Svartsjukan

Dagens frågaSVAR: Kul med lite varierande fråga. Inte så ofta jag får en fråga om en relation. Men såklart ska du få svar på din fråga, jag går då utifrån hur jag tänker förstås. Sen om ni andra läsare inte håller med så får det väl vara så, alla tänker ju inte likadant.

Det är vanligt att svartsjukan uppkommer under ett förhållande, oftast i början men händer också att det kommer fram efter ett tag i förhållandet. Svartsjukan beror oftast på att man har dålig självkänsla eller att man helt enkelt inte litar på partnern, med andra ord att man inte har tillit. Vilket är dåligt för man ska kunna lita på varandra och vara ÄRLIGA mot varandra för att förhållandet ska hålla.
Nackdelen med svartsjukan är att det kommer alltid uppstå konflikter mellan partnerna vilket gör situationen bara värre. För om du inte litar på honom och tror alltid att han är hos någon annan o.s.v kommer han tillslut tröttna på att du inte litar på honom. Då kommer han lämna dig. Så därför är det viktigt då att du bygger upp din tillit och vågar tro på honom. 

Enda sättet att bli av med svartsjukan, vad jag kan komma på, är att bygga upp förtroendet. Lita helt enkelt på varandra, han verkar ju lita på dig? Så varför kan inte du göra det? Jag förstår att det är svårt men det tar sin tid. Men ärlighet spelar också roll, var ärliga mot varandra. 

''Tillit är en förutsättning för kärlek. Utan tillit är kärlek som en artificiell plastblomma, istället för en levande, fräsch och doftande blomma''

Sex- och relationsexperten Malin lämnar också en kommentar:

Jag tror att alla männsikor är svartsjuka, mer eller mindre. Vissa blir det lättare än andra och förvissa krävs det mer för att känna sig svartsjuk . Svartsjuka är en jobbig känsla för båda parterna, oavsett vem som är den som är svartsjuk. Det handlar i grund och botten (oftast), som Ferhat också säger, om en försvagad självkänsla, men ibland kan det bero på att det är ett ostabilt förhållande och man känner sig inte säker på varandra. Man oroar sig dock oftast helt i onödan och det sliter på förhållandet. Att orsaka negativ stämning i ett förhållande är aldrig bra, speciellt inte då det handlar om att man skapar den i onödan. Jag tycker att det bästa du kan göra Jenny är att prata med din pojkvän och säga hur du känner och sedan kan ni diskutera hur ni ska lösa det, tillsammans. Lägg god energi på varandra, det skapar ett starkt och äkta förhållande! Och sist men inte minst, istället för att gå och ladda den negativa energin inom dig, tala om det på en gång så slipper du känna oro! Så att prata löser det mesta! Jag önskar dig lycka till och jag tror ni kommer lösa det där galant, bara ni pratar och är ärliga mot varandra!


Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Tacos!

Allmänt
Vilken dag det har varit! Dagen började med att jag gick med Malin och Diana till stan för att äta lunch och gå runt i gallerian. Till lunchen blev det Tacotallrik vilket var inte gott, jag mådde illa för att den var kall och hade inte riktigt smak. Så sedan dess har jag mått illa! Efter lunchen var det tänkt att fika också men blev inget för att jag inte mådde bra efter tacotallriken.

Istället drog vi hem, bytte om och drog till träningen. När vi kom dit visste vi inte vad vi skulle träna. Vi kom överens tidigare idag om att träna axlar och bröst men eftersom att jag inte hade förberett på vilka övningar vi ska göra så skippade vi det. Vi tränade istället biceps och triceps, vilket jag gjorde igår också. Så har världens träningsvärk just nu.


Här får ni två bilder på Malin, Diana ville inte vara med för hon vill inte bli känd


Blev precis bjuden på pasta och kyckling av Malin och Diana. Men imorgon ska jag bjuda Malin och Diana på Chicken enchiladas. Jag har aldrig lagat det själv, sist jag lagade det var det ju på alla hjärtans dag med FM. Nu är hon inte vid min sida, så vi får helt enkelt se om jag klara av och göra det. Håll tummarna!

Nu händer det inte så mycket, sitter vid datorn och skriver rent anteckningarna. Ska försöka bli klart med det innan Big Brother börjar. Men men, vi hörs imorgon!
Ingen har kommenterat än bli den första!

God morgon!

Allmänt
Hur är det mer er idag? Hoppas att allt är bra med er. Själv mår jag helt okej, ska inte klaga!

Idag blir det en kort dag i skolan, slutar redan vid kl.11. Har sedan jag vaknat funderat på om jag verkligen ska gå till skolan när vi ska vara där bara i 2,5 timme. Jag fattar ju ändå inte så mycket av föreläsningen så kan ju lika gärna vara hemma och plugga själv. Men nu när jag ändå är vaken så kan jag ju gå dit.

Efter skolan blir det att renskriva anteckningarna från föreläsningarna och sedan diska. Därefter blir det nog stan med Malin och de. Finns ju inte så mycket att göra annars. Men senare på kvällen blir det träning som vanligt. Tror det skulle bli core, 30min, och sedan styrketräning. Undra vad man kan köra på gymmet idag, får kanske träna axlarna lite.

Ja, finns väl inte så mycket mer att skriva just nu. Vi får väl höras ikväll eller något sånt. Ha en bra dag alla!
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!