Halloween outfit

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!


HAPPY HALLOWEEN, MOHAHA!


Happy Halloween

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!


Hinner inte blogga så jag ville bara önska er alla en trevlig Halloween kväll.
Vi hörs antingen ikväll, när jag har kommit hem, eller imorgon :)


Grattis!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon, hur mår ni idag? Själv mår jag bra men är bara lite stressad.

Igår kväll åkte jag till Fridhemsplan för att träffa mina gamla arbetskamrat på McDonalds men när jag väl kom dit så var det inga jag kände förutom Nawal. Men det var ändå kul och träffa henne eftersom det var ett tag sedan. Väl på rasten satt vi och snackade om allt möjligt.
Runt kl.02 åkte jag därifrån och var hemma runt kl.02.30. Sen satt jag vid datorn hela natten till kl.04.30 och gjorde inte särskilt. Var som sagt pigg hela natten pga att jag sov så mycket på dagen.

Idag åker jag tillbaka till Sundsvall och det känns jätteskönt. Jag tar tåget kl.18.30 och är inte framme förrän kl.22. Jag ville ta en tidigare tåg, runt kl.16, men det fanns inga sista minut-biljetter kvar.

Juste, idag är det ju 31 oktober och nån fyller år. Kan ni gissa vem?? Kanske lite svårt men det är nämligen Filip som fyller 21år idag. Grattis!! Skulle ha åkt upp till Luleå och fira hans födelsedag om jag inte hade åkt hit till Stockholm. Men vi får istället fira det nästa helg i Sundsvall :).


Fille

Jag har under några dagar inte svarat på dagens fråga men det ska jag försöka hinna med idag innan jag åker till Sundsvall. Sen kan jag samtidigt berätta att det inte är säkert att jag bloggar ikväll när jag kommer hem. För är det så att alla går ut till kårhuset ikväll så kanske jag följer med. Det är ju halloweenfest där. Så då kommer jag aldrig hinna, men vi får se som sagt hur det blir. Bloggar jag inte innan 23 innebär det att jag kommer blogga imorgon.

Ska nu packa min väska och göra lite andra grejer. Så vi får höras senare :D.


Coop Forum

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Har varit pigg hela kvällen att jag inte ens kunnat vara hemma eller helt enkelt inte viljat vara inomhus.
Så jag gick ju först till coop forum och köpte två hårgelé, mina favoriter, och en adidas aftershave. Sen handlade jag lite goda saker och sammanlagt blev allt strax över 200kr, fan vad dyrt det var. Stockholm är dyrare än Sundsvall, jag menar verkligen det.Efter Coop forum kom jag hem och rakade jag mig. Imorgon tänker jag berätta om hur den gilette, jag fick häromdan, var. I alla fall, när jag var klar med det gick jag, mamma och Leyla hem till en kusin. Där hade jag skit kul med de och vi spelade bara Fifa 10. Jag är helt enkelt bäst på Fifa, haha!

Jag sitter just nu med familjen och gör inget speciellt. Jag funderar på att dra till Fridhemsplan och träffa alla gamla arbetskamrat på McDonalds. Sist jag var där var ca 2 månader och jag har på ett sätt saknat jobbet. Men jag vet inte riktigt om jag ska för de senaste dagarna har det hänt så mycket här i Stockholm att man inte ens vågar gå ut. Vi får se hur det blir :).

Men vi hörs imorgon, hoppas ni får en trevlig kväll annars :)


Mums, sitter och äter det här just nu. Nån som vill ha? :D


Lasagne

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Jag känner mig verkligen som en nattuggla. Sover på dagarna och vaken på nätterna. I alla fall, jag hann aldrig åka till Skärholmen utan sov istället. Jag har alltid sagt till de i hemmet att väcka mig ifall jag somnar eftersom att jag senare på kvällen kommer ha svårt att sova. Men ingen verkade ändå bry sig utan lät mig sova istället.
Vid kl.16 blev jag väckt av ett samtal, från Linda, men strax efter det somnade jag om igen och sov till nu. Så jag har inte gjort något vettigt idag förutom att ha bara sovit.

Jag hinner inte nu gå till Skärholmen utan de stänger ju snart. Jag får istället gå till Coop Forum och köpa gelé och lite andra grejer som jag behöver just nu. Anledningen till att jag alltid köper hårgéle och sånt här i Stockholm är att samma märke finns inte i Sundsvall. Jag menar verkligen det, har gått runt i alla butiker i Sundsvall men aldrig hittat lika bra gelé. Dessa två är de bästa och de finns inte ens i Sundsvall:


Mamma håller på och laga lasagne till mig just nu, var skit länge sedan jag åt det. Men den blir inte klar förrän ca 1 timme så jag passar på och går till Coop. Vi hörs senare ikväll :)


Fredag

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon bloggen!

Jag märkte igår att jag hade ett hål i min baktand, som gjorde lite ont. Så idag på morgonen ringde jag till folktandvården och frågade om de hade tid idag för att laga tanden. Som tur hade de det och jag fick tid kl.10.30.
Så jag kom precis hem och nu mår min tand mycket bättre, haha.

Idag ska jag åka till Skärholmen och titta lite runt där. Ska försöka köpa kläder men jag vet att jag kommer komma tillbaka hem tomhänt eftersom jag aldrig hittar kläder som jag tycker om. Finns som sagt inte så fina kläder nu för tiden, tycker ni inte det? Men vi får hålla tummarna om att det är bättre kläder ute i butikerna nu :).

Annars rullar livet på, haha, och imorgon åker jag tillbaka till Sundsvall. Funderar på att ta tåget på eftermiddag eller något sånt så jag inte kommer hem sent. Imorgon verkar det ju vara Halloweenfest i kårhuset också så jag vet inte om klassen kommer gå dit. Men jag tror att jag kommer stanna hemma imon och plugga istället ;).

Jag tycker att jag skriver så jävla tråkiga och långa inläggar - utan bilder - varje gång jag är i Stockholm. Men det ska jag bli bättre på. Förresten, jag ska snart ha en tävling här på bloggen. Var ju nästan över ett år sedan jag hade tävling på bloggen. Men nu är det dags, blir grymma priser :).Fullt upp

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God kväll bloggen. Har ni märkt att jag är dålig på att uppdatera bloggen varje gång jag är i Stockholm? Ja, det är för att jag gör så mycket att jag nästan aldrig är hemma. Speciellt nu när jag är här endast i två dagar då vill man ju hinna göra allting. I alla fall, nu har jag gjort för det mesta och de här sista dagarna tänker jag ta det lugnt.

Idag har jag som sagt haft fullt upp. Varit hos farmor, kusiner, morbror och hos några grannar. Så jag har inte riktigt varit hemma än. Men sånt är livet när man kommer till Stockholm under så kort tid. Jag skulle åka tillbaka till Sundsvall imon men nu blir det ändrade planer. Har några saker att göra imorgon så därför åker jag tillbaka på lördag eftermiddag istället :).


Min söta kusin, Mirhan

Har tyvärr inget mer och skriva just nu. Ska sitta ett tag med familjen och se vad vi kan hitta på. Idag blir det inte heller någon dagens fråga för jag har inte tid och svara på nån fråga alls. Aja, vi hörs imorgon.


Nöjd

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Puh, äntligen är man hemma och är hur glad som helst. ********* gick jättebra och jag är verkligen nöjd. Jag försov mig på morgonen och hade därför inte tid för att blogga. Jag vaknade kl.07 och skulle ta tåget 07.30. Egentligen skulle jag ha vaknat runt kl.06 för att göra mig i ordning inför det här. Så det blev en snabb frukost och sedan bara springa till T-bana. ********* pågick i ett par timmar så just nu är jag lite trött i kroppen och ska därför vila ett tag.

Jag kommer ännu inte berätta något om det här jag gjorde idag utan ni är tvungna att vänta i några månader innan ni får veta vad jag verkligen gjorde här i Stockholm. Vill bara berätta det nu men det får jag inte. Det enda jag kan visa er är den här bilden:Jag är hungrig, hann heller inte äta något i stan så jag får väl laga något här hemma nu istället och äta. Men vi får höras om en stund igen :)


Osteoporos

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!Vad är det för skillnad mellan barn och vuxna när det gäller frakturer? (varför de drabbas oftare) och varför går läkningen snabbare hos barn?


SVAR: Skillnaden är benskörheten, osteoporos, som är ett tillstånd med nedsatt benmassa och förändrad mikroarkitektur, alltså benet förlårar en del av sitt kalkinnehåll och styrka. Detta leder till reducerad hållfasthet av skelettet och ökad risk för frakturer.
Så om en äldre får en fraktur tar det mycket längre tid att läka då det inte finns så mycket kalk i skelett medan barn har mycket kalk. Det är just det som är skillnaden.
Oftast avlider äldre vid en lårbensfraktur pga blodpropp som de får efter fallet och frakturen. Sen finns det mer orsak till det. Men som sagt, skillnaden ligger i benskörheten.

Tycker inte du att din framtida yrkeskår är undervärderad? Jag menar i jämförelse med andra yrkesgrupper som har lika lång utbildning som t.ex. Civilekonom och Systemvetare som oftast tjänar 10 000 kr mer i månaden.
Men ändå har du (ni) ansvar över liv! Är det då inte liiite undervärderat/betalt?

SVAR: Jo, om man jämför med andra yrkesgrupp, som också har lika lång utbildning, så kanske SSK får lite dåligt betalt. Sen som du säger så har vi patienternas liv i våra händer och har stort ansvar för det. Därför kanske det känns att vi SSK får lite betalt. Men som jag skrev på din tidigare fråga så går diskussioner om SSK lön ännu än idag. Jag tror, och hoppas, att de höjer lönen för SSK.
Om man ser på statistiken nu så kommer många gå i pension om ca 3 år och då kommer de söka många sjuksköterskor. Då tror jag att de kommer höja lönen. Men det är bara vänta och se :)


Stockholm

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Nu är man här igen i den stressiga staden, Stockholm. Det var mycket folk idag i stan, helt otroligt. Det var ju ett tag sedan man såg så många på ett och samma ställe. Det roliga med dessa människor är att de springer mycket fram och tillbaka. Jag lovar er, nästan alla springer. Detta gör att man själv blir stressad och börjar springa lite. Det är nu jag börjar inse varför Stockholm brukar kallas för den stressiga staden.
Innan jag flyttade från Stockholm till Sundsvall kunde jag inte märka hur mycket folk stressar sig här men nu när jag bor i Sundsvall, som är mycket lugnare, så ser man verkligen skillnaden.

I alla fall, jag är här i Stockholm för en sak som jag ännu inte kan berätta vad det är. Så imorgon behöver jag vakna tidigt för att fixa mig i ordning inför det jag ska göra. Jag får ännu inte berätta vad det är jag ska göra men ni kommer som sagt märka det själva efter ett tag :).

Jag åker tillbaka till Sundsvall antingen på fredag eller lördag, det är inte säkert än men det blir i alla fall nån av de dagarna. Skulle som sagt inte komma till Stockholm egentligen men eftersom att jag fick ett uppdrag att göra här i Stockholm så var jag tvungen att åka :).

Nu ska jag sitta ett tag med mamma och de. Sen så ska jag svara på två viktiga frågor, eller de kanske inte är så viktiga men intressanta ;). Så vi hörs om en stund.


Fittja


Morgon

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon bloggen. Har ni sovit bra inatt? Själv har jag inte sovit så bra. Jag la mig i sängen runt kl.01.30 men somnade inte förrän kl.03. Sen skulle jag ha vaknat kl.07 men vaknade aldrig för jag var så trött. Istället vaknade jag för 20min sedan och om 15min ska jag ta bussen.

Har dessutom ont i ryggen idag, undra hur jag sov inatt :/. Men det är bara att bita ihop. Nu ska jag iväg till KTC och träna på att sätta kateter. Kommer säkert vara jättekul.

Jag åker idag, kl.12.30, till Stockholm så jag hinner inte blogga efter KTC. Därför får vi ses när jag har kommit till Stockholm. Jag kommer blogga på kvällen. Vi hörs och hoppas ni får en bra dag :)

Tycker du om bloggen, följ då det med bloglovin:

bloglovin


Tack EFI

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Har känt mig så otrolig stressad idag. Det var just efter att jag vaknade så sent på eftermiddag och märkte att jag har ju mycket saker att göra idag för imorgon åker jag till Stockholm och har inte tid då. Så efter att jag gick upp från sängen och bloggade gick jag genast till OKQ8 och hämtade mitt paket. Jag öppnade inte paketet förrän jag kom hem. När jag öppnade låg det en rakhuvel med raklödder. Det var nämligen företaget EFI som hade skickat det till mig. Jag säger bara tack. Jag kommer testa rakhuveln nästa gång jag rakar mig. Tack ännu en gång :)


Tack :)

Efter det kom jag hem och lagade mat, fick bli oxpytt igen. Därefter städade jag lägenheten eller jag är ännu inte klart. Ska bara damma och dammsuga. Sen är jag klar med städningen. Om jag orkar så ska jag plugga en stund också inför metodövningen imon. Då ska vi träna och sätta in kateter.

Juste, imorgon åker jag till Stockholm. Jag förstår att ni fortfarande undrar varför men det får jag inte tala om än utan det kommer ni märka om ett tag. Så på fredag åker jag tillbaka till Sundsvall.

Nä, nu måste jag fortsätta och städa. Vi får höras imon morgon. Ciaoo :)


Dagens frågor

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!Hur känns det att du ska behöva leva på en underbetald lön i ditt resterande liv som sjuksköterska? jag antar att det inte va den avgörande faktorn till att du VILL bli sjuksköterska? ;)

SVAR: Det har gått mycket diskussioner angående om sjuksköterske lönen. Många tycker att de får för lite, speciellt de i Stockholm. Men jämför man lönen med här i Sundsvall så tjänar man mycket mer än i Stockholm. Så det är ju mycket bättre att jobba här om man tänker bara på pengar.
Jag vill bli sjuksköterska för att jag vill jobba med människor. Som jag har flertal gånger berättat vill jag bli ambulanssjuksköterska och där är lönen lite bättre än vanlig sjuksköterska. Men det är som sagt inte lönen jag tänker mycket på utan det är mer på jobbet. Ett jobb som jag tycker om och kommer kunna jobba i resten av mitt liv. Sen kan man ju alltid vidareutbilda sig, som tex till ambulansSSK, operationSSK, distriktsköterska, barnmorska m.mJag har en fråga angående WHO:s hälsobegrepp, kan du förklara den?

SVAR: Oj, det här var en jobbig fråga. Får använda lite av min ''Hälsa''-bok för att svara på din fråga.
Hälsa är ett begrepp som definieras på många olika sätt. Men enligt världshälsoorganisationens (WHO) definition är hälsa "ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, och ej enbart ifrånvaro av sjukdom eller handikapp".
Om en person inte fullt ut kan förverkliga sina mål, så har denna någon grad av ohälsa. Vi som jobbar inom Hälso- och sjukvården har uppgift till att förebygga ohälsa.

WHO

Ber du ? alltså är du religiös ?

SVAR: Nej, jag ber inte och läser inte koran heller vilket gör att jag inte är riktigt en religiös person. Men jag tror på gud, Allah, och följer högtiderna som fasta o.s.v.
Förut, när jag var ca 11år, gick jag på moské och då lärde jag mig be och läsa koranen. Jag höll med det i ett tag men sedan slutade jag gå till moské och då slutade jag läsa koranen. Jag vet att jag får den största synden nu men eftersom att jag har nästan glömt alla arabiska alfabet så kan ja ju inte läsa. Därför har jag tänkt läsa koranen på svenska eller något sånt. En sak som är viktigt är att man ska läsa koranen så länge man förstår innehållet, annars är det ju ingen idé. Så därför behöver jag en svensk koran för att förstå innehållet.
Men som sagt, jag kan inte kalla mig för religiös när jag inte ber 5 ggr om dagen, förutom på ramadan o.s.v, och så läser jag inte koranen dagligen. För att vara en religiös person behöver man göra allt det här. Men det kanske jag gör senare i framtiden, insallah!


Injektion

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon eller nej, god eftermiddag. Har nämligen vaknat precis. Jag var jättetrött när jag kom hem från KTC för jag sov som vanligt dåligt inatt pga att jag sov på dagen. Idag försökte jag inte göra det men ändå hände det att jag somnade på sängen.

I alla fall, idag var jag på KTC och hade metodövning, injektion. Det var inte så svårt som jag trodde men det är bra om man tränar på och blir bättre förstås. Först fick lärare, som vanligt, gå igenom alla olika sorters injektioner vi skulle kunna. Därefter visade hon oss hur man gör. Sedan fick vi rast.

Efter rasten var det dags för oss att göra samma sak. Jag fick börja först medan alla tittade på mig därefter fick alla andra göra. Det var jättekul och jag var duktig som vanligt. Läraren tyckte att jag var jätteduktig och det gjorde min dag förstår, haha.


Louise ger patienten (dockan) en subcutan injektion


Här ger Louise patienten (dockan) intramuskulärt injektion
Jag ger patienten insulin

Jag har nu mycket att göra. Först ska jag till OK Q8 för att hämta ett paket jag har fått. Därefter blir det matlagning och städning. Så vi syns inte förrän ikväll då :)


Injektion

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon!

Funderade på att blogga igår kväll men jag orkade inte var jag jättetrött. Jag gick nämligen till Gold's Gym med Beti och tränade boxning. Det var en kul träning men otrolig jobbig. Vi började med att springa för att värma upp och samtidigt gjorde vi jobbiga övningar. Sedan när vi kom till själva boxnings övningar var jag då typ redan slut, haha. Men man kämpade på och efter en timme var jag helt slut att min kropp skakades, jag lovar. Så aldrig mer boxning för mig haha.När jag hade duschat, ätit och vilat efter träningen så gick jag upp till Beti och pluggade lite. Blev inte så mycket plugg för jag var som sagt trött efter boxningen. Så jag gick hem tidigt och sov istället.

Idag är det tisdag och vi ska vara på KTC och lära oss att ta injektioner. Då pratar jag om injektioner som man ger på buken, låren och de. Jag läste igår i medicinska boken och det är mycket man ska tänka på innan man ger en injekion. Det verkar inte så svårt men vi får se hur det går när jag väl står där i klassen med en injektion docka framför mig.

Tiden bara rinner iväg, bäst att jag äter frukost nu och gör mig i ordning inför KTC. Vi hörs senare, jag slutar ganska sent idag.Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0