).

Har ni frågor och sånt maila mig då på Flame_ht@hotmail.com eller så kan ni adda mig på MSN och fråga. Men vi ses nu.

// Ferhat.B

image36
Ingen har kommenterat än bli den första!

Tredje dagen på praktiken.....

Idag var det dags att börja att åka på akutambulans som jag tycker är roligare än transportambulans som nästan aldrig händer något. Eftersom att jag idag börjar åka akutambulans fick jag en ny handledare som heter Nico.
Jag började 14.30 men var redan där 14.00. Efter att jag tog på mig kläder så kom ett larm så vi åkte dit på en gång med blå ljus på, så det var lite coolt. Vi hjälpte idag 6-7 patienter samma lagt, kmr riktigt inte ihåg haha. De var inte så allvarliga skadade det var exempel en som hade halkat på is, en som hade andningsvårigheter o.s.v, så det var inte såna där livshotande skador.
Men vid 20.40 fick vi ett larm om att en patient hade fått hjärtstillestånd. När en patient får hjärtstillestånd så åker brandkåren samt en akutbil till platsen också, men vi i ambulansen var först på plats och såg att det var inte något hjärtstillestånd utan bara att hon hade fått kramp som vi tror var epilepsi anfall. Så vi körde henne in till Karolinska sjukhuset som en läkare och nåra sjuksköterskor fick ta över.

Vad lärde jag mig idag da? Jo, jag fick lära mig hur man använder en EKG o.s.v, och det var intressant. Nico, min handledare, berättade att han någon gång innan praktiken är slut ska låta mig ta över en patient. Då menar han att jag ska få fråga frågor, få reda på vilka sjukdomar hon/han har samt mediciner patienten tar. Inte nog med det så ska jag få ta blodtryck och puls på patienten och jag kan bara inte vänta, ska bli så spännande hehe :).

Så nu är jag hemma och är som sagt lite trött, tänker snart lägga mig men som tur börjar jag imorgon samma tid som idag, d.v.s 14.30 till 21.30 så kan sova skit länge :).

Tyvärr har jag inte tagit några bilder än de bilderna jag visade er igår, men ska som sagt försöka ta fler bilder ;), lovar er. Men nu ska jag ta och dricka något sedan borsta tänder och lägga mig så vi ses imorgon, go natt alla.

Byeee.

// Ferhat
Ingen har kommenterat än bli den första!