Första inskolningsveckan..

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
I veckan hade jag min första inskolningsvecka på ambulansen som gick ganska bra tycker jag. Första dagen, tisdags, fick jag köra ambulansen och åka med där i bak för att se på ett ungefär hur de jobbar.
 I onsdags satt jag endast där bak och vårdade alla patienter vi hade. Då hade vi bl.a MC olycka som jag fick helt själv ta hand om, var förstås nervös men det gick sjukt bra och fick riktig bra feedback av min handledare och akutläkaren. Så jag var stolt över mig själv efter det larmet!
 I fredags blev det då att köra ambulansen när vi inte hade någon patient och sedan satt jag där bak och vårdade när vi väl hade patienter. Hade totalt 3 st prio 1 larm, bl.a barnlarm, och det gick bra på samtliga! 
 
Sedan har jag varit ledig hela helgen och ska jag vara helt ärligt så har det varit sjukt tråkigt. Bara längtat till att få gå till jobbet och fortsätta jobba och lära mig så mycket som möjligt.
 

FerhatRobin @ Instagram
 
Imorgon blir det dagpass, 6.45-16.45, och jag längtar redan! Jag minns när jag var på ambulanspraktiken (3veckor), 2007 på gymnasiet, och då kallades måndagar för medicindagen vilket menades att det är mycket jobb den dagen! Så vi får se om den "trenden" fortfarande finns idag.
Sen jobbar jag tisdag och torsdag och därefter är jag ledig i 6 dagar, kan ni fatta! Älskar mitt schema ska ni veta! Har då planerat att åka till Turkiet i några dagar beroende vad biljettpriserna landar på.
 
Det har varit så fint väder de senaste dagarna, idag var det extra varmt att jag åkte iväg till Hågelbyparken med två närmaste vänner från gymnasiet. Blev fika på gräsmattan, lek med Saras son och massa skratt. Jag och Maher, Saras son, hade det ganska roligt ihop och här ser ni bild på oss två påväg till parken.
 
FerhatRobin @ Instagram
 
Nu ska jag duscha och sova. Hoppas ni får en bra start på veckan och ta hand om varandra och ta INGET för givet! God natt!


Inspiration!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
 
Sitter och läser era kommentarer samt mail och försöker svara på de så gott jag kan. Det är många olästa kan jag ju redan tala om! Men här är en kommentar som jag bara kände för att lägga upp och svara via inlägg!
 
Hej DB! Det värmde verkligen i hjärtat när jag läste din kommentar om hur jag och min blogg inspirerat dig. Det är just därför jag än idag, 7 år senare, fortsätter blogga och försöker inspirera alla ungdomar där ute.
 
Vet inte vad mer jag ska säga än att jag är så glad att det går bra för dig och grattis till att du har klarat första året på SSK utbildningen! Skulle gärna vara roligt om du uppdaterade mig om hur det går för dig senare och som du säger, vem vet så kanske vi möts i framtiden inom yrket! :)
 
Fortsätt kämpa och lycka till och även ni andra! Tack för att ni läser min blogg, det är ni som får bloggen att leva. Som jag alltid har sagt, det gäller att KÄMPA och ALDRIG ge upp!
 
Dags att gå ut och njuta av det fina vädret men vi ses ikväll och då ska jag berätta min första vecka på ambulansen. Sköt om er! :)


Första arbetspasset..

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Försökte blogga igår kväll men det var något fel på blogg.se så det gick aldrig logga in...typiskt! I alla fall..
 
Det blev aldrig Turkiet för min del pga att det var så dyra biljetter just under påskveckan. Så jag åkte till Danmark istället och Turkiet får vänta till början av maj. I Danmark var jag på min kusins bröllop (fasters son). Vi kusinerna i Sverige bilade ner till Danmark och där nere i tre dagar. Vi hade det roligt och dansade hela kvällen att vi till slut hade värk i hela kroppen dagen efter haha.
Jag trodde aldrig att Danmark skulle vara så smutsig, i alla fall inte huvudstaden! Det var papper överallt, dåliga vägar, byggnader o.s.v. Jag blev ganska chockad när jag såg landet, nu vet jag inte hur resten av Danmark är men jag tycker att huvudstaden borde vara fint och rent..men men... Viktigaste var att jag hade det trevligt och roligt med släkten.
 

Farbror och kusinerna!

Igår var det min första dag på ambulansen och det gick jättebra. Det var ganska lugnt, hade endast 4 patienter mellan 7-16, vilket jag tyckte var bra som första dagen. Första larmet vi fick var prio 2 och då fick jag bilnyckeln av handledaren som tyckte att jag skulle köra dit. Ska jag vara helt ärlig blev jag sjukt nervös men det gick otroligt bra så efter det passade jag på att köra så mycket som möjligt.
 
Jag var och lämnade igår patienter på mina gamla arbetsplatser, Huddinge akuten och Södertälje akuten, och väl där blev det kramkalas. Det var roligt att få träffa alla, framförallt Huddinge personalen som jag inte har träffat på länge. Jag har funderat på att söka timtjänst på Huddinge akuten då jag kommer ha många lediga dagar i sommar. Fick nämligen mitt sommarschema och jag jobbar ca 3-4 dagar i veckan och sedan ledig i 3-4 dagar i rad vilket gör att jag kan ta extra pass på ambulansen på mina lediga dagar eller/och Huddinge akuten. 
 
Idag jobbar jag 8.45-22 och jag ser redan framemot passet...har varit vaken sedan kl.6 haha. Ni kanske har redan förstått men jag älskar mitt yrke/jobb att jag vaknar varje dag med ett leende. Oavsett hur trött jag kan vara ibland så blir jag pigg så fort jag kommer till jobbet och det är väl så man ska känna? Jag är tacksam att jag har sedan barnsben vetat vad jag vill jobba med och inte nog med det, att jag har kämpat i flera år för att nå målet. 
 
Nu blir det frukost för min del och det blev ett lång och bildlös inlägg. Jag ska se till att ta lite fler bilder när jag jobbar på ambulansen för jag vet att ni älskar såna bilder. Hoppas ni får en bra dag, sköt om er så hörs vi! :)


God morgon!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Oj, det var ju länge sen jag skrev något. Idag börjar jag på ambulansen så ikväll blir det ett inlägg, hörs då! :)


Drömjobbet..

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Ni som har följt min blogg i några år vet nog att jag har sedan jag var ca 7 år alltid velat bli ambulanssjuksköterska. Jag var redan då bestämd på att jag ska kämpa mig för att nå det målet oavsett vad jag möter på vägen dit. Efter 17 år av slit och svett så gick min dröm äntligen i uppfyllelse igår!
 
Jag har pratat om att jag har och ska på utbildning tidigare men aldrig sagt vad för utbildning och det var just ambulans handlade det om. I måndags åkte jag iväg till Eskilstuna där vi hade teoretisk och praktisk övning på att bl.a köra ambulans. Det var långa dagar, 7-21, där vi började alltid med teori först, praktiska övningar och sedan avslutade dagarna med teori. Igår var det sista dagen och då var det dags för det teoretiska och praktiska provet!
Jag har varit nervös inför provet hela veckan att jag t.o.m drömde om det på nätterna haha. Men det gick sjukt bra, klarade alla övningar på första försöket och ni kan inte fatta hur stolt jag är över mig själv som har nått fram till mitt drömmål!!
 
 
 
 
FerhatRobin @ Instagram
 
Om två veckor börjar min inskolning på Samariten ambulansen på stationen Hägersten/Sätra. Det är nära hem men samtidigt inte, vill inte riktigt jobba i området där jag kommer ifrån än. Jag får fasttjänst på ambulansen så nu tänker jag satsa och bli duktig inom ambulanssjuksjukvården innan jag kämpar mig fram mot nästa mål vilket är att bli specialistssjuksköterska inom anestesin.
 
Jag vet inte vad jag mer ska säga än att ni ska ALDRIG ge upp för era drömmål/drömjobb. Det är inte lätt för alla och jag kan ju säga att jag hade det verkligen inte lätt. Jag hade sjukt dåliga betyg i nian men det var då jag insåg att jag måste plugga och kämpa mer vilket jag har gjort och det har resulterat det här! All slit har varit värt det! Så lova mig, KÄMPA och KÄMPA trots hur jobbigt det än är eftersom en vacker dag kommer du ändå komma fram till målet!
 
Nu ska jag njuta av min ledighet framtill inskolningen! Ska troligtvis lämna Sverige och resa i en vecka men vet ej riktigt när och det lutar sig mot Turkiet även i år. Jag lär blogga innan jag lämnar Sverige så vi hörs då! Kärlek och respekt till er alla där ut :) Missa inte mitt instagramkonto, heter FerhatRobin där!


Utbildning..

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Har inte haft tid att blogga sedan jag kom hem från Norge i söndags för jag åkte på måndag morgon till Eskilstuna för utbildning.

Imon är det sista dagen på utbildningen och sen åker jag hem till Stockholm. Tänkte att jag ska då blogga ett riktigt inlägg imon och då har jag även en massa nytt att berätta :)

Hörs imon kväll!Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0