Sjuksköterskeprogrammet

AllmäntSVAR: Hejsan! Jag gick på omvårdnadsprogrammet i Tullinge gymnasium :)SVAR: Kirurgavdelning, kan inte säga mer än så pga tystnadsplikten :)


SVAR: Hejsan Elif! Det är svårt att säga hur svår eller lätt sjuksköterskeutbildningen är. Vissa gånger tycker jag att det är lätt och andra gånger, svårt. Det beror ju allt på hur man är som människa och hur lätt man som person har att lära sig. Det finns förstås vissa ämnen, som exempelvis medicinskt vetenskap (Sjukdomsläran), och den tyckte jag var ganska jobbigt att plugga till. Det var nämligen många sjukdomar man skulle lära sig under några veckor vilket inte alltid är lätt.
Ja, det är en tenta ungefär en gång i månaden beroende på vad det är för kurs. Vissa kurser har man bara examination eller hemtenta. Praktik sker i termin 2, termin 3, termin 4, termin 5 (VC och psyk) och termin 6.
Tack ska du ha, lycka till med allting och hoppas du hamnar i vården eftersom det behövs folk inom yrket! :)SVAR: Hejsan! Det är bra med mig, hoppas det är bra med dig. I Stockholm är det ganska höga snittpoäng och det har ökat mycket senaste tiden. Snittpoängen i småstäder är oftast lägre än de stora städerna. Jag tittade på VHS statistik och det visade att snittpoänget i Sundsvall låg på 15.80 och högskoleprovet på 0,5 det här året. På Umeå låg snittet lite högre, nämligen 16.30 och 0,6 i högskoleprovet. Så du ser, inte så står skillnad egentligen.

Kommer man inte in så får man vänta till våren, då brukar det var lägre betyg än hösten pga att det inte då är så många som söker. Men kommer du inte in någonstans så tycker jag att du ska under den lediga terminen plugga upp några betyg, om du kan så du får upp snittpoänget lite mer.

Men en sak, GE ALDRIG UPP!! Kämpa tills du har kommit till ditt mål. Det är inte alltid det går bra så därför ska man aldrig ge upp, förr eller senare så kommer du komma in. Lycka till med sökningen och skolan, se till att köra hårt nu sista året! :)
Ingen har kommenterat än bli den första!

KTC - Kliniskt Träningscentrum

Allmänt
God morgon! Hade så mycket att göra igår att jag aldrig hann blogga något. Såg att jag hade fått in en hel del frågor också, tänkte svara på de ikväll.
Nu har man i alla fall vaknat och har lite tid för bloggen, sen har jag en del saker att göra. Eller mycket saker att göra. Som att gå till skolan för att skriva ut några papper, gå till stan och handla, träffa en klasskamrat, tvätta och städa. Tur att man är ledig idag, så man hinner göra allt det här.

Igår var jag på KTC, Kliniskt TräningsCenter, där vi hade HLR utbildning som vanligt. Men den här gången var det mycket roligare och mer lärorikt. Tidigare HLR utbildningar vi haft på skolan var bara hur man ska göra o.s.v, men aldrig tränat i grupp och haft liksom fall. Det här gången hade vi tre olika fall där läraren kolla på hur snabba vi var på att börja med HLR, defibilator o.s.v. Gick iaf jättebra för oss och det var kul. Jag gjorde liknande på akutmottagningen i somras, när de hade utbildningen för nya personal. Så det var kul! Utbildningen höll på hela förmiddagen och sedan efter lunch hade vi omvårdnadshandledningen, vilket också gick jättebra.


Akutvagnen


Skelettet ville vara med i min blogg, så det fick han också! :)

Annars så hoppas jag att ni mår bra, själv mår jag bra...i alla fall just nu. Tänkte faktiskt inte skriva så mycket mer, tänkte istället äta och sedan börja göra det jag ska göra :). Vi hörs ikväll!
Ingen har kommenterat än bli den första!

Naturgodis & glass

Allmänt
Idag var det första dagen av studentsalen, gick bra men var lite stressigt. Var mycket att göra, sätta PVK, beställa transport, hjälpa den andra patienten, skriva, ronda och en massa annat. Känner att jag inte har fått in rutinen än men det kommer nog komma snart. För varje dag som går så lär jag mig något nytt vilket jag tycker är kul, det är just så det ska vara.

Sedan jag kom hem har jag inte gjort så mycket, har legat i sängen och sovit i en timma och sedan bara suttit vid TV. Tråkigt liv, jag vet! Men det finns inte mycket att göra här i Sundsvall om jag ska vara ärlig. Ni kanske tycker att jag borde gå iväg och umgås med några, men grejen är att de själva har praktik och är trötta efter det. Men jag får väl leva så här, det är i alla fall 6 veckor kvar till examen! Det är sjukt, inte långt kvar..

Imorgon är jag ledig från praktiken men istället har jag lektion på KTC där vi ska träna på S-HLR fram till lunch. Efter lunch har jag omvårdnadshandledning som håller på till 15.30 ungefär. Sedan är jag ledig dagen efter, så blir väl städning i rummet imon och tvätt på onsdag. Nice. Nu ska jag sitta och äta min glass och naturgodis. Hoppas ni får en trevlig kväll! :)

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!