Pediatrik, barn, förlossning

Allmänt
God kväll! Kom precis hem efter att ha varit i skolan och kopierat några sidor från en kurslitteratur som behövs till denna kurs. Då har jag kopierat bara de sidor vi behöver, för annars är det olagligt att kopiera en hel kurslitteratur.

Idag var det i alla fall en lärorikt och intressant dag för det blev mycket snack om barn. Alltså tänker man efter hur kroppen är så är det faktiskt helt sjukt. Speciellt hur foster växer vecka för vecka. Från två celler till en hel utvecklad barn, på bara 9 månader. Det är så fascinerande. Inte nog med det så var det mycket snack om förlossning också samt att vi fick se ett klipp om förlossning där man fick se riktiga människor föda. Så det var en otrolig rolig och givande dag. Imorgon blir det fortsättning om barn vilket jag längtar efter. Vi kommer nu gå in på vanliga sjukdomar bland barn, så som infektioner, astma, förstoppning o.s.v.




Imorgon kommer jag svara på ännu en fråga. Ser att det börjar rulla in frågor till ''dagens fråga'' så passa på du med och fråga något du undrar. Jag försöker oftast svara det själv utan böcker, men kan hända att jag använder mig av böcker ifall jag är lite osäker ;). Men men, nu måste jag avsluta inlägget för jag ska plugga!

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Marie.:

skriven

Verkar vara en bra sköterskeutbildning det där!

Hej förresten, igen =) Ja nu var det längesen!

Man lär ju få ta en paus ibland, fattar inte att du hann med att blogga så mycket förut, det tar ju tid det!! =)

Va synd att det inte hände så mycket den dagen du var på ambulansen, men det är ju lite typiskt då man har elever med sig ;0)

Du kanske får chansen att vara med fler gånger!



Tack jag mår bra! Det mesta rullar på som vanligt, har varit i Florida en sväng och passade på att hälsa på en Ambulans/ Brand-station där å fick se lite hur dom har det, mycket intressant! Kolla min blogg får du se nån bild, grymma ambulanser ;0)



Ha en fin kväll! //Marie

3 Ingmarie:

skriven

Det där med att föda barn känns....överallt!En sådan smärta är svårt att beskriva så därför släpper jag ämnet o önskar dig en riktigt god o smärtfri JUL!



Kramen

2 Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

skriven

Plugga på! :D Jag skriver för fullt om ptos hos barn och matrådgivning :) Och så ska jag skriva om mastit och lite annat smått och gott över jul! Phew! =)