Träning - Det går bra

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Det är så härligt att träna, har nu tränat i 4 dagar i streck och det känns bra! Träningsvärk i hela kroppen typ och konditionen blir bara bättre och bättre för varje dag som går. Idag blev det löpning i 20 min och sedan tränade jag rygg. Btw, jag köpte ett par löparskor från löplabbet och det känns så bra att springa med de. Billiga var det inte förstås :P


Har jobbat hela helgen och det har varit rätt lugnt, speciellt idag. Så har inte hänt så mycket. Har nästa vecka utvecklingssamtal med chefen så det gäller att vara förbredd inför samtalet. Kommer bli intressant, min första utvecklingssamtal på jobbet. Kommer nog inte vara några problem alls ;).


På onsdag avslutas tävlingen och på torsdag utser jag vinnaren som vinner studentpaketet. Ser att många väntar på att det ska avslutas, men som sagt det är bara 3 dagar kvar. Ni som inte har deltagit, gör det innan det är försent. Inlägget hittar ni lite längre ner på bloggen :)

Dags att sova för imon ska jag träna, byta däck och förhoppningsvis åka till min gamla gymnasium för att träffa mina gamla lärare. Så vi hörs väl innan onsdag men om det inte sker så hörs vi som sagt på torsdag när jag utser vinnaren :)31:a avslutas tävlingen!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Vill börja med att säga att tävlingen skjuts upp till slutet av oktober pga att jag har inte hunnit titta igenom alla kommentarer och sedan lotta fram en. Så ni som inte har deltagit i tävlingen här på bloggen har fortfarande chansen, klicka HÄR för att delta!

I helgen var jag uppe i Sundsvall och träffa Fille, Maria och de. Hade det sjukt trevligt och det var kul att träffa alla efter så många månader. Sov två nätter hos Fille och Lisa och en natt hos Maria och Peter :). Vädret var inte det bästa kan jag säga, kallt var det men inget snö. Får kanske snart åka upp dit igen :)


Mina inskolningar på medicinakuten är över och jag har redan jobbat några pass där och det har gått jättebra. Det är mycket intressant och roligt att vara på medicin. Nu gäller det bara att bli duktig inom medicin också innan man går vidare till nästa klinik vilket blir troligen infektion annars kirurgen :).

Annars rullar livet och träningen på. Tänkte åka iväg till Löplabbet imon för att köpa nya löparskor. Har varit i Stadium men de har så inkompetenta personal vad gäller löparskor. Så därför tänkte jag vända mig till löplabbet som ska vara experter på löparskor men billigt är det.

Nu måste jag sova för imorgon jobbar jag dagpass så ska vakna typ om ca 6 timmar. Så god natt, vi hörs! :)


Sundsvall!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Befinner mig i Sundsvall nu! Kom hit igår och är kvar till på måndag. Har inte gjort så mkt än förutom atvajar var på himlabadet vilket var sjukt kul. Ikväll blir det middag ihop med några klasskamrater från universitetet. 
 
Tänkte inte skriva så mkt för jag måste göra mig i ordning. Ville bara informera så ni vet vrf jag inte blogglör. Men vi hörs på Instagram (FerhatRobin), om ni inte har det så hörs vi på måndag kväll eller tisdag :)
 


Inskolningen snart slut!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God kväll! Länge sen jag satte mig vid datorn och surfade, just därför blev det inga inlägg heller. Men nu har jag lite tid att blogga så jag håller er lite uppdaterad.

Idag är var det min näst sista inskolningsdag på medicinakuten som gick jättebra. Var ganska lugnt på medicin fastän det är måndag. De senaste inskolningsdagarna har jag jobbat självständig, eller det har jag iofs gjort sen första dagen vilket har gått bra. Tycker att jag har lärt mig ganska mycket på så kort tid men nu gäller det att man är mycket på medicin efter inskolningen så man lär sig mer. Finns mer att lära sig! :)
 
Så händer det när man jobbar hårt ;)
 
Träningslivet rullar också på. Har kommit igång lite bättre och tränat i stort sett 4-5 gånger i veckan. Det som känns bra är att jag tränar på jobbets gym så jag tränar direkt efter jobbet och på så sätt sparar på tid. Men nu har man ett viktigt mål som jag måste uppnå innan nästa sommar ;).


Man har varit lite onyttig också :P

Nu ska man göra sig i ordning inför sista inskolningspasset imorgon bitti och efter det blir det träning! Btw, glöm inte TÄVLING som pågår just nu här på bloggen där du kan vinna studentpaket från Vårdväskan.se, klicka HÄR för att komma till tävlingen :)


Barn HLR imorgon

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Dagarna på medicin rullar på och igår hade jag inskolning på kvällen som gick jättebra! Det är jätteintressant på medicin och kul att lära sig något nytt. Funderar på att köpa en EKG bok för att tolka EKGs lite bättre. Man har ju fått lite snabb genomgång på vad man ska se och tänka på men tror det skulle vara bra om man hade en EKG bok. Tyvärr så är böckerna inte billiga.

Idag fortsätter inskolningen och då ska jag vara på triagen, dvs den som tar emot patienterna och tar vitalparamterarna innan man skickar pat. i vårdlag. Ska jobba ihop med två roliga arbetskamrater så det kommer med andra ord bli ett roligt pass :)

Efter jobbet blir det att läsa i barn HLR boken eftersom jag har imon utbildningsdag och träna på att göra HLR på spädbarn och barn. Sist jag hade barn HLR var på utbildning för typ 1-2 år sedan så det var ett tag sedan. Det är inte så annorlunda från sist men det har iaf kommit nya riktlinjer. 

 

Måste bara tacka VårdVäskan.Se för blodtrycksmanchetten jag fick :)

Ska röra mig mot jobbet nu, vi hörs! :)

MISSA INTE TÄVLINGEN, se inlägget här nedanför!


Medicinakuten

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Kul att många har deltagit i tävlingen men har även några som säger att kommentarsfältet inte har funkat och därför mailat mig och det är okej. Funkar inte kommentarsfältet vänta då ett tag och testa igen, funkar det inte då heller så kan ni maila mig på Ferhat-b89@hotmail.com

Igår var det min första inskolningsdag på medicinakuten och det var jättekul. Det var mycket jag var med om igår och såg, bl.a några larm som var jätteintressanta. Så idag är det min andra inskolningsdag och jag ska jobba kväll. Eftersom det gick så bra igår så hoppas jag att det även gör det idag :). För er som kanske inte vet vad det är för patientgrupp på medicin så är det pat. med bröstsmärtor, intox, andningssvårigheter, allergisk reaktioner m.m. Helt annorlunda jämfört med neurologen förstås. Ska ha 9 inskolningspass på medicin så nu är dt bara 8 dagar kvar! 

Träningen går så segt nu tycker jag! Det var några dagar sedan jag tränade sist och det är inte bra. Skulle ha tränat imorse men orkade inte gå upp ur sängen. Not good! Det måste jag bli bättre på också..

Frukost nu och sedan röra sig mot jobbet, vi hörs! :)

BTW, missa inte tävlingen där du kan vinna fina priser från vårdväskan! Se inlägget nedanför.Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0