Övertid

Allmänt
Har nu i flera dagar alltid tänkt att blogga efter jobbet men tyvärr har det aldrig skett pga att jag har jobbat över och fått en massa extra pass. Så när jag är väl hemma ligger jag då i sängen och sover.
 
Förra veckan var en ganska tuff och lååång vecka då vi hade många sjuka patienter som fick ligga nere hos oss för bl.a pga platsbrist. Det gjorde att jag fick jobba över i stort sett alla dagar i veckan. Skulle varit ledig hela helgen men icke sa nicke, blev jobb hela helgen vilket jag på ett sätt är glad över då jag är här i stort sett för att bara jobba. Endast förra veckan jobbade jag över 20 timmar övertid.
Så idag var jag inne på min 13:e pass i RAD och det har funkat utmärkt. På fredag ska jag vara ledig om jag nu inte tar något extra pass, men sen så gör det inget om jag gör det för på söndag åker jag ju till Stockholm och blir där i 2 veckor.
 
Har kanske inte berättat men jag blev inskolad på barnavdelning förra veckan och imorgon ska jag till infektion för att ta några extra pass där också. Kommer nog bli mycket jobb när jag är tillbaka i Norge efter två veckor i Stockholm. Pengar är inte allt, brukar jag säga men just nu är pengarna viktig och därför valde jag att åka hit. Livet leker men snart kommer det leka ännu mer, just wait and see! 
 
Hjärnan ger snart upp och det kommer resultera att jag somnar vid datorn. Dags för mig att säga god natt, imorgon väntar ytterliggare ett kvällspass. Hoppas ni får en bra dag imorgon, god natt!
 
 P.s Fick en fråga om jag kunde visa hur akutrummet ser ut här i Tromsö och ja, här har du bilden D.s
 
 
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Da Vinci

Allmänt
Varit en hektiskt start på denna vecka att jag fick jobba över 2 timmar i måndags och 3 timmar i tisdag. Det var sjukt mycket patienter och som jag har sagt tidigare så är det endast svår sjuka patienter som kommer till oss. Men allt gick bra och det kändes skönt, jag gjorde det jag kunde göra och sen var det bara att skicka vidare patienten till avdelning.
 
Igår var det däremot mycket lugnare dag, hade under hela min kvällspass bara 2 patienter vilket inte har skett tidigare. Då hann jag och några kollegor se på champions league matchen mellan Milan och Atletico Madrid.
 
 
 
Idag jobbade jag dag och det var en helt okej, var varken för lite eller för många patienter men tyckte timmarna gick segt. Så efter jobbet åkte jag hem och sedan gjorde mig i ordning inför kvällen. Det var nämligen så att min släkting hade invigning av sin nyöppnade restaurang så jag var där tillsammans med min resevän Arieth.
Vi blev bjudna på entrecote, somt var SJUUUKT gott, och eftersom vi var så hungriga blev vi inte mätta och fick pizza också haha. Nu sitter jag här hemma och är illamående för att jag är så mätt!
Så imorgon öppnar restaurangen för allmänheten och det ska bli intressant hur det ska gå!
 
 
 
 
 
 
Imorgon blir ingen rolig dag alls för min del eftersom min resekompis/rumskompis har bestämt sig för att åka tillbaka till Sverige och jobba på en av sina drömavdelning i Stockholm! Jag har haft ett sjukt roligt tid med henne och hon gjorde verkligen att jag trivdes ännu mer här, har aldrig skrattat så mycket som jag har gjort de senaste tre veckorna.
För er som inte vet så är det en gammal vän från Sundsvall, hon pluggade till sjuksköterska en termin innan mig och vi var grannar.
 
Så nu blir jag kvar här själv i Tromsö och det känns jättetråkigt. Som tur åker jag till Stockholm nästa söndag och blir kvar i två veckor för jag ska på utbildning inför min framtida jobb (mer om det en annan gång). Därefter åker jag tillbaka upp hit och blir kvar i 3 veckor innan jag flyttar hem till Stockholm för gott.
Jo, tanken var att jag skulle flytta tillbaka i maj men om allt ska gå som enligt mina planer inför nya jobbet o.s.v så måste jag vara tillbaka redan i april.
 
Klockan är mycket nu och jag ska upp om 5 timmar, god natt för min del så hörs vi i veckan! :)
Ingen har kommenterat än bli den första!

Inne på tredje veckan..

Allmänt
God kväll! Kom nyligen hem från en timmes promenad runt kvarteren och det var en härlig och skönt väder, bara 0 grader. Det har faktiskt inte varit mer än -8 grader här så det är varmare än i Stockholm, här klarar jag inte ens ha på mig min fjällräven då det är så varmt! 
 
 
Nu har jag bott här i Tromsö i exakt två veckor, det är faktiskt lite sjukt hur snabbt tiden har gått. Än trivs jag bra och det rullar på med jobbet på akutmottagningen. Har under denna veckan gått helt själv vilket har gått otroligt bra (Mas Sha Allah) och nu har jag även börjat på en ny avdelning, barnavdelningen. Hade min inskolning hela helgen och det är roligt på barn. Så från och med imon kommer jag börja ta extra pass på barnavdelningen, om det inte finns på akuten. 
Mitt mål är ju att jobba så mycket som möjligt nu under den perioden jag är här. Sen blir det att åka hem och börja jobba som vanligt igen. Tror att jag kommer komma tillbaka hit lite då och då, dels för att jobba men också träffa på släktingen som nyligen flyttat hit.
 
Så idag var alltså min sista inskolningsdag på barnavdelningen och det har som sagt gått bra. Efter jobbet åkte jag hem och fick besök av släktingen och hans kompis, som är kock i släktingens nya restaurang här i Tromsö. De började laga mat här och sjukt gott var det! Det han lagade var typ pasta med grädde, ytterfilé, paprika, champinjoner och kryddor. Bästa maten jag har ätit här i Tromsö hittills!!
 
 
Imorgon väntar ett kvällpass på akuten och jag ser framemot det! Blir troligen en lååång vecka om jag jobbar extra på helgen (är ledig egentligen) för då har jag jobbat i ca 12 dagar i streck!! Hade nog aldrig orkat jobba så mycket i Sverige men här gör man typ inget annat än att jobba.
 
 
 
Om exakt två veckor åker jag ner till Stockholm för att vara där nere i två veckor och göra en massa viktiga ärenden inför framtiden! Är verkligen nervös men samtidigt galet roligt, längtar till att kunna få berätta till er vad det handlar om men det får vi ta när det närmar sig...Man brukar säga "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge"! 

Säger god fortsatt kväll från min del och vi hörs väl snart igen. Ta hand om varandra och glöm inte, spendera väl tiden med era nära och kära för rätt var det är så kan det vara försent! Sköt om er, ciao!
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!