Apparater

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Sedan jag jobbade natt för tre veckor sen har jag varit så trött på dagarna tycker jag. Så fort jag kommer hem från jobbet känner jag mig otroligt trött och somnar så fort jag lägger mig på sängen. Jag vet inte om det är det eller om det är för att det är så mycket man lär sig varje dag. Hmm, nåt är det iaf :). Men jag kan berätta att jag trivs ooootroligt mycket på jobbet. Jag har det så bra och trevligt med alla mina kollegor. I love it!

Idag var det iaf utbildningsdag, hela dagen gick på att lära sig om olika apparater på akuten. Några visste jag redan hur det funkade, då jag jobbade i somras, men sen så fanns det nya apparater man fick lära sig så som blodgasanalys-apparat, nya glukos mätare m.m. Var med andra ord en rolig dag! Här får ni en bild på hur en glodgasanalys apparat ser ut:
Snart måste jag sätta mig framför schemat och planera när jag ska ta mina två veckors semester. Tyvärr blir det inte nå semester just under sommarperioden, då ordinare personalen ska ha semester, får vi ta det antingen i april, maj eller första veckan i juni. Så jag måste planera lite och se när det passar för mig att ta semester. Sedan blir det jobb hela sommaren!

Hörs senare ikväll!


Vårdväskan.se

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Fick ett paket hem idag från Vårdväskan.se, som har ett samarbete med min blogg sedan de öppnade hemsidan i stort sett. Vårdväskan är en hemsida som säljer pennor, stetoskop och allt som man kan behöva på jobbet. Då pratar jag om jobb inom vården. De har produkter som tex sjuksköterskeklockor i en massa olika färger. Så vill du ha typ klocka och stetoskop i grön färg så rekommenderar jag dig att checka på Vårdväskan.se.

Men över till paketet som jag fick hemskickad. I den innehöll en gratis pennlampa som man använder för att undersöka pupillen och det. Passar utmärkt nu när jag jobbar på neurologakuten också. Sen så fick jag hem även en ID hållare som tyvärr inte passar min ID kort. Så jag får nog använda det till nycklar eller något annat istället. Men det passar nog för er alla andra tror jag. Så här ser min pennlampa och ID hållare:På ena sidan av pennan finns det pupill storleks mätare och på andra sidan finns det avstånds mätare. Så det är en riktig bra pennlampa och billigt dessutom, kostar 99kr. De har med andra ord billiga produkter! Vårdväskan.se


Utbildning imorgon.

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God kväll! Valde som sagt att jobba heldag idag och det gick jättebra. Hade först inskolning på ÖNH från kl.7 till kl.17.30 och därefter gick jag över till neurologakuten och jobbade som vanlig personal. Gick hur bra som helst, nöjd över dagen med andra ord.

Imorgon är det dags för utbildning igen, gud vad mycket utbildning vi har. Men det är ju bra, vi måste ju kunna nästan allt. Kommer vara utbildning på apparater och lite annat så det är ju bra. Efter det är det bara 2 utbildningar kvar och det är S-HLR samt A-HLR. 

Har fått ett paket hem, skriver mer om det kanske senare ikväll om inte så gör jag det imorgon morgon. Big Brother på TV nu, vi hörs! :)


Work

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Sitter just nu på jobbet och har precis käkat mat, gott det är med mat alltså! Det har varit en lugn dag idag, haft inskolning som vanligt men blev sedan kvar på den andra kliniken och fick jobba lite extra. De behöver lite personal och eftersom att jag ändå skulle sluta kl.17.30 valde jag att jobba kvar till kl.21.30. Så snart ska jag in och fortsätta jobba, men först måste jag bara få i mig vatten :). Bloggar när jag är hemma ikväll.. :)


Arbetssko

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Då var sista veckan av inskolningen igång. Jobbar hela veckan förutom på fredag och på helgen börjar jobbet på allvar, då jobbar jag som sjuksköterska helt själv! Det känns förstås läskigt men det ska nog gå bra hoppas jag. Hittills har det gått bra och jag har jobbat själv senaste veckorna så det borde ju inte vara nå problem. Imorgon kör jag mitt första pass som flödessköterska och det innebär att jag tar emot patientern och triagerar de. Ska bli intressant och se hur det går :).

Är behov av nya arbetsskor men hittar inga bra. Var i Skärholmen idag och tittade runt men hitta inte så värsta bra skor. Jag letar efter ett par skor som är sköna att gå i, att den "andas" och inte blir för varmt efter några timmars arbete. Men det är svårt, tycker jag i alla fall. Vet ni nå bra hemsida eller butik som säljer bra skor för arbetet? Kommentera gärna det, skulle vara tacksam! :)

Undrar hur skön den här skon ärResan

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Nämen god kväll, glömde ju blogga. Sedan jag kom hem har jag suttit med mamma och sedan vid Big Brother. Precis när jag skulle stänga datorn kom jag på att jag inte har bloggat så tänkte att jag kan göra det nu innan jag lägger mig.

Vi kom hem strax runt kl.20 och det tog lite längre tid än vad vi trodde att det skulle ta eftersom det blev något fel med bilen. Vi var tvugna att stanna några gånger pga bilen men vi kom ändå hem tillslut vilket är bra. Men i alla fall, jag var som sagt med F, C och T i Ullared och vi hade det trevligt. Vi shoppade mycket och blev några tusen lappar fattigare, men det gör inget. Det är inte så ofta man gör något sånt här, nu är det bara att jobba och spara pengarna! Här bjuder jag på en massa bilder:

Dags att sova, god natt!


Mot Stockholm!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!

Då var helgen över och lika så besöket i Ullared. Igår kom vi fram ganska sent så vi hann bara äta middag, spela kortlek och sedan sova i en liten stuga.

Idag vakna vi tidigt och åkte till Gekås för att hinna shoppa tidigt och sedan åka därifrån tidigt för att inte komma hem för sent. Blev inte billigt kan jag berätta! Så just nu är vi på väg hem, vi är just nu i Lindköping och det är bara 20 mil kvar.

Bloggar mer ikväll, ses då!På väg...

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!

Sitter i bilen och vet inte riktigt vart jag är. Just nu kör C och snart blir det chaufförbyte, då ska F köra. Kul att vi alla i bilen har körkort :).

Är ganska uttråkad, finns inte så mycket att göra i bilen. Har liksom redan läst mina vårdfokus tidningar, spelat alla spel på mobilen och pratat mycket. Kanske ska vila en stund? Får nog bli så.Ullared, here we come!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Hahahah, ska jag skratta eller gråta åt din kommentar? Alltså det var det dummaste jag någonsin har hört! Hahah Skit i det nu, orkar inte lägga tid på såna människor som dig. Du borde nog sitta hemma med din s.k man och barn på en fredags kväll, inte på universitetet och kommenterar min blogg på natten hahah.

Men men, god morgon alla andra glada och lyckliga läsare. Hur är det med er idag? Själv mår jag bra som vanligt, livet leker och jobbet rullar på. Älskar mitt liv, gud, familj, jobb och alla glada läsare som gör min dag :).

Nu är det bäst att vi ska åka ner till ULLARED. Vi lämnar Stockholm runt kl.12 och är i Ullared förhoppningsvis inom 5-6 timmar. Sedan blir det sömn och dagen efter blir det en lååång dag med shopping och tillbaka resan mot Stockholm. Ska försöka blogga lite när jag är på väg dit, när jag är där och på väg hem så ni hänger med :).

Men nu måste jag göra mig i ordning, vi hörs på mobilinlägget :)


Ullared kanske imon!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God midnatt! Idag var det utbildning på jobbet och som jag sa i morse visste ingen vad det skulle vara för utbildning. När vi kom dit visste inte ens den som hade hand om utbildningen om vad vi skulle gå igenom. Hon frågade istället oss om vad vi ska gå igenom o.s.v. Så tillslut blev det diskussion om dokumentation och antibiotika blandning. Var ganska bra och man lärde sig en massa nytt. Sedan gick läraren även in på MRSA och blev mycket snack där med. Så med andra ord var det lärorikt och roligt dag.

Nu är jag ledig hela helgen och det känns såååå skönt. Men kommer nog inte hinna vila ut mig för imorgon är det tänkt att jag, F och hennes vänner ska åka till ULLARED. Vi kommer bila ner dit imorgon vid lunchtiden och sova över där, sedan kommer vi hem på söndag efter shoppingdagen. Ska nog bli kul och skönt att vi är tre av fem som har körkort så vi får dela på körresan. Men det är inte säkert än att vi åker, vi får helt enkelt vakna imon och se hur det blir. Innan jag avslutar inlägget och lägger mig så vill jag hälsa dig s.k "Leg. SSK" att sluta kommentera så dumma kommentarer här. Sluta bete dig som ett barn, du sitter och skriver att du är SSK med bra inkomst, har villa, bil, sambo, barn och inga CSN-skulder. Men vet du vad? Allt är bara skit snack och jag tror inte ens på dig. Om du verkligen hade villa och allt det hade du inte suttit på Luleås Universitetet och kommenterat bloggen. Jag kollade förstås upp ditt IP-adress. Du är ju student ser det ut som, så sluta ljug! Det här är sista gången jag ger dig uppmärksamhet på bloggen!


Utbildningsdag

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon mina läsare! Hur har ni det? Själv mår jag så bra och jobbet rullar på. Nu var första veckan av min inskolning på ÖNH över, nästa vecka är min sista inskolningsvecka och sedan på helgen börjar jag jobba som sjuksköterska. Det känns fortfarande läskigt att snart gå själv men ska se till att det går riktigt bra.

Idag jobbar jag inte men har utbildning hela dagen. Jag vet inte vad det är för utbildning för det har vi inte fått veta än utan får väl veta det på plats men jag tror det handlar om hur verksamheten ser ut och så. Så kommer ha utbildningen hela dagen framtill 15-16 tiden. Sedan är det HELG och jag är ledig, hur skönt som helst!

Nu fick jag ytterliggare HLR bok, den här gången S-HLR bok för vuxna. Måste läsa igenom den och sedan göra att prov på nätet, vilket jag har redan gjort på min sjuksköterskeutbildning. Sedan två veckor efter ska vi ha A-HLR som innebär avancerad HLR då det är med läkemedel och det. Det har vi också gjort på utbildningen men det är alltid kul att upprepa och färska upp kunskapen :).Dags att åka till jobbet, vi hörs! :)


Neurologakuten och ÖNH-akuten

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Många undrar vilka sektioner på akuten jag inskolas på och vart jag kommer jobba efter det. I somras jobbade jag på neurologakuten och öron-, näs- och halsakuten (ÖNH). Det är de ställen jag inskolas på just nu och är även där jag kommer jobba framtill slutet av sommaren. Så jag har gått just nu 3 veckor på neuro och ska 2 veckor på ÖNH.

Hur jobbar man som SSK på dessa sektioner? Jo, det tänkte jag ta och förklara lite för er så ni förstår hur jag och mina kollegor jobbar på dagpass, dvs kl.7-15.

På neurologakuten börjar man kl.7 och börjar med att städa rummen genom att se till att syrgas, sug etc funkar. Sedan ser man till att akutvagnen funkar, att batterin i defibilatorn är fullt samt kollar att stickvagnen är fullt. Man indelas i två vård lag där första vårdlagen består av en läkare och sjuksköterska och den andra vårdlagen består av en underläkare och en undersköterska. Kan vissa gånger vara sjuksköterska på både vårdlag 1 o 2. Sedan är det bara att vänta på patienter. När en patient kommer in tar man vitalaparamterar (blodtryck, puls, saturation, temp, andningsfrekvens m.m) och sedan rapporterar in detta. Därefter går läkaren in till patienten, gör en neurologiskstatus och slutligen kommer tillbaka till och säger vad som ska göra ex. ta blodprover, beställa transport till röntgen, ge läkemedel (som smärtstillande, lugnande). Sedan kör man på så hela dagen. Så det är ungefär så det funkar på neurologakuten.

Neurologi

Däremot på ÖNH är det lite annorlunda. Man delas in i vårdlag som på neurologen och tar vitalaparamterar på patienter som kommer. Men skillnaden är att ÖNH inte öppnas förrän kl.9 fastän att vi börjar kl.7 men då städar vi och tar fram verktyg. Sen så måste patienterna ha remiss för att träffa läkaren förutom om patienter har näsblödning eller något allvarligt. När en patient har kommit så tar en läkaren in patienten i ett rum och där ska en av oss personalen vara för att assistera. Det vi assisterar kan vara att dra upp bedövningsmedel i en spruta och ge till läkare, kan vara att man tar fram "verktyg" som behövs för den undersökningen o.s.v. Sedan står du bara där och assisterar helt enkelt.

Det är ungefär så det ser ut på båda ställen. Sedan finns det medicinakuten, kirurgakuten, ortopedakuten och infektionsakuten. Där kan det variera lite mer speciellt på medicin då de har fler vårdlag och fler läkare på plats.


Ni är bäst!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God midnatt! Har bara inte haft tid framför datorn sedan jag kom hem, kl.19. Kom hem, vilade en stund, åt och sedan tittade på Big Brother. Så jag har precis satt mig vid datorn och tänkte blogga. Vill börja med att tacka alla för de trevliga kommentarerna om min blogg och allt, det gör mig verkligen glad och pigg :).

Idag började jag kl.10 och då kommer man bara dit och jobbar som vanligt genom att assistera läkaren när det behövs. Det gör man när man jobbar på ÖNH-akuten men inte på andra sektioner. Berättar mer om det imorgon. Men i alla fall, vi hade det jättelugnt jämfört med andra sektioner så vissa gånger gick jag till kirurgakuten och ortopedakuten och hjälpte de med att sätta PVK, ta blodprover, EKG etc. Men plötsligt hände något allvarligt med vår patient som gjorde att det blev som ett larm. Som tur gick det bra, alla läkare var på plats och det. Måste säga att ni, mina kollegor, gjorde ett jävligt bra jobb. Efter det var det ganska lugnt och hände inte så mycket. 

Kan däremot säga att jag är ganska missnöjd med min inskolning eftersom de senaste två dagarna har det inte gått som det är tänkt. Funderar på att prata med chefen hur de tänker att det här ska funka, jag är inte den enda som tycker att det funkar dåligt. Hmm, måste nog ta upp det här imon.

Imorgon går jag samma pass som idag, kl.10-18.30 på ÖNH. Sedan på fredag är det utbildning och vi har än inte fått veta vad utbildningen handlar om utan bara vart vi ska träffas. Ska bli spännande och se vad det ska handla om. Men nu måste jag gå lägga mig, ska upp tidigt men vi hörs imon. Bloggar nog på morgon :).


Dagens frågor!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!SVAR: Fråga 1: Nej, jag tycker att jag är lika kär som jag har varit sedan i början eller kanske lite mer nu när jag bor i Stockholm och så. 
Fråga 2: Nej, gör verkligen inte det! Alla människor är lika värda. Ser aldrig ner på människor!
Fråga 3: Än så länge bor jag hemma hos mamma och har tänkt göra det ett tag till innan jag känner för att flytta. Har funderat på att inte bo kvar i Fittja när jag flyttar.SVAR: Tack för din kommentar och dina ord, det värmer! Ja, ibland undrar jag också om det är bara för att jag har utländska föräldrar eller om de är avundsjuka. Jag tror nog mer på det sista. Jag tar inte åt mig kommentarerna men blir bara så sur över att personen bara snackar och inte vet egentligen vad den pratar om.

Men tack ännu en gång och lycka till med utbildningen. KÄMPA PÅ!! :)SVAR: Du verkar fortfarande inte förstå, så som hon s.k "Leg. SSK". Jag rekommenderar till de som ska använda i privata bruk och det är inte så att dessa blodtrycksmätare är dåligare bara för att de säljs i LIDL OCH kostar 199kr. Jag lovar dig att du skulle ha köpt blodtrycksmätare samt tyckt att den är bra om det var Elgiganten, Siba eller annan butik som sålde blodtrycksmätare för 199kr. Jag har testat den här jag köpte från Lidl, och rekommenderade er, och tycker den funkar utmärkt och visar rätt! Det är inte så att mitt blodtryck ligger på 180/90 men på den billiga blodtrycksmätaren visar 120/80, utan tvärtom! Den visar lika bra som på det som finns i sjukhus och kostar flera tusen kronor.
Om nu du tycker att det var en dum rekommendation så tycker jag att din kommentar var lika dum. Läs kommentaren nedanför, finns t.o.m artiklar om dessa blodtrycksmätare. Läs det tidningen!
Öron-, näs- halsakuten!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Då var första inskolningsdagen igång på den nya sektionen vilket gick rätt bra. Fick redan idag börja jobba själv vilket jag tycker inte var kul då tanken med inskolning är att jag ska gå runt med min handledare och se hur man ska jobba på den sektionen och det. Kan berätta att jag är alltså på Öron-, näs- halsakuten de närmaste två veckorna där man assisterar läkaren så jag vet ju inte vart att ligger. Men det fick jag säga till min handledare att jag inte ska vara själv när jag inte vet, för jag blir bara förvirrad och lika så läkaren som inte vet själv vart saker och ting ligger. Så min planering är att jag ska gå runt med handledare den här veckan och nästa vecka kunna gå själv för att lära mig. Innan hade jag inskolning på neurologakuten så där kommer jag nog jobba mycket på när jag är klar med inskolningen. Imorgon har jag en annorlunda tid på jobbet, jag börjar 10 och slutar 18.30. Känns bra med sovmorgon!


Jag är ganska nyfiken på hur ni vill att jag ska blogga framöver. Vad mer tycker ni att jag ska skriva om, vill ni att jag ska skriva mer om vad som sker i dagens "vårdsamhälle", om de nya sjuksköterskeutbildningar eller vad? Skulle vara tacksam om ni maila mig det på Ferhat-b89@hotmail.com eller så kan ni också kommentera här. Good, dags att få i sig en semla och sedan ska jag svara på frågor jag har fått och det inlägget kommer nog lite senare. Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0