Svartsjukan

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!SVAR: Kul med lite varierande fråga. Inte så ofta jag får en fråga om en relation. Men såklart ska du få svar på din fråga, jag går då utifrån hur jag tänker förstås. Sen om ni andra läsare inte håller med så får det väl vara så, alla tänker ju inte likadant.

Det är vanligt att svartsjukan uppkommer under ett förhållande, oftast i början men händer också att det kommer fram efter ett tag i förhållandet. Svartsjukan beror oftast på att man har dålig självkänsla eller att man helt enkelt inte litar på partnern, med andra ord att man inte har tillit. Vilket är dåligt för man ska kunna lita på varandra och vara ÄRLIGA mot varandra för att förhållandet ska hålla.
Nackdelen med svartsjukan är att det kommer alltid uppstå konflikter mellan partnerna vilket gör situationen bara värre. För om du inte litar på honom och tror alltid att han är hos någon annan o.s.v kommer han tillslut tröttna på att du inte litar på honom. Då kommer han lämna dig. Så därför är det viktigt då att du bygger upp din tillit och vågar tro på honom. 

Enda sättet att bli av med svartsjukan, vad jag kan komma på, är att bygga upp förtroendet. Lita helt enkelt på varandra, han verkar ju lita på dig? Så varför kan inte du göra det? Jag förstår att det är svårt men det tar sin tid. Men ärlighet spelar också roll, var ärliga mot varandra. 

''Tillit är en förutsättning för kärlek. Utan tillit är kärlek som en artificiell plastblomma, istället för en levande, fräsch och doftande blomma''

Sex- och relationsexperten Malin lämnar också en kommentar:

Jag tror att alla männsikor är svartsjuka, mer eller mindre. Vissa blir det lättare än andra och förvissa krävs det mer för att känna sig svartsjuk . Svartsjuka är en jobbig känsla för båda parterna, oavsett vem som är den som är svartsjuk. Det handlar i grund och botten (oftast), som Ferhat också säger, om en försvagad självkänsla, men ibland kan det bero på att det är ett ostabilt förhållande och man känner sig inte säker på varandra. Man oroar sig dock oftast helt i onödan och det sliter på förhållandet. Att orsaka negativ stämning i ett förhållande är aldrig bra, speciellt inte då det handlar om att man skapar den i onödan. Jag tycker att det bästa du kan göra Jenny är att prata med din pojkvän och säga hur du känner och sedan kan ni diskutera hur ni ska lösa det, tillsammans. Lägg god energi på varandra, det skapar ett starkt och äkta förhållande! Och sist men inte minst, istället för att gå och ladda den negativa energin inom dig, tala om det på en gång så slipper du känna oro! Så att prata löser det mesta! Jag önskar dig lycka till och jag tror ni kommer lösa det där galant, bara ni pratar och är ärliga mot varandra!
Tacos!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Vilken dag det har varit! Dagen började med att jag gick med Malin och Diana till stan för att äta lunch och gå runt i gallerian. Till lunchen blev det Tacotallrik vilket var inte gott, jag mådde illa för att den var kall och hade inte riktigt smak. Så sedan dess har jag mått illa! Efter lunchen var det tänkt att fika också men blev inget för att jag inte mådde bra efter tacotallriken.

Istället drog vi hem, bytte om och drog till träningen. När vi kom dit visste vi inte vad vi skulle träna. Vi kom överens tidigare idag om att träna axlar och bröst men eftersom att jag inte hade förberett på vilka övningar vi ska göra så skippade vi det. Vi tränade istället biceps och triceps, vilket jag gjorde igår också. Så har världens träningsvärk just nu.


Här får ni två bilder på Malin, Diana ville inte vara med för hon vill inte bli känd


Blev precis bjuden på pasta och kyckling av Malin och Diana. Men imorgon ska jag bjuda Malin och Diana på Chicken enchiladas. Jag har aldrig lagat det själv, sist jag lagade det var det ju på alla hjärtans dag med FM. Nu är hon inte vid min sida, så vi får helt enkelt se om jag klara av och göra det. Håll tummarna!

Nu händer det inte så mycket, sitter vid datorn och skriver rent anteckningarna. Ska försöka bli klart med det innan Big Brother börjar. Men men, vi hörs imorgon!


God morgon!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Hur är det mer er idag? Hoppas att allt är bra med er. Själv mår jag helt okej, ska inte klaga!

Idag blir det en kort dag i skolan, slutar redan vid kl.11. Har sedan jag vaknat funderat på om jag verkligen ska gå till skolan när vi ska vara där bara i 2,5 timme. Jag fattar ju ändå inte så mycket av föreläsningen så kan ju lika gärna vara hemma och plugga själv. Men nu när jag ändå är vaken så kan jag ju gå dit.

Efter skolan blir det att renskriva anteckningarna från föreläsningarna och sedan diska. Därefter blir det nog stan med Malin och de. Finns ju inte så mycket att göra annars. Men senare på kvällen blir det träning som vanligt. Tror det skulle bli core, 30min, och sedan styrketräning. Undra vad man kan köra på gymmet idag, får kanske träna axlarna lite.

Ja, finns väl inte så mycket mer att skriva just nu. Vi får väl höras ikväll eller något sånt. Ha en bra dag alla!


Tidsfördriv

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
SISTA PERSONEN SOM:
Sov i min säng:
Jag
Fick mej gråta: Oj, vet inte. Var länge sen man grät
Jag delade en dricka med: Dricka, hmm. Kanske Cola med FM
Jag gick till ett köpcentrum med: Malin igår
Skrek åt mej: Vet ej!

HAR DU NÅGONSIN:
Sagt jag älskar dig till någon och menat det: Ja, det har jag gjort. Jag menar alltid det när jag väl säger det till någon.
Hamnat i slagsmål med ditt husdjur: Nej, har inga husdjur.
Varit i new york: Nej, men ska kanske dit i sommar.
Drömt något som slagit in: Ja, många gånger.
Fått skuldkänslor för nått du har gjort: Hmm, nej inget jag kan komma på just nu.
Önskat att du var av det motsatta könet: Nej!
Haft en fantasikompis: Nej!
Vad ska du göra när du är klar med detta testet: Plugga
Vad var det sista du åt: Ägg, proteindryck och pasta med köttbullar.
Är du uttråkad: Nja, inte riktigt.
Hur många kompisar är online på msn: Vet ej, sitter inte vid MSN just nu.
Biofilmen du såg sist: Big mamma house 3
Sista rösten du hörde: Farbror i telefon
Vilken bok läser du just nu: Ingen för tillfället
Vad är det på din musmatta: Bild på ett träd
Favorittidning: Läser inte så mycket tidningar, men när jag väl gör det så är det Aftonbladet
Värsta känslan i världen: Ensamhet, svek, ångest etc.
Vad var det första du tänkte imorse när du vaknade: "Dags att gå upp"
Namnet på din framtida dotter: Vet ej, men förut när jag var liten tänkte jag på Rojin...
Namnet på din framtida son: ...och här tänkte jag på Robin. Ville att barnets namn skulle rimma typ
Choklad eller vanilj: Choklad
Framtidsarbete: Ambulanssjuksköterska och sedan läkare, insallah!
Är du höger- eller vänsterhänt: Är högerhänt
Favoitsport att kolla på: Fotboll
Vad finns under din säng: Kartong
Din hårfärg: Svart
Ögonfärg: Mörkbruna
Längd: 171
Glasögon: Nej
Ålder: 21
Bästa kompis: Filip, då han är den jag umgås mest för tillfället
Favoritsyselsättning: Titta på TV, plugga och umgås med vänner, nära och kära!
Vilken typ av bil kör du: Nissan och Citröen
Tycker du om att vistas runt människor: Beror på vilken typ av människor, men absolut.
Har du varit kär i någon du aldrig kommer få chansen på: Nej
Har du jobb: Nej, pluggar på heltid.
Någonsin älskat en nära vän: Ja säkert
Är du ensam nu: Mm, tråkig nog
Är du rädd att du aldrig kommer gifta dej: Nej, har inte bråttom med det.
Vill du gifta dej: Självklart
Vill du ha barn: Japp

FAVORIT:
Rum i huset: Har bara ett rum haha
Musik: Allt möjligt
Minne: Har många favorit minnen
Dag i veckan: Fredag, lördag och söndag.

DOM SISTA 48 TIMMARNA HAR JAG:
Gråtit: Nej
Köpt något: Mat
Blivit sjuk: Nej
Sjungit: Nej
Sagt jag älskar dej: Nej
Kramat någon: Ja
Pratat med någon: Såklart
Haft ett seriöst samtal: Hmm inte riktigt
Saknat någon: Japp
Bråkat med dina föräldrar: Nej
Drömt om någon: Nej
Sovit mycket: Helt okej, 6 timmar


Kvalitativ metod

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Var en kort dag idag i skolan, började kl.8.30 och slutade kl.12. Vi hade kvalitativ metod föreläsning idag också och nu känns det som att det är så mycket att kunna. Man vet inte riktigt vad det är man ska kunna till tentan. Hon rabblar ju en massa saker och många står som frågetecken och fattar inget. Såklart att jag fattar något av det hon har tagit upp de senaste dagarna men frågan är bara VAD vi ska riktigt kunna av det hon pratar. Så imorgon har vi sista föreläsningen om kvalitativ metod efter det gäller det att plugga hela helgen och försöka förstå allting.

Igår blev det aldrig nå träning eftersom jag och Malin gick runt i stan och jag handlade lite grejer så som block, almanacka o.s.v. Därefter gick vi till Dianas arbetsplats för att sedan gå träna när hon slutar. Men hon var sjukt trött och lika så jag, så vi fick Malin att skippa träningen. Istället gick vi och åt på Kebab City haha. Men senare på kvällen hade de en sån ångest över att de åt kebab och inte tränade så bestämde vi oss med att ta en lång promenad. Blev en och halv timmes promenad. Sedan avslutades kvällen med Snacks framför Big Brother!

Kan ju visa er vad jag köpte igår, då ni tycker om bilder.


Hudsalva, tandborste och 2 block

Sedan köpte jag en almanacka som det var 50% rea på, så ordinarie priset var 99 men jag fick det för ca 50kr.


Du kan tydligen göra en egen framsida, coolt ju!

Ikväll eller snart blir det träning med Malin och Diana. Jag ska köra biceps och triceps medan de kör nog något annat. Senare ikväll blir det plugg, renskriva anteckningarna. Sen avslutas kvällen framför Big Brother!


Tisdagen

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Jag vet att ni vill ha mer bilder men som jag har sagt tidigare så ska jag försöka bli bättre på det. Glömmer oftast kameran hemma och mobilkameran duger inte så bra. Men ska se till att bli bättre!

Idag hade vi föreläsning om kvalitativ metod på både förmiddag och eftermiddag. Om det är intressant vet jag inte riktigt, jag sitter i alla fall på föreläsningen och verkligen lyssnar och antecknar. Så det verkar på något sätt intressant men i själva verket vet jag inte riktigt. Det är lite svårt att förstå då läraren verkar själv inte fatta vad hon pratar om. Läraren frågade oss skillnad mellan två olika begrepp och ville ha ett svar från oss. Ingen i klassen kunde svara för de inte fatta så vi fråga läraren istället, men hon själv kunde inte ens få fram svaret. Så ni kanske förstår nu varför det är lite svårt men jag biter ihop, får helt enkelt sitta nu ikväll och gå igenom anteckningarna och läsa från litteraturen. Annars har det gått bra i skolan idag.

Sitter just nu och gör inte så mycket. Har precis skrivit på anställningsavtalet och skickar iväg det senare när jag går till Clas Ohlson för att köpa lite grejer. Senare på kvällen, vid 19, är det planerad att jag, Malin och Diana ska träna. Blir nog bena vi kommer träna idag men jag vill träna triceps och biceps. Vi får se vad det blir, många timmar kvar till dess!


Måste bara säga att det har varit otrolig fint väder här i Sundsvall idag. Solen sken hela dagen tills nu vilket känns skönt. Hört att det snöar där nere i Stockholm just nu, jag hoppas bara att det inte kommer upp hit. För det finns tillräcklig med snö här som försöker försvinna. Håller tummarna i alla fall! :)Nu måste jag iväg!


Dagen

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God kväll bloggen! Vilken vecka det har varit för min del, det har varit upp och ner. Tur att det blev bra som jag hade tänkt och velat att det ska bli. Undrar hur det annars hade varit om det inte blev bra men men, vill inte prata mer om det nu.

Kom till Sundsvall idag och hann till föreläsningen som vi hade på eftermiddag. Vi har ju börjat med en ny kurs som verkar tråkigt och svår enligt de som går i termin 6 just nu. Men hittills är det okej, jag hoppas bara på att de har fel. Annars är det bara att bita ihop och kämpa, sommarlovet är ju snart här. Längtar som fan! Förresten, fick hem min anställningsavtal också som ska skrivas på och skickas. Väntar bara på att schemat ska också komma.

Efter skolan åkte jag hem, gjorde mig iordning och möte upp Malin och Diana för att träna. Idag fick jag köra igång träningen så det blev biceps och rygg. Gick väl hyfsat bra förutom att jag inte hade så mycket ork. Men kommer från och med idag börja träna på allvar, måste ju göra det. 

Annars har det varit en lugn dag, varit på en promenad också..skönt var det. Men nu har Big Brother börjat så ska se på det. Vi hörs imorgon, ciaoo!


What?

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Sa tidigare att jag skulle blogga när jag är tillbaka i Sundsvall, vilket var tänkt igår. Men jag stannde över Stockholm en extra dag och därför blev det inga inlägg förrän nu, för jag kom precis från Stockholm.

Jag förstår inte vad som har hänt med mig egentligen den senaste tiden, jag känner helt enkelt inte igen mig. Inte nog med det så har jag inte ens haft turen med dig. Undrar vad som pågår kring mig just nu men men, hoppas det blir bättre snart för jag behöver ha kvar mina ''tur''-dagar.

Men nu måste jag iväg för att äta någonstans och därefter ska jag till skolan för att ha föreläsning framtill kl.16 tiden. Vi hörs ikväll!


Grattis lillebror!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Veckan har varit lite fram och tillbaka, med andra ord rörig vecka! Situationen ser ut att ha blivit bättre och mer stabil vilket känns bättre. Förhoppningsvis åker jag tillbaka till Sundsvall redan på söndag. Vill som sagt inte berätta vad som har hänt, blir inte glad bara av att tänka på det!

I alla fall, skulle inte ha bloggat något men idag är det en speciell dag att jag kände att jag måste skriva bara ett kort inlägg. Då pratar jag inte om våffeldagen, som är idag, nej nej utan det är helt något annat. Nåt man firar en gång om året, precis födelsedag. Men vem är det som fyller år då? Ja, inte jag i alla fall..har 5 månader kvar. Men den som fyller år är förstås min LILLEBROR, Ozan, som fyller 12år. Hoppas du får en underbar dag idag! 
Det var allt jag ville säga med detta inlägg, vi hörs på söndag! :)...

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Var två dagar sedan jag bloggade sist men det är pga att det har hänt något att jag nu kommer vara borta i en hel vecka och därför inte kommer blogga heller. Det är ingen idé att fråga vad som har hänt för jag kommer inte berätta, vill inte ens skriva om det. Så ni bara vet det! Vi ses nog nästa vecka på söndag eller måndag. Ha en bra vecka!


Praktik termin 5 avklarad!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Då var mina fyra veckors praktik på vårdcentral över. Det är tråkigt att praktiken är över för jag stortrivdes där och lärde mig mycket, det är nog tack vare att jag haft så bra handledare. Skulle vela ha varit där några veckor till. Men tyvärr måste vi vidare, blir nu skola framtill sommaren. Det är inte heller så långt kvar till sommarlovet, bara 2 månader och 2 vecka typ. Efter sommaren blir det uppsats skrivning i några månader och slutligen praktik i 8 veckor på kirurgen. Det ska bli kul! Förresten, det gick bra på heltidsbedömningen :).Denna bild är till er som röker. Fördelar med att sluta röka! Hoppas ni kan läsa :)

Idag blir det plugg hela dagen och lika så hela helgen. Så det blir inte riktigt lugnt här inte. Men nästa vecka, efter seminariet, åker jag ner till Stockholm och blir kvar där hela helgen innan den nya kursen börjar. Har hört från studenter, en termin före oss, att det kursen kommer vara skit tråkigt. Så vi får se hur det går, man får försöka få den att bli ''rolig och intressant'' så man orkar plugga till det :). Men hoppas ni får en trevlig helg i alla fall, ni som festar...festa åt mig också ;). Vi hörs senare ikväll eller imorgon!


Skolsköterska

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Tack för kommentarerna på senaste inlägget, kul att många tyckte att det var en inspirerande vilket jag är glad över. Folk måste börja tänka annorlunda, snart kommer alla människor gå runt med silikon bröst, läppar och allt bara för att se ''perfekta'' ut. Naturligt är perfekt, så är det! Operationer gör inte en finare, man ser bara falskt ut.

Idag praktiserade jag på en skola, gick nämligen runt med en skolsköterska för att se hur de jobbar. Men det är nog inget jag kommer vilja arbeta med i framtiden för det var ganska tråkigt. Sedan efter lunch stod vi plötsligt i cafeterian och skulle jobba där. Sköterskan ska väl inte stå där, men det var ändå kul. Man fick kontakt med ungdomarna och vi prata mycket. Kul att höra hur 15åringar tänker om saker och ting!

Efter det blev det hemgång och sov en stund. Sedan på kvällen blev det träning med Fille, Malin och Diana. Gick bra som vanligt, vi tränade ben och mage. Magövningarna gick väl inte så bra men däremot bena, det gick jättebra så jag sitter här med lite träningsvärk. Nu ska jag upp och plugga med Fille, därefter blir det Big Brother. Men tror inte jag har något mer att skriva just nu, vi får höras imon efter praktiken. Förresten, det är min sista dag, tråkigt! Ciao!

Vet att jag inte har lagt upp så många bilder, men ska bli bättre på det ;)


Var dig själv!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Alla vi människor är olika, finns inte nån i världen som är lik någon annan. Men ändå finns det människor som aldrig kan ta den andra så som den är utan ska alltid försöka få den att tänka på att bli som andra. Och det händer dagligen vilket jag tycker är dålig. Vi människor födds annorlunda och lever annorlunda vilket jag tycker man bör acceptera.

Det här leder till att man inte blir nöjd över sig själv och istället vill bli och leva som andra. Men det är inte det som är tanken med livet, vi ska kunna leva och bo så som vi vill och inte efter vad andra tycker och känner. För många är detta svårt och det tycker jag är jobbigt när nån i närheten har svårt för det. Men att människor kan aldrig tänka ett steg framåt, att de ska öppna munnen och inte tänker på vad den andra kommer tänka efter kommentaren är sjukt!
Det är tragiskt med såna människor, men en sak som är säker är att de själva är osäkra på sig själv men blir säkra genom att kommentera andras ''livsstil''.

Skrev detta för att jag kände bara för att skriva av mig efter att man fick det här på tanken igår, speciellt när det handlar om någon som betyder något för mig. Så jag säger till er alla där ute, lev bara livet och var nöjd med dig själv. Tänk på att det finns människor som inte har boende, mat och familj. Så ta och njut av livet istället och ödsla inte bort tiden i onödan!

Att drömma om den du skulle önska att du var, är att ödsla bort den du är..


Greys Anatomy

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Äntligen var min handledare tillbaka, tråkigt bara att jag har tre dagar kvar av praktiken. Men jag hade kul ihop med min handledare idag, önskade att hon aldrig blev sjuk men sånt är ju livet. Så dagen rullade på idag, träffade diabetespatienter, en patient med vårta och några omläggningar. Det gick bra! Imorgon blir det inte vårdcentral för mig utan ska vara på en skola och gå runt med en skolsköterska. Ska bli intressant men har hört att det är tråkigt, så känner jag att det inte händer något så går jag till vårdcentralen efter lunch. Som tur så ligger skolan precis vid vårdcentralen.

Efter praktiken var det tänkt att plugga men blev inte så mycket plugg, som vanligt. Vi satt istället och kollade på Grey's Anatomy som hade premiär idag. Bra den var, längtar till nästa onsdag för att se nästa avsnitt. Efter det satte jag mig bredvid Big Brother där de har sjukhus/sjukvård som veckans tema, kul som fan. Tycker att årets BB är mycket roligare än vad det har varit tidigare, det är många uppdrag och roliga.


Big Brother


Grey's Anatomy

Ska laga mat till lunchen imorgon, vet inte riktigt vad jag ska laga. Tror det blir kycklingköttbullar med pasta, det är ju enklast att laga. Så vi hörs väl imorgon kväll som vanligt. Ha det bra till dess!


Självkännedom!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Det finns bara en enda person som kan göra dig riktigt lycklig. Det finns bara en enda person som kan göra dig riktigt olycklig. Om du är nybörjare så är det bara att ställa sig framför spegeln och le.Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0