Näsoperationen

Allmänt
Tjaba tjena hallå där ute! Nu har det gått exakt en vecka sedan jag opererade min lilla näsa. Många av er funderar såklart på vad som har hänt och varför jag opererade mig. Men ni som följde mig strax innan jag började studera till sjuksköterska så kommer ni väl ihåg att jag opererade då näsan också? 

Kort om historian. När jag var ca 4-5 år gammal så märkte min mamma att min näsa var lite sne men la inte så mycket energi på det. Men med åren blev det bara värre, så när jag blev 12år var den sjukt sne och de var tvugna att operera det. 6 år efter blev det inte bättre, den här gången växte det snett inuti (att man inte såg på utsidan) samt att jag inte kunde andas med näsan. När jag blev 18 var det dags för ytterliggare operation och denna gång var det en ganska stor operation. De fixade till näsbenet, nässkiljeväggen och även brände ner liten del av näsmusslorna.

Efter senaste operationen, 2008, hoppades jag på att det skulle bli bättre men det blev lite bättre. Denna gång var jag täppt på vä. sida samt att näsbenet hade växt utåt och det såg man. Senare ska ni få en bild på hur det såg ut. Men iaf, då bestämde jag och min läkare för att göra en kompletterande operation och detta skedde i fredags. Det roliga var att jag fick veta dagen innan att jag ska opereras. Nu känns det bättre, fortfarande lite täppt men näsan är fortfarande svullen. På söndag tar jag bort gipset på näsan och på måndag är jag på jobbet igen!
 
Har nåt att säga till er, som många lär inte bli glada av (inte ni förstås). Men det tar vi på helgen kanske. Ha det gött till dess! 
 
Följ mig på Instagram (FerhatRobin) så missar ni inget ;)
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Kirurginskolning

Allmänt
God kväll! Glömde nästan bort att jag har en blogg, nej då. Har som vanligt bara inte haft tid att blogga. Hänt en del sen sist. Har precis fått min första inskolningsdag på kirurgen, vilket var idag. Inskolningen skulle egentligen börja i måndags men blev uppskjuten pga för många inskolningar de dagarna. Så mina 5 dagar inskolningar, som jag skulle ha, blir slutligen till 3 dagar! Inte första gången några dagar av mina inskolning blir inställda, men det finns anledningar till det och det förstår jag!

Att gå från neurologi och medicin till kirurgen är ganska stor skillnad. Det handlar om en hel del organ. På neurologen var det ju bara hjärnan, medicin var ju nästan bara hjärta. Så nu kommer man till en klinik där det handlar om tarmar, gallblåsa, urinblåsa, bajs, lever m.m. Men intressant är det förstås. Fick gå runt med Nettan, som är klinikansvarig på kirurgen, och hon är så j*vla grym och duktig. Hoppas jag också blir en dag lika duktig som henne. Hon förklarar på ett så bra sätt. Önskade att jag hade henne imon också men då har jag en annan, men ska senare ha sårvårds föreläsning med henne så det är bra :)

Annars rullar livet på. Har återhämtat mig helt från influensan som jag hade för nån vecka sedan. Usch, vill inte uppleva det igen! Sen har man jobbat som vanligt, men inte tagit några extra pass på ett tag. Kanske dags att ta lite extra pass så det kommer lite extra cash i plånboken ;)

Nej, nu kan jag inte skriva mer. Måste gå faktiskt lägga mig, men vi hörs nog någon gång nästa vecka. För då ska jag berätta en grej, missa inte det!!! :)

God natt!
Ingen har kommenterat än bli den första!