Näsoperationen

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Tjaba tjena hallå där ute! Nu har det gått exakt en vecka sedan jag opererade min lilla näsa. Många av er funderar såklart på vad som har hänt och varför jag opererade mig. Men ni som följde mig strax innan jag började studera till sjuksköterska så kommer ni väl ihåg att jag opererade då näsan också? 

Kort om historian. När jag var ca 4-5 år gammal så märkte min mamma att min näsa var lite sne men la inte så mycket energi på det. Men med åren blev det bara värre, så när jag blev 12år var den sjukt sne och de var tvugna att operera det. 6 år efter blev det inte bättre, den här gången växte det snett inuti (att man inte såg på utsidan) samt att jag inte kunde andas med näsan. När jag blev 18 var det dags för ytterliggare operation och denna gång var det en ganska stor operation. De fixade till näsbenet, nässkiljeväggen och även brände ner liten del av näsmusslorna.

Efter senaste operationen, 2008, hoppades jag på att det skulle bli bättre men det blev lite bättre. Denna gång var jag täppt på vä. sida samt att näsbenet hade växt utåt och det såg man. Senare ska ni få en bild på hur det såg ut. Men iaf, då bestämde jag och min läkare för att göra en kompletterande operation och detta skedde i fredags. Det roliga var att jag fick veta dagen innan att jag ska opereras. Nu känns det bättre, fortfarande lite täppt men näsan är fortfarande svullen. På söndag tar jag bort gipset på näsan och på måndag är jag på jobbet igen!
 
Har nåt att säga till er, som många lär inte bli glada av (inte ni förstås). Men det tar vi på helgen kanske. Ha det gött till dess! 
 
Följ mig på Instagram (FerhatRobin) så missar ni inget ;)


Operation!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Blev opererad igår, berättar mer någon gång i veckan vad som hänt! :)


Kirurginskolning

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God kväll! Glömde nästan bort att jag har en blogg, nej då. Har som vanligt bara inte haft tid att blogga. Hänt en del sen sist. Har precis fått min första inskolningsdag på kirurgen, vilket var idag. Inskolningen skulle egentligen börja i måndags men blev uppskjuten pga för många inskolningar de dagarna. Så mina 5 dagar inskolningar, som jag skulle ha, blir slutligen till 3 dagar! Inte första gången några dagar av mina inskolning blir inställda, men det finns anledningar till det och det förstår jag!

Att gå från neurologi och medicin till kirurgen är ganska stor skillnad. Det handlar om en hel del organ. På neurologen var det ju bara hjärnan, medicin var ju nästan bara hjärta. Så nu kommer man till en klinik där det handlar om tarmar, gallblåsa, urinblåsa, bajs, lever m.m. Men intressant är det förstås. Fick gå runt med Nettan, som är klinikansvarig på kirurgen, och hon är så j*vla grym och duktig. Hoppas jag också blir en dag lika duktig som henne. Hon förklarar på ett så bra sätt. Önskade att jag hade henne imon också men då har jag en annan, men ska senare ha sårvårds föreläsning med henne så det är bra :)

Annars rullar livet på. Har återhämtat mig helt från influensan som jag hade för nån vecka sedan. Usch, vill inte uppleva det igen! Sen har man jobbat som vanligt, men inte tagit några extra pass på ett tag. Kanske dags att ta lite extra pass så det kommer lite extra cash i plånboken ;)

Nej, nu kan jag inte skriva mer. Måste gå faktiskt lägga mig, men vi hörs nog någon gång nästa vecka. För då ska jag berätta en grej, missa inte det!!! :)

God natt!


God morgon!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Vet att det var länge sen jag bloggade, men tänkte bara säga att ikväll kommer jag blogga. Så vi hörs då! :)


Influensa veckan!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Det var länge sen! God dag god dag, hoppas ni alla där ute mår bra. Jag mår som vanligt bra, men det gjorde jag inte förra veckan. För då log jag hemma med influensa, hade hög feber, illamående, ont i halsen och det värsta, HOSTA. J*vlar vad jag hosta, har fortfarande lite hosta kvar men bättre än hur det var förra veckan. Så nu har jag blivit sjuk och lär inte vara det igen förrän om några år....hoppas jag! :)

Har nu börjat jobba eller gå på introduktion på vårdcentralen. Har varit där hittills två gånger, första gång var det mottagning och igår var det telefonrådgivning. Var ganska kul och chill så att säga. Ska slutet av månaden på sista introduktion, tror jag, och sen blir det bara att ta extra pass och jobba. Är ganska läskigt och ta beslut om vad som ska göras, men man lär sig med tiden. Skönt att de har samma journalsystem som på akuten, så bara det underlättar mycket. Men skulle nog inte vela jobba där heltid, iaf inte förrän om många år. Nu när man är ung så lär man sig bäst på akuten.
 
Sitter vid telefonrådgivning
 
Harlem Shake´n som jag visade er på min blogg blev ganska "känd" att vi slut hamnade på DagensMedicin.se och jag blev även intervjuad för videon. Som tur sa cheferna inte så mycket, de tyckte både att det var roligt men också att det inte kanske var så lämpligt. Men vi gjorde det som sagt under natten då vi inte hade nå patienter. Det var i alla fall en rolig grej.
 
En akut Harlem shake
 
Igår var jag på en studentskiva, min kompis lillesyrra som ville att jag skulle komma. Var ganska kul men tråkig som jag är så satt jag bara där, tycker inte om att festa egentligen och inte heller dansa. Eller jo, bara på kurdiska bröllop kan jag dansa. Men vi hade det trevligt iaf, fick träffa Maria och Peter och umgås med de.
 
Rayan och Maria
 
Har en instagram konto för er som missat, där brukar jag uppdatera mer med bilder. Så skicka in där ibland, heter FerhatRobin :).
 
Idag är jag ledig och har faktiskt en massa grejer att göra. Så tänkte göra det och senare på kvällen ta det lugnt. Måste försöka vara uppe länge inatt eftersom att jag ska jobba natt imorgon. Jobbar natt hela helgen, ska bli skönt. Var ett tag sedan jag jobbade natt. Sist blev jag då sjuk när jag skulle jobba natt.
 
Nu blir det frukost för mig och sedan ut i solen, vi hörs! :)
 Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0