God morgon

Allmänt
Jag lovade er att skriva igår kväll, men blev inget igen :(, förlåt. Alltså, jag var så trött så jag bara pallade inte skriva i blogget men iaf. Igår hände det som sagt inget mycket på jobbet samt att jag fick sluta en timme tidigare. Därefter kom jag hem, spelade lite XBOX 360 och sedan gick jag hem till min kusin. Fethi's lillesyrra, Sudem, har fått nämligen svinkoppor, men vet ni vad? Jag har aldrig i mitt liv hört talas om svinkoppor.

Men iaf, en kortfakta om det:

Svinkoppor, som även kallas för Impetigo är en hudinfektion och det beror på bakterier. Infektionen ger utslag i form av ytliga sår eller blåsor.
Svinkoppor orsakas av streptokocker eller stafylokocker. Infektionen finns oftast utan att ge några andra symtom än utslag, men kommer ibland i samband med en förkylning.
Svinkoppor är inte farligt, men smittar vid hudkontakt. Därför är det särskilt vanligt bland barn som smittar varandra när de leker. Barn bör hållas hemma från skola och dagis tills kopporna har torkat ut och sårskorporna fallit av. Kopporna smittar så länge det finns sår som inte läks.

Sedan så finns det två sorters svinkoppor, den ena är Impetigo av streptokocker och den andra är Impetigo av stafylokocker. Min kusin, Sudem, har nämligen Impetigo av streptokocker. Och såret sitter vid näsvingarna vilket är normalt, men det kan också sitta kring munnen.

Så där var det lite fakta, nu har ni lärt er lite om det hehe :).

Ett tips till er, om det är så att ni undrar om ett sjukdom som ni aldrig har hört talas om, gå då in på http://www.vardguiden.se/ för där kan du få en bra förklaring av vilken sort sjukdom du vill. Så Checka in där :D.

NU ska jag nämligen gå upp och äta, sedan ska jag dra till träningen. Detta är nämligen första träningen i år 2008 :)

Ciaooo, förresten, jag skriver sen. Blir väl vid 17.00 eller senare, men vi ses sen då. ciao

Så här ser Sudem ut, ni har sett den tidigare:


// Ferhat.B

Kommentera inlägget här: