Stockholm

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Är fortfarande kvar i Stockholm pga snövädret som har kommit till Stockholm. Nästan alla X2000 var inställda idag, i alla fall mitt tåg som skulle ta mig till Sundsvall. Så då fick jag stanna kvar idag och trodde att jag skulle ha en tråkig dag, vilket aldrig hände. Dagen började med att jag vaknade 10 med broshan för att åka till Uppsala. Vad tror ni hände? Jo, morbror hade tagit bilen och åkt till jobbet. Så vi ringde och han sa att vi kan ta bilen men då måste vi åka till Sollentuna.
Vi började ringa runt till kompisar o så för att fråga om nån kan köra oss till Sollentuna men ingen ville eller att de jobbade. Men efter två timmar hitta vi en äntligen. Vi åkte upp och hämtade bilen och sedan for vi till Uppsala för att shoppa lite. Blev tyvärr en kort vistelse i Uppsala och när jag var tillbaka i Sthlm gick jag på middag i Fruängen. Vi åt på nå Thai stället som var otroligt kallt, jag frös iaf. Men efter ett tag var jag tvungen att åka till Sollentuna för att hämta morbror, då jag hade bilen. Så nu sitter jag här, har packat klart och gör inte så mkt förutom att jag sitter vid msn, facebook och lyssnar på musik ;).
Juste, var på Sara's (Paki) bröllop i lördags vilket var kul. Tog inte så många bilder med min kamera för jag hade inte lusten och gå runt med kameran. Men några bilder har jag iaf, så här bjuder jag de:Andra dagar har jag haft det roligt och trevlig med nära och kära. Nästa gång jag kommer till Stockholm igen är antingen om två veckor eller om tre veckor. Längtar redan tillbaka, tröttnat så mycket på Sundsvall. Finns alltså inget och göra nästan :/. Men men, nu får jag avsluta inlägget. Vi hörs lite senare framöver ;)


Fredag!!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
God morgon! Är här i Stockholm och det känns skönt men samtidigt tråkigt och då pratar jag om vädret. Vilket snökaos det är här, det snöar och snöar. Blir ju värre när man har bil för det är halt och så vilket gör att man måste köra i en riktigt låg fart så som 30km på en 60 väg typ haha. Men vad ska man göra typ. Imorgon ska jag på en kompis bröllop, Sara (Paki), som många av er borde känna. Hon är en gammal klasskamrat från gymnasiet. Så det ska bli kul, lär ju lägga skriva ett inlägg om det på söndag eller något sånt samt lägga upp bilder så ni får se :). Men men, nu loggade jag in här för att svara på två kommentarer så jag gör det:

SVAR: Hehe, bra att du bev nöjd för frågorna. Blir glad! :) Jag är en blyg person av mig så fastän att jag har känt klassen i två år nu blir jag alltid nervös innan en redovisning och det är iofs naturligt. Man ska nog vara lite nervös :P.
Nej, man redovisar inte framför hela klassen utan man delas in i grupper som är på ungefär 10-15 personer. Så det känns ju bättre. Ja, du får ha med dig stödord och sånt men så länge du tittar på dina klasskamrater när du redovisar samt kan svara på deras frågor är det nog inga problem ;).

SVAR: Jao, det är ju dels för era frågor jag skriver inlägg annars inte. Men ska snart försöka hinna skriva lite några inlägg i veckan ;). Den här gången svarar jag på fråga efter fråga, blir lite svårt och få det i en löpande text :)
1. Oj, vilken svår fråga! Men har du haft en hund tidigare och kan planera när du ska gå utmed hunden o sånt, så borde det nog inte vara några problem. Jag har iaf en tjej i min klass som har en hund och i skolan går det faktiskt jättebra för henne. Men hade jag skaffat mgi en hund nu så tror jag inte skolan skulle gått bra för då måste man ju komma ''i kontakt'' med hunden o.s.v. Så om du är van att ha en hund så varför inte. Tänk på att man pluggar mkt hemma men också i skolan, om man pluggar i grupp ;).

2. Jag har 100% lån från CSN + studiebidraget man får. De första åren klarade jag mig jättebra, hade alltid pengar över men nu har jag blivit dåligt på det. Den senaste tiden har jag slösat mkt pengar vilket gör att jag inte klarar mig men då är det oftast pappa eller mamma som skickar pengar och på så sätt klarar jag mig :).
Vill tyvärr inte gå in på hur mycket jag har varje månad o så, men kanske i framtiden kan ajg skriva ett inlägg om det :P.

3. Det varierar från kurs till kurs. Vissa kurser har man föreläsningar varje dag nästan, som anatomi & fysiologi och Medicinskt vetenskap, eller som denna kurs vi har nu, organisation och ledarskap, där vi har föreläsning kanske 1-3 i veckan. Annars pluggar man själv hemma :).

4. Det var lite skrämmande i början för jag flyttade ju till Sundsvall och skulle plötsligt bo själv. Jag kände ju ingen i klassen så man var ju ensam i början men sen kom man in och hittade några vänner man började umgås och träna med. Men efter ett tag hittar man en vän som man kommer bra överens vilket gör att man börjar umgås med den istället. Men är man social och öppen så tror jag inte det är nå problem och hitta vänner på plats ;).


Fråga

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Har ännu inte kommit på om jag verkligen ska blogga. Men jag kan berätta att jag åker till Stockholm idag och blir kvar där framtill på söndag. Skönt att komma bort från Stockholm lite :). Men nu tänkte jag inte blogga om det utan för att svara på några frågor från en anonym som undrade lite grejer:SVAR: Kul att du tycker att jag ska fortsätta blogga, men vi får som sagt se om jag har tid för det. Men över till dina frågor. Ja, det är förstås större skillnad mellan universitetet och gymnasium. På universitetet är det mer självständig plugg, alltså att du pluggar själv hemma eller i grupp. Det varierar från kurs till kurs om hur många tentor (prov) man har. Men vi har i alla fall ungefär en tenta varje månad. Vissa månader har vi ingen tenta alls och då är det redovisning som är typ seminarium eller examinationsseminarium.
Inför ett prov så går man gå på föreläsningar, där läraren berättar om olika delar som man bör kunna i provet. Det är inte obligatorisk att gå på alla föreläsningar så det är upp till dig själv om du vill vara med på föreläsningen eller om du vill vara hemma och plugga. Men vissa föreläsningar är obligatoriska vilket gör att du måste vara med.
Så det svar på dina frågor, hoppas du blev nöjd med svaret :).


Ser att jag har fått lite mer frågor om studentlivet och sånt så någongång under helgen kommer jag sätta ner mig igen vid bloggen och försöka besvara på de frågorna. Så vi hörs väl då under helgen. Ha en trevlig helg alla! :)


Funderar på att blogga igen!

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Halloj! Sitter hemma och gör inte så mycket. Ska snart börja städa i lägenheten och sedan vid 15 tiden blir det att gå hem till Fille och plugga inför examinationsseminariet på tisdag. Det är olika lagar, intressant är det. Men annars är det bra med mig, lever livet om man kan säga så :P. På onsdag eller torsdag far jag till Stockholm för att gå på Sara, en gammal gymnasieklasskompis, bröllop som är på lördagen. Hon är pakistan och gifter sig med en pakistan, så det blir en pakistan bröllopfest. För min del blir det första gånge ni mitt liv jag ska vara med i pakistanskbröllop. Lär ju vara kul, hoppas jag :).
Men till helt något annat nu. Som jag har skrivit på rubriken har jag funderat på att blogga igen. Saknar faktiskt er och era kommentaren ni dagligen kommenterade förut. Sen så känner jag att det kanske är dags och dela med sig lite mer om hur utbildningen går, det är ju bara ett år kvar och det kommer hända mycket under den tiden. Så jag är inte säker på det än men det är något jag har funderat på.

Vad tycker ni? Ska jag börja blogga igen? :)


Ambulanspraktik i Sundsvall

Detta är ett arkiverat inlägg, tryck HÄR för att komma till startsidan!
Här är jag igen! Som jag berätta tidigare så kommer jag för tillfället bara blogga när jag kan eller känner för det. Så just nu tyckte jag att det var dags att skriva ett inlägg då många fortfarande tittar in och skickar frågor m.m.
Ja, vad har hänt i mitt liv sedan senaste inlägg, då jag tog körkortet? Jo, jag åkte till Stockholm och var där i en hel vecka och körde bil varje dag, skit kul. Sedan hann jag träffa familjen, vänner och släktingar vilket också var kul. Efter besöket i Stockholm var det dags för praktik, en ovanlig praktik faktiskt. Kan ni gissa? Jo, jag praktiserade på ambulansen här i Sundsvall. Det var otrolig kul att få testa åka med ambulans här i Sundsvall. För ni kommer väl ihåg att jag praktiserade på ambulansen i Stockholm i 3 veckor för ca 2 år sedan. Så nu har jag fått testa på det här i Sundsvall med. Kan berätta att det är otrolig stor skillnad. I Stockholm fick man jämt larm, många prio 1, men här i Sundsvall var det otroligt lugnt, iaf den dagen jag praktiserade. Vi fick bara 3 larm, under hela dagen. Vi fick 2st prio1 och en prio3 eller 5 som min handledare kalla, för det var en transport från sjukhus till hemmet. Så det var otrolig kul, nu är det bestämt att jag ska bli det här :).
Annars så rullar livet på. Vi har dessutom börjat med en ny kurs, organisation och ledarskap. Hittills tycker jag och många i klassen att det är en otrolig tråkig kurs. Får se om det blir bättre lite längre fram i kursen :p.
Bjuder på lite bilder :)Tack för den här gången, vi ses snart igen! :)Ferhat Baysal, 23 år, sjuksköterska
Hej, jag heter Ferhat Robin Baysal och är en 23-årig kille från förorten Fittja, i Stockholm.
Jag jobbar på en av Sveriges största akutmottagning och här delar jag med mig om mitt yrke och hur det är att jobba på en akutmottagning.
Jag studerade till sjuksköterska i Sundsvall och tog examen 12 jan-12. Planen är att i framtiden vidareutbilda mig till ambulanssjuksköterska.

För att kontakta mig:
Ferhat-b89@hotmail.com
Produktion och AD, nicklasnor@gmail.com

RSS 2.0