Barn HLR imorgon

Allmänt
God morgon! Dagarna på medicin rullar på och igår hade jag inskolning på kvällen som gick jättebra! Det är jätteintressant på medicin och kul att lära sig något nytt. Funderar på att köpa en EKG bok för att tolka EKGs lite bättre. Man har ju fått lite snabb genomgång på vad man ska se och tänka på men tror det skulle vara bra om man hade en EKG bok. Tyvärr så är böckerna inte billiga.

Idag fortsätter inskolningen och då ska jag vara på triagen, dvs den som tar emot patienterna och tar vitalparamterarna innan man skickar pat. i vårdlag. Ska jobba ihop med två roliga arbetskamrater så det kommer med andra ord bli ett roligt pass :)

Efter jobbet blir det att läsa i barn HLR boken eftersom jag har imon utbildningsdag och träna på att göra HLR på spädbarn och barn. Sist jag hade barn HLR var på utbildning för typ 1-2 år sedan så det var ett tag sedan. Det är inte så annorlunda från sist men det har iaf kommit nya riktlinjer. 

 

Måste bara tacka VårdVäskan.Se för blodtrycksmanchetten jag fick :)

Ska röra mig mot jobbet nu, vi hörs! :)

MISSA INTE TÄVLINGEN, se inlägget här nedanför!

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Margareta:

skriven

Låter mkt intressant.Värt att köpa EKG boken!
Vad du är duktig!!

3 Erica:

skriven

Vad kul att du jobbar på akuten! Det vill jag också göra sen, men än så länge går jag "bara" första terminen...

2 Carro

skriven

Hej! jag läser till ssk och går T3 nu. Vi har precis börjat med Läkemedelsräkning och jag tycker att det är såå svårt. Jag försöker och försöker men förstår inte...har du något tips? Hur gick mattedelen för dig?

Mvh Carro