Stockholm imon!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!

God kväll! Sitter här med iPhonen och bloggar. Blogg.se har nämligen gjort en app så man kan enkelt blogga från mobilen så detta blir mitt första inlägg från appen.

Imorgon åker jag till Stockholm och stannar där till på tisdag. Så just nu håller jag på att städa och sedan packa väskan.

Men men, måste städa vidare. Vi hörs imon! :)SR P4 Västernorrland "Efter tre"

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Då var intervjuen b med Sveriges Radio P4 Västernorrland gjord! Det gick jättebra och jag är nöjd med resultatet, kan berätta att jag var otrolig nervös. Har tidigare blivit intervjuad på P3 men idag var jag extra nervös, kanske för att det var live över hela Norrland. Men men, det var roligt i alla fall.

Vad vi pratade om var ju såklart om utbildningen och manliga sjuksköterskor, liksom varför det är ont om manliga sjuksköterskor och varför jag vill bli det. Men mer tänker jag faktiskt inte avslöja, ni får här själva lyssna på intervjuen. Tänk på att spola fram till minuten 16.27, för det är då intervjuet med mig börjar. Tror inte ni vill lyssna på det som sägs innan, eller jo kanske om Titti som pratar också om det jag pratar. Så enjoy, nu ska jag iväg och plugga med Maria! Vi hörs :)Det togs lite bilder där också, här bjuder jag på några bilder :)

Åkte med taxi fram och tillbaka vilket SR hade beställt och stod för kostnaden, det var ju bra! Är ju redan en fattig student ;)


Ska vara med på radio idag!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Sitter i skolan med Fille och pluggar som vanligt på C-uppsatsen vilket rullar på som vanligt. Snart ska vi upp till läraren för att se vad hon tycker om det vi har kommit fram till.

Blev uppringd tidigare idag av, Efter Tre, som är ett aktualitetsmagasin på radio. Jag vet inte riktigt om det är live eller om de spelar in intervjuen och spelar upp det imon efter redigering och sånt. Men det vi ska prata om killar som pluggar och jobbar som sjuksköterska. Liksom vad jag tror anledningen är till att killar söker till sjuksköterskeutbildningen när det är så kvinnodominerande jobb. Så som sagt, kommer bli en rolig och intressant dag idag. Jag kommer såklart uppdatera på Twitter, ni ser ju ändå uppdateringen på twitter precis här ovanför inlägget. Bra va? :)

Men men, ska röra mig mot läraren nu. Vi hörs väl senare på Twitter, ciaoo! :)


FerhatSSK på Twitter!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Anledningen till att jag inte bloggar så ofta är pga plugget. Jag har sagt tidigare att jag ska bli bättre och jag kommer bli det, ni måste bara ge mig tid. Har just nu mycket plugg att göra och jag är inte så ofta hemma förutom när jag ska sova. Så jag har då inte tid att blogga.

Jag pluggar först med Fille på c-uppsatsen och sedan pluggar jag med Maria. Därefter kommer jag hem, äter och sedan är det dags för sängen. Så med andra ord har jag inte tid och tänka på vad jag skriva. Men jag lovar er, efter helgen så ska jag börja blogga bättre.

Blogg.se skulle komma med en app till iPhone så man kan blogga direkt från mobilen, men den har inte kommit ut än (?). Så därför tänkte jag att jag ska börja med Twitter igen. Det är lättare för min del då, så då kan jag skriva något litet genom mobilen några gånger per dag. Så då vet ni iaf hur det går för mig, bra va? Får nog bli twitter tills jag blir bättre på att blogga här. Men i alla fall, nu undrar ni säkert vad jag heter på twitter? Jo, jag heter FerhatSSK så det är bara söka och följa mig!!!! :) Förresten, har lagt upp en Widgets här på bloggen, så när ni kommer in på bloggen så kan ni redan direkt se om jag har uppdaterat Twitter eller inte. Ni ser widgetsen precis under vårdväskan reklamen!

P.S Kanske inte så snygg design på Twitter men det fixas senare, för bloggen behöver en ny design också. Designern väntar fortfarande på en skiss, måste fixa det snart :) D.S


Frågor att besvara!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Har inget vettigt att skriva just nu så tänkte istället svara på några frågor jag har fått. Vet att jag har varit lite seg på att svara men ni förstår nog varför. Men till frågorna nu, ska svara på tre frågor som handlar om utbildningen. SVAR: Hejsan! Oja, kommer ihåg den terminen när vi läste om sjukdomar. Det var förstås tufft och intensivt.
Jag och en kompis, Fille, jobbade ihop och bestämde oss att efter varje föreläsning sammanfatta det läraren har sagt. Därefter läste vi i boken också och sammanfattade det. Så med andra ord sammanfattade vi om alla sjukdomar vi skulle kunna till provet. Det var såklart inte bara några sidor utan det var ungefär 160 sidor dataskrivet.
När det var klart var det bara att börja läsa. Jag rekommenderar dig att plugga ihop med en kompis och planera vad ni ska plugga dag för dag framtill tentan. Se till att ni får sömn också, för det är det viktigaste! :) Lycka till!SVAR: För mina betyg inte räckte till men samtidigt ville jag flytta bort från Stockholm för att kunna lära mig att leva själv. Det är verkligen värt att flytta till en annan stad och lära träffa nya människor.SVAR: Hejsan! Egentligen är ingenting svårt så länge du plugga och lägger tid på plugget. Men som svar på första kommentaren så var nog sjukdomsläran jobbigaste kursen för det är otroligt mycket man ska lära sig. Ja, det svarar väl på den andra frågan också om att termin 3 var nog tuffaste termine pga sjukdomskursen.
Allt blir enkelt om man lägger tid och planerar plugget!


Examen snart!!!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Fick besök i helgen av F och åkte hem redan igår. Vi hade det trevligt och mysigt här, tråkigt bara att det regnade en hel dag att man inte kunde göra något den dagen. Istället var vi hemma och tittade på filmen "My name is Khan" som var j*vligt bra, rekommenderar verkligen er att se den! Till filmen åt vi jordgubbar med smält chocklad, vilket var vår första gång i livet att äta det. Det var helt okej, då jag egentligen inte gillar chocklad så mycket.

Andra dagar var vi ute på stan, käkade på china restaurang, åt glassbuffé och mycket mer. Vi hade det med andra ord det bra och roligt. F är faktiskt den tredje personen som besöker mig här i Sundsvall. Första var ju förstås mamma och lillebror och sedan var det en kusin.
Tyvärr kom jag på nu att jag inte har nå USB kabel för min iphone, då den är i Stockholm. Så jag kan tyvärr inte lägga upp några bilder. Får väl skaffa mig en ny USB kabel.. men men..

Vi har fått examendatumet också, det kanske ska ändra men just nu är det bestämt att vi tar examen den 11 januari. Det känns riktigt bra, bara 3 och en halv månad kvar faktiskt. Sjukt vad dessa tre år har gått. Snart är jag klar med utbildningen och nått målet jag velat nå sedan jag var liten.

Men ni, nu måste jag faktiskt bort från datorn för jag och Fille ska fortsätta med C-uppsats. Så vi hörs! :) Tror det blir ett inlägg senare ikväll


Plugg...

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Vet att jag fortfarande inte blivit bättre på att blogga men tyvärr är det skolan som sätter stop. Vi skriver just nu c-uppsats så det är det enda man tänker på varje dag. Sen så har jag besök från Stockholm just nu och blir kvar till på onsdag. Så jag bloggar när jag har läge för det :).

Fick veta häromdan att jag har klarat den senaste tentan, vilket känns bra :). Men men, vi hörs nog på onsdag kväll.. nu har vi fått mer information om examen och allt. Men det berättar jag mer om på nästa inlägg ;)


Födelsedagen!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Nu fick jag äntligen igång kameran för att kunna ta lite bilder. Jag glömde ju skriva om mitt födelsefirande i Stockholm innan jag åkte till Barcelona. Sötnosen, storebror, mamma och lillebror hade planerat att göra en liten fest hemma med familjen och mig förstås. Så de hade fixat om hela vardagsrummet med ballonger och en massa annat. Fint var det! Tack!!! Det blev en myig och trevlig födelsedag, inte nog med det fick jag en massa presenter också framför allt av min sötnos ♥! Tänkte därför inte skriva så mycket utan visa lite bilder på presenterna jag fick. Förresten, fick idag present av Maria också. Blev en t-shirt och doftljus, för jag älskar doftljus haha.


Tårtan från familjen och F!

Presenterna från F

Post it plåster, coola va? :)


Stetoskop, som jag har alltid velat ha en


Vykot och trisslotterna från F och lilla kortet från familjen. Bilarna från F, jag önskade mig en Lamborghini men fick istället en leksaks Lamborghini och Porsche bil haha

Slutligen fick jag en skinnväska av sötnosen som jag använde under resan, tyvärr är den kvar i Stockholm och har inte nå bra bild. Lägger istället upp några bilder som togs under resan med väskan. Fick också en liten HLR mask, som hänger på väskan (som ni ser på tredje bilden, där jag står med vit t-shirt)
Sedan fick jag presenter av Maria när vi var på promenad tidigare, tack Maria!


Doftljus och t-shirt

Så det var det jag fick innan och efter semestern. Jag fick 1000kr av familjen också, men jag tog emot endast 500kr. Tyckte att mamma kunde behålla den andra 500-lappen.

Nu är man i alla fall tillbaka till verkligheten och vi skriver just nu C-uppsats vilket går bra. Vi ligger såklart efter då vi var utomlands i en vecka, men nu kör vi hårt för att komma igång vilket har gått bra. Vi kommer från och med idag vakna tidigt och plugga så långt vi orkar typ. Jag måste i alla fall komma långt under den här veckan för på lördag kväll får jag besök av F :).

Men men, tänkte lägga mig nu. Sov så gott alla, vi hörs förhoppningsvis imon :D


F*ck kameran!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Höll på ta lite bilder med kameran till inlägget jag håller på skriva, men mitt i så dog batterin. Så nu är den på laddning och jag ska iväg på en promenad, därför får ni inlägget lite senare ikväll. Vi hörs då! :)


Ibiza 2011!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Tanken var att vi egentligen skulle bara åka till Barcelona i 5 dagar och chilla, tre dagar innan vi åkte till Barcelona bokade vi flygbiljett till ön, Ibiza, som också ligger i Spanien. Anledningen till att vi valde att åka dit också var för att se TIESTO som skulle uppträda, han är ju typ världens bästa DJ. Samtidigt tyckte vi att det skulle bli kul och åka till Ibiza då man har hört så mycket. Men jag kan berätta att vi inte tyckte om Ibiza, verkligen inte! Riktig party ställe men för äckliga människor där. Många som tar droger och en massa annat, så det enda som var rolig med Ibiza resan var Tiesto.

Vi var ganska tidigt på plats och då var vi i början ca 10 personer. Tiesto skulle inte uppträda förrän kl.2 och vi var där strax innan kl.00 då de öppnar klubben, Privilege club som är världens största club! Det var faktiskt jävligt coolt att vara där, det var ca 10.000 människor i stället. Skulle lätt kunna betala för att se Tiesto igen! Han kommer nu till Stockholm den 17 december, så jag har funderat på att gå dit då men vi får se...det är några månader dit ;).

Så jag rekommenderar er inte att åka till Ibiza för sol och bad, finns mycket bättre ställen. Vill du däremot festa så kanske det är nå ställe, men tänk då på vad det är för människor där! Här får ni nu en massa bilder :)


Mot Ibiza...Ibiza ön!


Hotellet


Utsikten från hotellets balkong
Panorama bild, dag och kväll


Privilege club, worlds biggest club!
Bye Ibiza!

Här ni också två klipp från TIESTO's club life
Som jag sa igår så har jag en massa bilder att jag inte kan lägga upp alla. Så därför kommer jag lägga upp några nya bilder då och då. Så hittills får ni nöja er med dessa bilder och klipp, fler kommer senare. DÄremot kommer många bilder att komma upp på facebook så småningom :).


Barcelona resan!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Saknar Barcelona fortfarande, hade det jättekul och bra där nere. Det var minst 30grader varje dag och på tal om hotellet, så gjorde den resan extra bra! Vi bodde nämligen på en fyrstjärnig hotell, Barcelona Princess Hotel, med bra service och allt. Jag och Fille var verkligen nöjda över hotellet och resan i Barcelona. Jag rekommenderar er att bo på det hotellet om ni åker till Barcelona :).

Vi var i Barcelona i 5 dagar och hann se mycket av staden. Vi var bland annat i Las Ramblas, Sagrada Familia och Camp Nou. Med andra ord så var vi aldrig på stranden utan var hela tiden ute och forskade lite om staden. Men blev ändå lite sol och bad, då var det på hotellet. Vi hade ju takpool på våning 23 samt våning 3 så vi var där istället. Däremot blev det sol och bad på stranden i Ibiza, men det tänker jag skriva mer om imorgon. Här bjuder jag på en massa bilder från Barcelona resan, lägger de inte i ordning utan lite huller om buller. Men imorgon får ni andra inlägget om resan till Ibiza där vi bland annat var på Tiestos konsert.

Bilderna är tagna av mig, vill ni låna en bild så vill jag att ni frågar först.Mot Barcelona


Sagrada Familia
Hotellrummet


Takpool
Camp Nou, fick studentrabatt då jag visade studentkortet :)
Panorama bild på Camp Nou


Panorama bild på Camp Nou


Varje dag fick man nya tofflor, så vi passade på att ta hem ett par! :)
Det var bilder från Barcelona resan. Jag har många fler, över 1000 bilder men kan inte lägga upp så många just nu. Kommer lite då och då lägga upp nya bilder. MEN, imorgon blir det ett inlägg om IBIZA resan samt om TIESTO vi träffa där. Så missa inte det inlägget, blir lika så där med en massa bilder från festen och Ibiza :). Ses imon då!


Inlägget kommer imon!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Har tyvärr inte lust att skriva något, är otrolig trött. Har inte varit hemma hela dan faktiskt, kom typ nyss hem. Så förlåt, vi får ta inlägget imon. Det är dessutom en massa bilder att titta på, så måste ju välja några bra bilder för er. Men som sagt, ni kommer få en massaaaaaa bilder! Vi hörs imon, titta in bloggen efter lunchtid så ser ni inlägget om resan och en massa snygga bilder! Vi ses då :D


Hemma i Sverige!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon alla kära läsare!! Nu är jag tillbaka, känns både roligt och tråkigt. Jag har haft det underbart där nere i Spanien, men mer om det tänkte jag att vi får ta ikväll. Ska just nu plugga med Fille och sedan följa med honom till centralen då han ska till Sundsvall. Så någon gång ikväll blir det en lååååång inlägg och en massa bilder om Barcelona resan. Sedan imorgon skriver jag om resan i Ibiza, lika så där med en massa bilder och sånt. Så missa bara inte det! ;) Vi ses ikväll!Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0