Intressant dag!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Var på praktiken idag framtill kl.16.30. Jag åkte hem, åt och sedan sov tills nu. Säger det mycket om det har varit mycket på praktiken och att jag är slut? Ja, jag hoppas det för det har varit en ''stressig dag'' men hur kul som helst då jag fick göra mycket idag. Som vanligt fick jag gå runt med 4 olika distriktssköterskor eftersom min handledare är fortfarande ledig och det kommer hon vara till nästa vecka.

På förmiddag var det inte så många patienter men blev ändå lite spring hit och dit. Väl efter lunch blev det mycket för då var sköterskan, hon jag gick med på fm, tvungen att åka hem. Då fick en annan sköterska ta hand om hennes patienter samtidigt som hon hade sina egna. Och vem fick gå runt med henne då de sista timmarna? Jo jag förstå vilket jag var glad över, för då fick jag göra mycket själv. Så hela eftermiddag gick åt att jag tog blodtryck, blodprov och gav vaccin. Var hur kul som helst, speciellt när jag själv fick gå och hämta patienterna och göra det som behövdes göra. Så det var en lärorik och intressant dag idag!
Kommer nog ha mycket att göra under helgen att jag inte tror jag kommer blogga. Men man vet ju aldrig, sa ju så sist också men blev ändå nå inlägg. Ifall jag inte bloggar under helgen så hörs vi på tisdag, då jag är i Sundsvall igen. Så ni får väl ha det så bra framtill nästa inlägg, sköt om er! :)


Bodypump Gold's Gym

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Idag hände det inte så mycket på praktiken. Fick i alla fall ta några blodprov som gick galant. Ska se till att ta många blodprov under praktiken för när jag väl ska jobba på akuten under sommaren är det bra att man är ''expert'' på att ta blodprov.

Nu har jag varit på mitt första bodypump-pass. Filip lyckades övertala mig att följa med, han har tidigare försökt få mig hänga på men jag har alltid haft något annat för mig och på så sätt inte haft tid. Men idag visste han att jag hade tid då jag slutade tidigt idag och passet var inte förrän kl.19. Så jag kände att jag får väl testa det och se om det är något jag skulle kunna tänka mig fortsätta.

I början av passet kändes det bra och allt rullade på. Men tillslut var jag helt slut, började få ont i axeln att jag inte gjorde så mycket. När det var 10min kvar av passet gav jag tillslut upp. Orkade verkligen inte. Det vi tränade idag var ben, biceps, axel, bröst och magen. Just nu har jag träningsvärk i hela kroppen att jag inte ens kan stå på bena. Får se hur jag kommer vara på praktiken imorgon haha.
Sundsvall Gold's Gym

Sitter och tittar på Scary Movie 2 och väntar samtidigt på att maten ska bli klar. Skulle egentligen ha ätit för en timme sedan men hann inte för jag duscha, diska och så. Sen blir det väl tidig läggdags då det är praktik som vanligt. Efter praktiken ska jag städa hemma, ifall det finns något att städa. Eftersom på fredag åker jag till Stockholm :). Men men, vi hörs imon kväll!


Triss!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Första praktik dagen avklarad! Trodde det skulle vara en introduktion dag men så var det inte. Jag kom till praktikplatsen och fick veta att min handledare är ledig. Så då fick jag gå runt med någon annan. Hon visade mig runt vårdcentralen och gav mig lite information om stället. Sen blev det lunch, jag hade inte med mig något mat så jag gick och åt på en restaurang som fanns i närheten. Ville egentligen inte äta ute men eftersom jag skulle vara kvar där till på eftermiddag och jag var hungrig så var jag tvungen.

Efter lunchen gick jag tillbaka och fick vara med en liten operation, eller vet inte om jag kan kalla det för operation men något sånt var det. Det var intressant och jag fick assistera läkaren lite. Efter det gick jag tillbaka till min handledare och fick sluta då det inte fanns något att göra. Så det blev ändå en rolig dag och imorgon börjar praktiken på allvar. Är på vårdcentral, för er som inte vet.


Ni kommer väl ihåg att jag vann 25kr på triss för 3 dagar sedan? Idag gick jag med lotten och köpte en ny men tyvärr blev det ingen vinst. Fick 2 TV-symboler och behövde bara en till så hade jag chansen att vinna från 50 000 till 5 miljoner. Så det var inte kul! Men när jag var på väg hem så gick jag in pressbyrån och köpte en trisslott till för jag hade en känsla om att jag skulle vinna, vilket jag också gjorde. Det blev 25kr x 2, dvs 50kr. Låter ju bra, nästa gång hoppas jag att det blir tre klöver/TV-symboler eller 1 miljon. Håll tummarna för mig nästa gång!Ska vila en stund nu och sedan träna, om jag orkar. Vi hörs senare!


Städ, tvätt & svett!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Vilken dag det har varit idag! Dagen började med en föreläsning där vi fick kort introduktion, eller kort var det verkligen inte, om vårcentral. Lektorn berättade vad det fanns för personal där och sånt. Mycket av det hon berätta visste man ju sedan tidigare. I början var alla koncentrerade och lyssnade men efter en stund var det kanske bara en eller två som lyssnade på läraren.

Efter föreläsningen kom jag hem och funderade på att börja städa. Men jag orkade inte och satt vid datorn och TV istället. När det gäller städning så brukar det oftast ta några timmar eller till och med dagar innan jag börjar städa. Så idag tog det nån timma innan jag börja. Samtidigt hade jag tvätt, så det var lite jobbigt. Men det var skönt, för nu har jag en fräsch lägenhet och fräscha kläder. Får hoppas på att det inte blir stökigt igen innan fredag för då åker jag till Stockholm.
Eftersom det var länge sen jag visade bilder på min lägenhet så gör jag det nu. Blir ingen riktig bra bild utan ni får bara före och efter bilder från städningen.


Före och efter (jag vet, sängkläder fattas)

Imorgon ska jag till min nya praktikplats, vårdcentralen. Börjar kl.10 och kommer få en kort introduktion om stället och annat information. Så jag tror inte jag kommer börja praktisera då utan lär börja på allvar på onsdag.

Nu blir det mat och sedan läggdags. God natt!


Lyckan i livet!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Den högsta lyckan i livet är vissheten om att vara älskad för sin egen skull, eller rättare sagt: att vara älskad trots att man är som man är.


God morgon!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Ny vecka, nya tag och nya möjligheter! Kommer bli en rolig och intressant vecka förhoppningsvis.

Veckan börjar med två föreläsningar på skolan idag. Första föreläsningen är det introduktion inför vårdcentralpraktiken. Så den kommer hålla på framtill lunchen. Därefter står det på schemat att det är nå seminarium och handledning vilket jag inte fattat vad vi ska ha seminarium på. Jag tror det gäller för några i klassen, men det ska jag kolla upp innan jag går hem från första föreläsning.

Efter skolan blir det att städa klart hela lägenheten. Började en bit igår men orkade senare inte, så idag måste jag göra det klart för sen kommer jag inte ha tid under veckan då jag kommer ha praktik. Min VCpraktik börjar imorgon. Har hört att, den vårdcentral jag ska vara på, är ett bra ställe och man lär sig mycket. Så jag hoppas att det är sant.

På fredag ska jag fara ner till Stockholm och blir kvar där över helgen. Ska bli skönt efter två veckor praktik och plugg. Behöver slappna av och det gör jag oftast när jag är i Stockholm. Så det är så veckan kommer se ut för mig. Och blogga gör jag som vanligt när jag har tid eller lust. Men vi får höras, måste iväg nu! Ha en trevlig dag alla!


Dikt från en patient...

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Nu var fyra veckors praktik på psykiatrin avklarad. Det känns både kul och tråkigt, det som är kul är att jag nu på tisdag ska ha fyra veckors praktik på vårdcentral. Något jag har längtat efter! Men det tråkiga är att jag nu inte kommer träffa alla patientern jag har lärt känna under dessa veckor. Och så ska vi inte glömma personalen på avdelningen, de har varit helt otroliga. Jag har verkligen haft en rolig och lärorik veckor hos de.

Så idag var det min sista dag på praktiken och innan jag åkte hem så gick jag till patienterna och liksom tackade för allting och det. Men då kom en patient framtill mig och bad mig sitta en stund. Då försvann hon, kom tillbaka med papper, penna och sedan skrev något. Förstod inte vad hon höll på med men det visade sig tillslut att hon hade skrivit en dikt till mig. Snacka om att jag blev glad, det var otroligt fint skrivet så därför tänkte jag dela det med er:


Om ni inte lyckas läsa det så stod det:

''Ferhat från oss far,
Han har varit mycket rar,
Många trix han med oss gjort,
Och skrattat vi fått stort,
Vi kommer sakna dig,
Ett lycka till från mig''

Det var kul, har aldrig hänt att jag har fått en dikt av någon patient. Sen sa hon något jag skrattade mycket åt och det var ''Om du har flickvän, säg till henne att hon inte ska bli avundsjuk för dikten för jag är många år äldre än dig och skulle heller inte vilja ta dig från henne :)''. Gullig hon är!

Ikväll blir det en lugn dag eller kanske inte riktigt. För jag har tänkt städa hela lägenheten, från topp till golvet eller vad man säger nu. Sedan bara chilla, för imorgon blir det en hel dag på skolan för att få information inför nästa praktik. Får bara se när jag kommer igång med städningen för just nu har jag verkligen inte lust. Känner mig helt slut. Aja, vi hörs nog ikväll!


Lördagen!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
I morse hade jag tenta vilket gick jättebra förutom att det var så jädrans kallt. Oavsett hur mycket kläder jag hade på mig så frös jag ändå. Kan iofs vara också för att jag var nervös. Men som tur gick tenta bra, är ändå lite nervös inför resultatet.

Efter tentan var det bara att åka till praktiken och ha kvällspasset. Var trött men det gick ändå bra. Blev mycket skratt med personalen och patienterna. Jag gav de lite gåtor som de fick lösa. Blev mycket skratt om ''Bussgåtan'' där man ska räkna fram hur många ben det finns i bussen o.s.v. Annars har det inte hänt så mycket utan man satt mycket och tog emot samtal. Juste, jag var nere i kiosken och köpte lite grejer och en trisslott. Jag vann, 25kr x 1 hehe. Så imon får man ta ut en ny trisslott och hoppas på att det blir lite högre vinst.


Var ju nära en miljon och hundratusen, kanske blir det nästa gång? ;)

Nu gör jag inte så mycket, sitter bara vid MSN och lyssnar på musik. Imorgon blir det min sista dag på praktiken, börjar 7 så ska försöka lägga mig tidigt ikväll. Är rätt trött, har jobbat sedan tisdag och är faktiskt helt slut i kroppen. Så nu blir det inga vilodag förrän på fredag, när jag åker ner till Stockholm. Får kämpa på!


Vi hörs!


Kaaaallt!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Hallå där! Fifan vad kallt det är i Sundsvall just nu, det är -26 grader. Kan ni fatta det? Helt sjukt! Jag höll ju på frysa ihjäl nu när jag var på väg hem från praktiken. Jag hoppas att det vänder snart för jag klarar inte av att stanna här annars. Ska i alla fall bli skönt att åka ner till Stockholm över helgen!

Praktiken rullar på och jag har två dagar kvar av min praktik på psykavdelningen. Sedan på tisdag ska jag på nästa praktik plats i 4 veckor och det är på vårdcentralen, ska bli kul det! Men det har gått jättebra och idag hade jag min slutbedömning där jag fick bra betyg fastän att man inte kunnat riktigt visa sina kunskaper då det inte har hänt något. Men det kommer jag kunna göra på vårdcentral, mycket praktiska saker att göra.

Fick häromdan ett paket, som jag skrev på bloggen. Visste inte vart det kom ifrån men det visade sig att Fitnessbutiken hade skickat ett protein pulver till mig för att jag ska testa deras produkt. Kul det, med det fick jag nå diet piller och sedan multivitaminer och mineraler. Förstår inte varför de har skickat diet piller, vill de att jag ska gå ner i vikt? Men det ska jag försöka testa när jag väl börjat träna :).


Nu har jag funderat på att gå lägga mig eftersom det blir en lång dag imorgon. Ska ha en tenta imorgon morgon och efter det blir det praktik framtill kl.21.30. Så önska mig lycka till, vi hörs imorgon. God natt!


Svar på kommentarer!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Var ett tag sedan jag svarade på dagens frågor. Fick för nån vecka sedan en fråga och sedan en häromdan som jag tänkte svara. Tänkte också passa på att svara på de korta kommentarerna. Brukar inte göra på sånt inlägg men kände att jag kan göra det när jag ändå svarar på några kommentarer.
SVAR: Jag trivs otroligt bra, som jag alltid har gjort. Det är en bra skola som jag verkligen rekommenderar andra att plugga på. Jag blir bra bemött här och det är trevliga människor. De som går i min klass just nu är inte från Sundsvall. Kanske ca 10st är det men resten är från Luleå, Göteborg, Arvidsjaur, Stockholm och andra ställen. Jag trivs bra med de i min omgivning. Så jag rekommenderar dig verkligen att plugga här uppe i Sundsvall.
SVAR: Jag pluggade på Tullinge gymnasium och då var det omvårdnadsprogrammet. Just nu pluggar jag uppe i Sundsvall på Mittuniversitetet till sjuksköterska.
SVAR: Det är inte min syster, har ingen syster. Det var F's lillesyster och hon är 18 år.SVAR: Haha nej nej, FF står för F och jag eftersom måltiden lagades av mig och F ;).


Alla ♥ dag

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
I måndags var det den 14 februari och en ''speciell'' dag, d.v.s alla hjärtans dag. Jag var i Stockholm och passade på att fira det. Blev en otrolig trevlig och mysig dag! Dagen började med middag hos mig, middagen var chicken enchiladas alá FF, eller vi säger alá Ferhat ;). Hade aldrig ätit det tidigare så man var nervös innan men det gick bra och maten var lyckad. Gott dessutom :)

Efter middag blev det bio med filmen ''En låtsas fru''. Filmen har egentligen biopremiär den 23 februari men eftersom att jag är silvermedlem på SF så fick jag mail om att jag kunde gå på smygpremiär under alla hjärtans dag. Så jag bokade förstås och tittade på den filmen. Det var en komedi och romantisk film vilket var bra, rekommenderar er att se det. Slutligen avslutades den fina dagen med filmkväll hos mig. Vi tittade då på ''The day after tomorrow'', som jag trodde att jag inte hade sett men visade sig i mitten av filmen att jag hade gjort det.

Så jag hade som sagt en trevlig och mysig dag.

Hur hade ni det under alla ♥ dag?Recension av Core Protein

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Ja, nu har jag testat Core proteinet jag köpte från Svensktkosttillskott.se och nu ska jag förstås vara ärlig på vad jag tycker om produkten. Har ännu inte nå annat protein att jämföra men såg nyss i brevlådan att jag hade fått hem ett annat protein pulver från annat företag, så då tänkte jag att jag nån annan dag skriva ett inlägg och jämföra dessa två.

Detta protein pulver köpte jag i chokladsmak då jag tycker det är det godaste av alla smaker som finns. Jag följde instruktionerna som fanns på ''lådan''. Stod att man skulle blanda en skopa pulver (ca 40g) med 3-5 dl vatten vilket jag tyckte är rätt mycket. Så jag valde att ta 3dl vatten med en skopa pulver då. Smaken var inga problem men jag tycker att det kändes lite för ''löst'', mer som vatten. Jag tycker mer när det är lite tjockt som mina tidigare. Man får då exprimentera lite själv genom att lägga lite extra pulver och få det att bli tjockt.
Men det som var bra med detta protein var att den innehöll mer protein än de jag tidigare använt samt mindre kolhydrater. Inte nog med det så var pulvret tillsatt med laktasenzymet. Man får också nå sorts energi av det, vilket kändes bra!

Så är detta jag något jag rekommenderar för de som tränat gym och så? Det gör jag förstås! Det är en bra protein pulver och billigt är det. Kostar bara 149kr för 1kg och 449kr för 4kg. Proteinet köpte jag från www.svensktkosttillskott.seBröllopet i lördags

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God kväll! Nu var man hemma efter en kort dag på praktiken, gick väl bra. Fick sitta i expiditionen och svara på samtal och sedan fick lämna rapport om patienterna. Mer än så gjorde jag inte och imorgon ska jag på en ECT behandling, ska bli intressant och se. Det är en behandling man ger till patienter som är svår deprimerade typ.

Nu glömmer vi det, snack om bröllopet nu. I lördags var det dags för min andra kusin, farbrors son, att gifta sig. Bröllopet ägde rum på Mona Lisa i Södertälje vilket var ett fint och trevligt stället men tråkiga bara att det var mycket folk att vi kusiner inte typ hade plats att sitta. Men vi behövde ändå inte sitta så mycket eftersom vi dansa så otrolig mycket. Det var ändå trevligt att träffa alla släktingar och kusiner på samma plats. Jag hade det helt enkelt roligt. Festen började 17 och slutade strax runt 00.00. Dagens efter hade man fan träningsvärk i hela kroppen men det var värt det! Här får ni några bilder från bröllopet:


Mamma och jag

Efter festen åkte jag iväg och kom inte hem förrän på natten. Så med andra ord hade jag det trevligt! :) Det var det, har inget mer att skriva. Vi får väl höras imon eller något sånt för jag ska äta och sedan plugga en stund. Vi hörs, god natt!


Back on the track!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God dag! Var ju tre dagar sedan, men jag sa ju till er att jag inte kommer kunna blogga så mycket när jag är nere i Stockholm. Nu är jag i Sundsvall igen, kom precis hem, och har lite mer tid för bloggen då jag aldrig gör något annat här i Sundsvall haha.

Tänkte skriva om kusinens bröllop, som var i lördags, nu men insåg precis att jag inte hinner skriva och lägga upp bilder för jag måste iväg och äta och därefter åka till praktiken. Har praktik idag och slutar 21.30, tråkig nog. Skulle velat vara hemma och plugga men det får jag väl göra efter praktiken. Men ville bara uppdatera bloggen så ni vet om att jag är tillbaka, så ikväll blir det ett inlägg om kusinens bröllop. Vi hörs då ;)


Snökaoset!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!

Igår var det ingen rolig dag, verkligen inte! Allt det här snöstormen gjorde min dag kaos igår. Det började med att jag försov mig till tåget kl.05.08 jag skulle ta till Stockholm. Tanken var att jag inte skulle sova utan duscha, städa och packa. Jag gjorde allting och sedan var det bara 2 timmar kvar till avresa. Så jag tänkte att jag ska bara vila i 10min, men dessa 10min blev till 4 timmar vilket gjorde att jag missade tåget och lika så biljetten.

Jag blev stressad och visste inte vad jag skulle göra. Fanns egentligen inte så mycket att göra, var bara att boka en ny biljett. Nästa tåg skulle jag ta kl.12.30 så jag försökte sova en stund och sedan börja röra mig. Men vad händer då? Jo, tåget blir inställd! Där blev jag verkligen sur, så jag gick till SJ kundställe och tog ut pengarna och bokade sedan ny biljett. Den där tåget skulle inte bli inställd, enligt han i kassan. Men som tur gjorde det inte, men tåget var 20min sen. På väg hem blev det en massa strul så man var inte hemma förrän 2 timmar EFTER ordinarietiden.

Ni ser, var en jobbig dag. Men jag är glad över att jag är hemma och ska snart ner för att göra mig iordning inför bröllopet som börjar 16-17 tiden. Ni får ha en trevlig kväll så kanske vi hörs imorgon! :)
Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0