Första inskolningsveckan..

Allmänt
I veckan hade jag min första inskolningsvecka på ambulansen som gick ganska bra tycker jag. Första dagen, tisdags, fick jag köra ambulansen och åka med där i bak för att se på ett ungefär hur de jobbar.
 I onsdags satt jag endast där bak och vårdade alla patienter vi hade. Då hade vi bl.a MC olycka som jag fick helt själv ta hand om, var förstås nervös men det gick sjukt bra och fick riktig bra feedback av min handledare och akutläkaren. Så jag var stolt över mig själv efter det larmet!
 I fredags blev det då att köra ambulansen när vi inte hade någon patient och sedan satt jag där bak och vårdade när vi väl hade patienter. Hade totalt 3 st prio 1 larm, bl.a barnlarm, och det gick bra på samtliga! 
 
Sedan har jag varit ledig hela helgen och ska jag vara helt ärligt så har det varit sjukt tråkigt. Bara längtat till att få gå till jobbet och fortsätta jobba och lära mig så mycket som möjligt.
 

FerhatRobin @ Instagram
 
Imorgon blir det dagpass, 6.45-16.45, och jag längtar redan! Jag minns när jag var på ambulanspraktiken (3veckor), 2007 på gymnasiet, och då kallades måndagar för medicindagen vilket menades att det är mycket jobb den dagen! Så vi får se om den "trenden" fortfarande finns idag.
Sen jobbar jag tisdag och torsdag och därefter är jag ledig i 6 dagar, kan ni fatta! Älskar mitt schema ska ni veta! Har då planerat att åka till Turkiet i några dagar beroende vad biljettpriserna landar på.
 
Det har varit så fint väder de senaste dagarna, idag var det extra varmt att jag åkte iväg till Hågelbyparken med två närmaste vänner från gymnasiet. Blev fika på gräsmattan, lek med Saras son och massa skratt. Jag och Maher, Saras son, hade det ganska roligt ihop och här ser ni bild på oss två påväg till parken.
 
FerhatRobin @ Instagram
 
Nu ska jag duscha och sova. Hoppas ni får en bra start på veckan och ta hand om varandra och ta INGET för givet! God natt!
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Inspiration!

Allmänt
 
Sitter och läser era kommentarer samt mail och försöker svara på de så gott jag kan. Det är många olästa kan jag ju redan tala om! Men här är en kommentar som jag bara kände för att lägga upp och svara via inlägg!
 
Hej DB! Det värmde verkligen i hjärtat när jag läste din kommentar om hur jag och min blogg inspirerat dig. Det är just därför jag än idag, 7 år senare, fortsätter blogga och försöker inspirera alla ungdomar där ute.
 
Vet inte vad mer jag ska säga än att jag är så glad att det går bra för dig och grattis till att du har klarat första året på SSK utbildningen! Skulle gärna vara roligt om du uppdaterade mig om hur det går för dig senare och som du säger, vem vet så kanske vi möts i framtiden inom yrket! :)
 
Fortsätt kämpa och lycka till och även ni andra! Tack för att ni läser min blogg, det är ni som får bloggen att leva. Som jag alltid har sagt, det gäller att KÄMPA och ALDRIG ge upp!
 
Dags att gå ut och njuta av det fina vädret men vi ses ikväll och då ska jag berätta min första vecka på ambulansen. Sköt om er! :)
Ingen har kommenterat än bli den första!

Första arbetspasset..

Allmänt
God morgon! Försökte blogga igår kväll men det var något fel på blogg.se så det gick aldrig logga in...typiskt! I alla fall..
 
Det blev aldrig Turkiet för min del pga att det var så dyra biljetter just under påskveckan. Så jag åkte till Danmark istället och Turkiet får vänta till början av maj. I Danmark var jag på min kusins bröllop (fasters son). Vi kusinerna i Sverige bilade ner till Danmark och där nere i tre dagar. Vi hade det roligt och dansade hela kvällen att vi till slut hade värk i hela kroppen dagen efter haha.
Jag trodde aldrig att Danmark skulle vara så smutsig, i alla fall inte huvudstaden! Det var papper överallt, dåliga vägar, byggnader o.s.v. Jag blev ganska chockad när jag såg landet, nu vet jag inte hur resten av Danmark är men jag tycker att huvudstaden borde vara fint och rent..men men... Viktigaste var att jag hade det trevligt och roligt med släkten.
 

Farbror och kusinerna!

Igår var det min första dag på ambulansen och det gick jättebra. Det var ganska lugnt, hade endast 4 patienter mellan 7-16, vilket jag tyckte var bra som första dagen. Första larmet vi fick var prio 2 och då fick jag bilnyckeln av handledaren som tyckte att jag skulle köra dit. Ska jag vara helt ärlig blev jag sjukt nervös men det gick otroligt bra så efter det passade jag på att köra så mycket som möjligt.
 
Jag var och lämnade igår patienter på mina gamla arbetsplatser, Huddinge akuten och Södertälje akuten, och väl där blev det kramkalas. Det var roligt att få träffa alla, framförallt Huddinge personalen som jag inte har träffat på länge. Jag har funderat på att söka timtjänst på Huddinge akuten då jag kommer ha många lediga dagar i sommar. Fick nämligen mitt sommarschema och jag jobbar ca 3-4 dagar i veckan och sedan ledig i 3-4 dagar i rad vilket gör att jag kan ta extra pass på ambulansen på mina lediga dagar eller/och Huddinge akuten. 
 
Idag jobbar jag 8.45-22 och jag ser redan framemot passet...har varit vaken sedan kl.6 haha. Ni kanske har redan förstått men jag älskar mitt yrke/jobb att jag vaknar varje dag med ett leende. Oavsett hur trött jag kan vara ibland så blir jag pigg så fort jag kommer till jobbet och det är väl så man ska känna? Jag är tacksam att jag har sedan barnsben vetat vad jag vill jobba med och inte nog med det, att jag har kämpat i flera år för att nå målet. 
 
Nu blir det frukost för min del och det blev ett lång och bildlös inlägg. Jag ska se till att ta lite fler bilder när jag jobbar på ambulansen för jag vet att ni älskar såna bilder. Hoppas ni får en bra dag, sköt om er så hörs vi! :)
Ingen har kommenterat än bli den första!