Drömjobbet..

Allmänt
Ni som har följt min blogg i några år vet nog att jag har sedan jag var ca 7 år alltid velat bli ambulanssjuksköterska. Jag var redan då bestämd på att jag ska kämpa mig för att nå det målet oavsett vad jag möter på vägen dit. Efter 17 år av slit och svett så gick min dröm äntligen i uppfyllelse igår!
 
Jag har pratat om att jag har och ska på utbildning tidigare men aldrig sagt vad för utbildning och det var just ambulans handlade det om. I måndags åkte jag iväg till Eskilstuna där vi hade teoretisk och praktisk övning på att bl.a köra ambulans. Det var långa dagar, 7-21, där vi började alltid med teori först, praktiska övningar och sedan avslutade dagarna med teori. Igår var det sista dagen och då var det dags för det teoretiska och praktiska provet!
Jag har varit nervös inför provet hela veckan att jag t.o.m drömde om det på nätterna haha. Men det gick sjukt bra, klarade alla övningar på första försöket och ni kan inte fatta hur stolt jag är över mig själv som har nått fram till mitt drömmål!!
 
 
 
 
FerhatRobin @ Instagram
 
Om två veckor börjar min inskolning på Samariten ambulansen på stationen Hägersten/Sätra. Det är nära hem men samtidigt inte, vill inte riktigt jobba i området där jag kommer ifrån än. Jag får fasttjänst på ambulansen så nu tänker jag satsa och bli duktig inom ambulanssjuksjukvården innan jag kämpar mig fram mot nästa mål vilket är att bli specialistssjuksköterska inom anestesin.
 
Jag vet inte vad jag mer ska säga än att ni ska ALDRIG ge upp för era drömmål/drömjobb. Det är inte lätt för alla och jag kan ju säga att jag hade det verkligen inte lätt. Jag hade sjukt dåliga betyg i nian men det var då jag insåg att jag måste plugga och kämpa mer vilket jag har gjort och det har resulterat det här! All slit har varit värt det! Så lova mig, KÄMPA och KÄMPA trots hur jobbigt det än är eftersom en vacker dag kommer du ändå komma fram till målet!
 
Nu ska jag njuta av min ledighet framtill inskolningen! Ska troligtvis lämna Sverige och resa i en vecka men vet ej riktigt när och det lutar sig mot Turkiet även i år. Jag lär blogga innan jag lämnar Sverige så vi hörs då! Kärlek och respekt till er alla där ut :) Missa inte mitt instagramkonto, heter FerhatRobin där!

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Cornelia:

skriven

Jag blir så otroligt inspirerad av att läsa din blogg! Har följt den i några år nu och när du skriver sådana här otroligt bra inlägg som detta så blir jag ännu mer sugen på att läsa vidare till sjuksköterska! Tack för inspirationen! :)

3 Linn:

skriven

Vad duktig du är! :)

5 Hannah S.:

skriven

Härligt och grattis! Kul att se sånthär och lycka till med att nå ditt nästa mål!:)

7 Johanna - Träning, Hälsa & Vardag:

skriven

Vad kul, Grattis! :D

9 Nazan Can:

skriven

Hej!
Jag är en tjej från Skövde som undrar hur det är att plugga i Sundsvall :)?

(ska plugga till sjuksköterska)

Att flytta från en liten stad till en större blir en stor förändring för mig och tänkte kolla om man lätt hittar boende osv där.

Tacksam för svar.

mvh/ Nazan Can

2 Mikxki

skriven

Härligt och riktigt inspirerande :)

4 leonor broberg

skriven

bra inlägg!!!! Verkligen

6 Erica

skriven

Härligt!!! Bra jobbat!!! :D

8 Marre

skriven

Grattis till det! Kul blogg! Vill bara påpeka att man bara får kalla sig ambulanssjuksköterska om man har specialiserat sig. Annars är man leg.ssk i ambulans ;) bara lite pet men om man ska höja statusen på vubben så måste vi vara petiga ;)

10 DB

skriven

Hej! Har följt din blogg i många år nu och jag vill bara säga tack! Du har inspirerat mig till så otroligt mycket som jag inte vet om jag ens hade vågat gett mig in på annars. Jag var en vilsen liten elev när jag började gymnasiet och visste som många andra inte vad jag ville bli när jag den där dagen nångång under vårterminen när jag gick i andra ring hittade till din blogg och efter flera veckors läsande slog det mig att det var ssk jag skulle bli, jag visste att vägen dit skulle va tuff och hade hört mycket om att man behövde väldigt bra betyg för att komma in i sthlms trakten vilket jag inte hade jag började tänka mer och mer på att jag skulle vara tvungen att flytta till en annan stad och tankarna slog mig hur skulle det gå? Skulle jag klara av studierna? Klara sig på egen hand utan föräldrarna? Fixa egen lägenhet o bo själv etc etc. Jag vill bara säga tack för det är tack vare dig jag idag snart klarat av mitt första år som sjuksköterske student och har nu två år kvar innan jag flyttar tillbaka hem och vem vet vi kanske möts i framtiden inom yrket :) En riktig inspirationskälla är du!